پلیس هرمزگان منتقدان» خود در فضای مجازی را بازداشت کرد

طرح علیرضا درویش برای رادیو فردا

پلیس استان هرمزگان تعدادی از منتقدان خود در شبکه‌های اجتماعی را به اتهام «تشویش اذهان عمومی» بازداشت کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر٬ سرهنگ علی‌اصغر خرم٬ جانشین فرمانده انتظامی استان هرمزگان روز پنجشنبه (۱۲ آذر) در جمع خبرنگاران از بازداشت این افراد خبر داده است.

آقای خرم به تعداد افراد بازداشت شده هیچ اشاره‌ای نکرده٬ اما گفته آن‌ها افرادی «مغرض» و «سودجو» هستند که «اقدام به تشویش اذهان عمومی در شبکه‌های اجتماعی کرده‌اند.»

این فرمانده پلیس افزوده این افراد تلاش داشتند «اقدامات نیروی انتظامی در برقراری و حفظ نظم و امنیت اجتماعی و ترافیکی» را زیر سئوال ببرند که «در کمترین زمان ممکن شناسایی و دستگیر شدند.»

جانشین فرمانده انتظامی استان هرمزگان به دیگر منتقدان سیاست‌های پلیس هشدار داده «از تکرار این‌گونه رفتار‌ها به خصوص در فضای مجازی اکیدا خودداری کنند.»

پلیس استان هرمزگان با گذشت حدود ۲۴ ساعت از اعلام بازداشت این افراد٬ حاضر نشده درباره جزئیات بازداشت و اتهام دقیق آن‌ها توضیحات بیشتری ارائه کند.

بخشی از بازداشت‌های فعالان فضای مجازی در ایران از سوی پلیس «فتا» صورت می‌گیرد که دامنه آن‌ها در یک ماه گذشته افزایش قابل توجهی داشته است.

بحث مبارزه با اقدامات شهروندان در فضای مجازی، به طور ویژه از پس از انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ در ایران شدت گرفت و علاوه بر نیروی انتظامی، واحدهایی از سپاه پاسداران و وزارت اطلاعات نیز در سال‌های گذشته تعدادی از شهروندان را به دلیل فعالیت‌های خود در فضای مجازی بازداشت کرده‌اند.

حسین اشتری٬ فرمانده کل پلیس هم اعلام کرده که این نیرو از یک ماه پیش «برخورد قاطعی با دور دور کردن‌ها، کشف حجاب‌ها و هنجارشکنان» در ایران را غاز کرده است.

به نظر می‌رسد بازداشت‌های اخیر صورت گرفته در بندرعباس بی‌ارتباط با انتقاد‌های صورت گرفته از پلیس و بازگشت «گشت ارشاد» به خیابان‌ها نباشد.

پلیس ایران پس از انتشار گزارش‌هایی از نگرانی علی خامنه‌ای در مورد آمار «آسیب‌های اجتماعی» در ایران٬ برخی از ماموریت‌های خود را از سر گرفته و در مواردی این ماموریت‌ها را نیز گسترش داده است.

اشتری در این خصوص گفته «اجرای طرح امنیت اجتماعی {در یک ماه اخیر} نتایج بسیار مطلوبی به همراه داشته و وضعیت خوبی در سطح جامعه حاکم شده است.»

وی افزوده «در این طرح سعی شده تا با رعایت مسایل قانونی، شرعی، ادب و رأفت اسلامی برخورد‌های لازم صورت بگیرد.»

در همین حال برخی از شهروندان ایرانی به دلیل انتشار دیدگاه‌های سیاسی و یا دینی خود در فضای مجازی توسط پلیس فتا بازداشت شده‌اند.

از جمله سال نهم آبان ماه ۹۱ ستار بهشتی، کارگر و وبلاگ‌نویس ایرانی، توسط پلیس فتا دستگیر شد و براساس گزارش‌ها به دلیل ضرب و شتم در بازداشتگاه جان باخت.

در همین حال رضا معینی، مسئول بخش ایران سازمان گزارشگران بدون‌مرز پنجم آذر ماه به رادیو فردا گفته بود که بنا بر آمارهای موجود از مردادماه سال ۹۲ و آغاز دوره ریاست جمهوری حسن روحانی، نزدیک به ۱۰۰ شهروند وب‌نگار بازداشت شده‌اند.

بحث مبارزه با اقدامات شهروندان در فضای مجازی، به طور ویژه از پس از انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ در ایران شدت گرفت و علاوه بر نیروی انتظامی، واحدهایی از سپاه پاسداران و وزارت اطلاعات نیز در سال‌های گذشته تعدادی از شهروندان را به دلیل فعالیت‌های خود در فضای مجازی بازداشت کرده‌اند.