عجیب‌ترین جانوران کشف شده در سال ۲۰۱۰

خفاش یودا (عکس از پیوتر ناس‌کرتسکی)

با نزدیک شدن به پایان سال میلادی ۲۰۱۰، مجله نشنال جیوگرافیک فهرستی از عجیب‌ترین گونه‌های جانوری کشف شده در این سال را به انتخاب ادیتورهای خود منتشر کرده است.

در این فهرست از پستانداران پرنده گرفته تا ماهی درخت‌زی و میمون دماغ‌بریده دیده می‌شود.

۱- زالو تی‌رکس: این نوع زالو که اصطلاحا به آن «شاه‌زالوی ظالم» لقب داده شده در ماه آوریل امسال در جنگل‌های آمازون و در خاک کشور پرو کشف شده است. این زالو که طول آن حدود هفت سانتی‌متر است دندان‌هایی بسیار بزرگ، ولی آلت تناسلی بسیار کوچکی دارد.

۲- اختاپوس گونه‌بنفش: این نوع اختاپوس که تشخیص وابستگی آن به گونه‌های شناخته شده جانداران تاکنون تکمیل نشده در ماه ژوئیه در عمق آب‌های اقیانوس اطلس در سواحل کانادا کشف شد. کشف این جاندار همراه با ده گونه دیگر در این منطقه می‌تواند دانش مربوط به حیات وحش در آب‌های بسیار سرد را تکمیل کند.

اختاپوس گونه‌بنفش
۳- خفاش یودا: خفاش دماغ‌آبی میوه‌خوار سال گذشته همراه با ۲۰۰ گونه جانداری دیگر در جنگل‌های گینه نو کشف شد. این خفاش که از تخم میوه‌های درختی تغذیه می‌کند احتمالا در گستراندن انواع میوه‌ها و محیط زیست منطقه نقش بسیار مهمی دارد.

۴- حلزون نینجا: این حلزون که طول دم آن سه برابر سر آن است در ماه آوریل در ارتفاعات مناطق کوهستانی «بورنئو» در کشور مالزی کشف شد. این جاندار هنگام جفت‌گیری پیکان‌های کوچکی حاوی کلسیم دی‌کربنات به سمت جفت خود پرتاب می‌کند و به همین خاطر «نینجا» لقب گرفته است.

۵- میمون دماغ‌بریده حساسیتی: این نوع میمون دماغ چنان کوتاهی دارد که باران‌های منطقه موسمی به راحتی وارد مجاری بینی او شده و بنابراین مرتب باعث عطسه کردنش می‌شوند. این جانور در جنگل‌های برمه زندگی می‌کند و تنها نمونه آن که تاکنون مورد بررسی قرار گرفته موردی بود که توسط اهالی منطقه شکار و به فاصله کوتاهی پس از آن خورده شد.

۶- گربه‌ماهی درخت‌خوار:‌ گونه‌ای جدید از گربه‌ماهی‌های سخت‌پوست در سال ۲۰۰۶ در رودخانه سانتا آنا در کشور پرو پیدا شد. انواع دیگر گربه‌ماهی سخت‌پوست معمولا با استفاده از دندان‌های تیز خود مواد غذایی را از تنه درختان جدا می‌کنند و می‌مکند، ولی این گونه تازه که تاکنون نام مشخصی برای آن تعیین نشده الیاف تنه‌های درختان را می‌خورد و هضم می‌کند.

حلزون نینجا
۷- وزغ خانواده سیمپسون: این وزغ پوزه‌دار در ماه سپتامبر در جنگل‌های غرب کشور کلمبیا کشف شد. به گفته یکی از دانشمندان گروه پژوهشی که این جاندار را شناسایی کرده‌اند، دماغ دراز آن شبیه به یکی از شخصیت‌های کارتون معروف «خانواده سیمپسون» است.

۸- مارمولک شبیه‌ساز: این نوع خزنده کوچک یکی از اقلام اصلی در سفره غذای بخشی از مردم ساکن ویتنام است. این جاندار که تاکنون برای دانشمندان ناشناخته بود یک وجه اسرارآمیز دیگر نیز دارد و آن این که گونه مونث آن بدون نیاز به جفت‌گیری با گونه نر گونه‌ای مشابه خود را بازتولید یا شبیه‌سازی می‌کند.

۹- کرم - ماهی مرکب: این جاندار دریایی نه کرم است و نه ماهی مرکب. بدن این جانور مثل کرم حلقه‌دار است، ولی در عین حال بافت بدن و شاخک‌های آن شبیه ماهی مرکب است. به همین دلیل دانشمندان از یافتن عنوانی متمایز برای آن دست برداشته و آن را کرم – ماهی مرکب لقب داده‌اند. این جاندار در پژوهش‌های بسیار پیشرفته در سال ۲۰۰۷ در عمق تقریبا سه هزار متری آب‌های دریای اطراف جزیره جاوه کشف شد.

۱۰- ماهی دست‌دار صورتی: این ماهی که از باله‌های بزرگ خود به جای شنا کردن برای راه رفتن روی کف دریا استفاده می‌کند در ماه مه امسال کشف شد. تاکنون فقط چهار مورد از این جاندار پیدا شده و محل کشف آن آب‌های ساحل جزیره تاسمانی در نزدیکی استرالیاست.