صدور احکام درازمدت زندان برای چهار مسیحی ایرانی

امین افشارنادری، کاویان فلاح محمدی، هادی عسگری و ویکتور بت‌تمرز

منصور برجی، سخنگوی کمیته ماده ۱۸، وابسته به شورای کلیساهای همگام در لندن به رادیوفردا می‌گوید که «قاضی دادگاه انقلاب، در خرداد ۱۳۹۶ ویکتور بت‌تمرز ، هادی عسگری و کاویان فلاح محمدی را هر یک به ده سال زندان و امین افشار نادری را به ۱۵ سال زندان محکوم کرده است.»

آقای برجی می‌افزاید: «این چهار مسیحی، به علاوه هر کدام به مدت ۲ سال ممنوع‌الخروج شده‌اند.»

Your browser doesn’t support HTML5

گفتگو با منصور برجی،سخنگوی کمیته ماده ۱۸، در مورد محکومیت چهار مسیحی در ایران

به نوشته سایت ماده ۱۸، «این چهار شهروند مسیحی محکوم شده هنگام ابلاغ حکم توسط قاضی احمدزاده در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب حضور نداشتند. وکیل آنها که در دادگاه حضور داشت گفته است که به این حکم در مهلت تعیین شده اعتراض خواهند کرد.»

دادگاه انقلاب کاویان فلاح محمدی و امین افشار نادری را​ به «اقدام علیه امنیت ملی از طریق تشکیل و اداره گروه‌های خانگی» متهم کرده است.

در حکم صادره برای امین افشار نادری علاوه بر این اتهام، وی به «توهین به مقدسات» نیز محکوم شده است.

هادی عسگری، نوکیش مسیحی دیگر به «اقدام علیه امینت ملی از طریق فعالیت در کلیساهای خانگی» متهم شده است.

به نوشته سایت ماده ۱۸، ویکتور بت‌تمرز تا پیش از بسته شدن کلیسای پنطیکاستی آشوری شهرآرا در تاریخ ۲۹ اسفند ۷۸، رهبر این کلیسا در تهران بود.

این سایت می‌افزاید: «در پی بازداشت کشیش بت تمرز، حین برگزاری جشن میلاد مسیح در دی‌ماه ۱۳۹۶، وی مدت‌ها تحت بازجویی و حبس غیرقانونی در سلول انفرادی زندان اوین بود. سرانجام در اسفند ۹۳ به قید وثیقه از زندان آزاد شد.»

چند روز پیش نیز آقای برجی خبر داد که یک نوکیش مسیحی ناصر نورد گل‌تپه به همراه سه شهروند مسیحی تبعه کشور جمهوری آذربایجان هر یک به ده سال زندان محکوم شدند.

اتهامات این چهار تن «اقدام علیه امنیت ملی و براندازی نرم نظام، ارتباط تشکیلاتی با کلیسای کلام زندگی در سوئد و مسیحیت صهیونیستی» عنوان شده است.

آقای برجی در این مورد به رادیوفردا گفته بود: «اتهامات وارده به این مسیحیان فاقد ادله قانونی و حکم صادره نقض صریح آزادی دین و عقیده است. مسیحیان زیادی با صرفا به شرکت در عبادت جمعی، حتی در حریم خصوصی منازل خود، در انتظار احکام دادگاه انقلاب هستند.»

از انقلاب سال ۵۷ تاکنون چند رهبر کلیسا در ایران کشته شده‌اند و صد‌ها مسیحی نیز تحت بازجویی بوده و زندانی شده‌اند.

چاپ کتاب مقدس به زبان فارسی ممنوع شده و برخی از کلیسا‌ها تعطیل شده و از مراسم کلیسایی جلوگیری به عمل آمده است.

اوایل آذرماه گذشته، ۱۹ سازمان حقوق بشری ​با انتشار بیانیه‌ای مشترک از جامعه بین‌المللی خواستند تا به آزار و اذیت نوکیشان مسیحی در ایران خاتمه‌ بدهند.