صعود هاکی ايران با پيروزی ۷ بر ۱ مقابل قطر

تيم ملی هاکی روی چمن ايران با پيروزی ۷ بر ۱ مقابل قطر، جواز حضور در بازی‌های آسيايی ۲۰۱۴ را کسب کرد.

در تاريخ مسابقات هاکی بازی‌های آسيايی، ايران فقط در بازی‌های ۱۹۷۴ تهران حضور داشته و اين نخستين بار است که با کسب سهميه عازم اين مسابقات خواهد شد.
فدراسيون هاکی ايران سال ۱۳۵۱ و به دليل ميزبانی بازی‌های آسيايی تاسيس شد. زيرا ايران اجازه نداشت بدون برخورداری از فدراسيون، تيمش را در مسابقات اين رشته شرکت دهد.
پس از تاسيس فدراسيون هاکی، اولين تيم از بين ۱۸ نفر از اتباع کشورهای هلند، آلمان، هندوستان و پاکستان که در ايران زندگی می‌کردند تشکيل شد تا زير نظر خداداد جاماسپيان تمرين کنند. نخستين مسابقه نيز بين تيم ملی و تيم اتباع خارجی در سالن هفتم تير برگزار شد. مجله کيهان ورزشی در شرح عکس اين مسابقه نوشته بود: برای ثبت در تاريخ ورزش.
در مسابقات گزينشی بازی‌های آسيايی که به ميزبانی بنگلادش در حال برگزاری است، نويد طاهری‌راد چهار گل، رضا نوروززاده دو بار و وحيد فتحی برای ايران مقابل قطر گل زدند. مسعود بهلولی هم به عنوان بهترين بازيکن زمين معرفی شد. ايران در آخرين بازی برای کسب عنوان پنجم بايد به مصاف تايوان برود.
بازيکنان ايران در بازی‌های قبلی ابتدا مقابل سنگاپور قرار گرفتند. به رغم گلزنی نويد طاهری‌راد و رضا عباسی که به برتری ۲-۰ در نيمه نخست انجاميد، سرانجام بازی را با نتيجه ۳ بر ۲ واگذار کردند.
دومين جدال در برابر هنگ کنگ بود که حساسيت فراوانی داشت و شکست در اين مسابقه، رويای صعود به مرحله نهايی را نقش بر آب می‌کرد. هاکی‌بازهای ايران در يک ديدار نفسگير به برتری ۲-۱ رسيدند تا با خيالی آسوده در برابر ميزبان بايستند.
ايران در آخرين ديدار از مرحله گروهی مقابل تيم با سابقه بنگلادش با نتيجه ۳ بر يک مغلوب شد. اين در حالی است که در اين مسابقه هم ايران نيمه اول را با گل نويد طاهری‌راد از حريف خود پيش افتاده بود.
عليرضا چزانی، يعقوب بهرامی، رضا رحيمی‌پور، کاوه ملکی، وحيد فتحی، محمد حسين‌زاده، محمد اثنی‌عشری، مسعود و محسن بهلولی، نويد طاهری‌راد، رضا عباسی، رضا نوروززاده، امير اروئی، بهنام سعيدی، حميد نورانيان، شايان بزرگ‌زاده، سجاد نوری و محسن قاسمی بازيکنان ايران در اين مسابقات هستند و سرمربيگری تيم اعزامی را هم رجب نورانی برعهده دارد.
پيش از اين تيم‌های چين، هندوستان، ژاپن، کره جنوبی، مالزی و پاکستان سهميه حضور در بازی‌های آسيايی اينچئون را کسب کرده بودند.
قبل از اعزام به بنگلادش، کاپيتان تيم ملی وعده داده بود ايران سهميه را کسب خواهد کرد. رضا عباسی به ايسنا گفته بود: "حدود ۱۰ ماه در اردو بوديم و در آمادگی کامل به‎سر می‎بريم. جايی در رنکينگ هاکی چمنی نداريم و علتش اين است که کمتر در رقابت‎های رسمی شرکت می‌کنيم. برگزاری ليگ در پشتوانه‎سازی موثر است و منبع درآمدی برای بازيکن‎ها به حساب می‌آيد. ليگ باعث پيشرفت شده و انگيزه بازيکن‎ها را بيشتر می‎کند."
آخرين مرحله اردوی تيم ملی هاکی چمنی در شهرستان نقده برگزار شده بود. آنجا يعقوب بهرامی از بازيکنان تيم ملی با اشاره به قهرمانی هاکی چمنی ايران در غرب آسيا، معتقد بود اين عنوان انگيزه بازيکنان را افزايش داده.
اشاره او به رقابت‌های غرب آسيا، مسابقاتی است که با حضور سه کشور ايران، عمان و قطر به انجام رسيد. تيم ايران نيز به رغم تساوی ۱-۱ مقابل عمان، ۳-۱ قطر را مغلوب کرد و قهرمان شد.
مروری بر تاريخچه هاکی در بازی‌های آسيايی نشان می‌دهد که فينال هفت دوره نخست اين بازی‌ها فقط با حضور هندوستان و پاکستان برگزار شده. پاکستان با هشت جام قهرمانی، پرافتخارترين تيم تاريخ اين مسابقات است.
غير از پاکستان، هندوستان و کره جنوبی، هيچ تيم ديگری در ۱۴ دوره قبلی قهرمان نشده! تنها حضور ايران نيز بازی‌های ۱۹۷۴ به ميزبانی تهران است. در آن مسابقات، ايران تمام بازی‌هايش را باخت و بين شش تيم ششم شد. ۵۲ گل خورده و فقط يک گل زده به سريلانکا حاصل کار ملی‌پوشان ايران در آن رقابت‌هاست.
اين در حالی است که در رقابت‌های نوپای هاکی داخل سالن آسيا، ايران حرف اول قاره را می‌زند. تاکنون چهار دوره از مسابقات داخل سالن آسيا به انجام رسيده و هر چهار مرتبه نيز ايران روی سکوی نخست ايستاده.
جام جهانی هاکی داخل سالن هم سه بار برگزار شده که ايران سال ۲۰۱۱ در جام جهانی اتريش حضور يافت. اما مسابقات المپيک که قدمت ديرينه‌ای دارد و از المپيک ۱۹۰۸ لندن در حال انجام است، فقط بر روی چمن برگزار می‌شود.