پوتین: دلیلی برای اعمال تحریم‌های جدید آمریکا علیه روسیه وجود ندارد

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه در برنامه سالیانه گفت‌وگوی تلویزیونی خود به پرسش‌های روزنامه نگاران و شهروندان روسیه پاسخ گفت

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، روز پنج‌شنبه در یک گفت‌وگوی تلویزیونی، ضمن اشاره به اینکه «آمریکا سیاست بازداشتن روسیه را دنبال می کند»، گفت: دلیلی برای اعمال تحریم‌های جدید آمریکا، علیه روسیه وجود ندارد، چون هیچ اتفاق غیرعادی، روی نداده است.»

رئیس‌جمهوری روسیه که در یک برنامه زنده پرسش و پاسخ تلویزیونی، شرکت کرده بود، تاکید کرد: « روسیه همواره زیر فشار تحریم‌ها زندگی کرده است و واشینگتن هر زمان از جانب مسکو احساس رقابت می کند، برای مهار روسیه، به تحریم متوسل می‌شود.»

روز چهارشنبه گذشته، سنای آمریکا با اکثریت قاطع یک متمم به طرح تحریم‌های ایران تصویب کرد که براساس آن تحریم‌های تازه‌ای علیه روسیه اعمال خواهد شد.

این مصوبه رییس‌جمهوری آمریکا را موظف می‌کند برای کاهش تحریم‌های روسیه از کنگره اجازه بگیرد.

هدف این تحریم‌ها تنبیه روسیه به اتهام مداخله در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶ آمریکا، الحاق شبه جزیره کریمه و حمایت از حکومت سوریه است.

بنا به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، تحریم‌های اخیر، موارد تازه‌ای را در بر می‌گیرد که علیه چهره‌هایی‌ است که در «نقض حقوق بشر» در روسیه و یا ارسال جنگ‌افزار برای حکومت بشار اسد، دست دارند.

شبکه خبری ان‌بی‌سی نیز گزارش داده بود «افزایش تحریم‌های فعلی، از جمله علیه برخی پروژه‌های انرژی و تامین مالی در برخی بخش‌های اصلی» یا «صدور مجوز برای اجرای تحریم‌هایی علیه برخی بخش‌های کلیدی اقتصادی روسیه، از جمله معادن، بخش فلزات، کشتی‌رانی و راه آهن» از جمله تحریم‌های تازه به‌شمار می‌روند.

هم اینک تحقیقاتی در وزارت دادگستری و کنگره آمریکا در خصوص مداخله روسیه در انتخابات ریاست جمهوری این کشور در سال گذشته در جریان است. این در حالی است که روسیه هرگونه مداخله در این انتخابات را رد می کند.

ولادیمیر پوتین در بخش دیگری از جلسه سالانه گفت‌وگوی زنده و مستقیم تلویزیونی خود با شهروندان روسیه، جیمز کومی، رئیس برکنارشده پلیس فدرال آمریکا (اف بی آی) را با جان اسنودن مقایسه کرد و از اعلام آمادگی روسیه برای «پناه دادن» به او خبر داد.

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، روز ۹ ماه مه، جیمز کومی را از مقام خود برکنار کرد. وی در آن زمان در حال تحقیق پیرامون دخالت روسیه در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بود که دونالد ترامپ در آن برنده شد.

آقای کومی، هفته گذشته در جلسه شهادت کمیته اطلاعاتی سنای آمریکا، حضور یافت و دونالد ترامپ را متهم کرد که با گفتن «دروغ‌های آشکار» سعی در «بدنام کردن» او داشته است.

رئیس‌جمهوری آمریکا در واکنش به این سخنان جیمز کومی، اظهارات او را رد کرد، و گفت: «حاضر است با ادای سوگند در مورد گفت‌وگوهایش با آقای کومی شهادت دهد.»

آقای ترامپ روند تحقیقات در مورد روسیه و مسائل پیرامون آن را «بزرگ‌ترین تعقیب مغرضانه یک سیاستمدار در تاریخ آمریکا» توصیف کرده‌است.

ولادیمیر پوتین در بخش دیگری از گفت‌وگوی تلویزیونی خود، ضمن تاکید بر اینکه «روسیه، آمریکا را دشمن خود نمی داند»، ادامه داد: « دو کشور می توانند در زمینه منع گسترش سلاح هسته ای همکاری کنند.»

او همچنین بحث و گفت‌وگو بر سر مسائل زیست محیطی را از دیگر محورهای مشترک بین روسیه و آمریکا دانست.

به گفته رئیس جمهوری روسیه، نزدیک شدن زیردریایی های آمریکا به مرزهای این کشور در منطقه قطب شمال، باعث خواهد شد تا «روسیه، در این مناطق، سیستم کنترل پرتاب موشک ایجاد کند.»

ولادیمیر پوتین، به تحریم های غرب علیه روسیه که پس از بحران اوکراین و الحاق کریمه به خاک روسیه در سال ۲۰۱۴ میلادی، برقرار شد، اشاره کرد و گفت: «روسیه در نتیجه اعمال تحریم‌ها بین ۵۰ تا ۵۲ میلیارد دلار ضرر دیده است، اما میزان زیان تحریم‌کنندگان روسیه، یکصد میلیارد دلار بوده است.»

آقای پوتین تصیح کرد: «اگر شرکای اقتصادی و تجاری روسیه تحریم‌ها را بردارند، روسیه نیز متقابلا تحریم‌های خود را لغو می‌کند.»

بخش دیگری از جلسه پرسش و پاسخ شهروندان روسیه و ولادیمیر پوتین، به موضوع سوریه و نقش روسیه در بحران این کشور اختصاص داشت.

آقای پوتین روز پنج‌شنبه تاکید کرد که «روسیه قصد دارد، بحران سوریه را حل و فصل کند.»

به گفته رئیس‌جمهوری روسیه، «بدون همکاری سازنده بین روسیه و آمریکا حل بحران سوریه و عادی‌سازی اوضاع در خاورمیانه ممکن نیست.»

او همچنین از برنامه روسیه برای «تقویت بنیه نظامی ارتش سوریه» خبرداد و گفت: «عملیات سوریه برای ارزیابی جدیدترین سیستم‌های تسلیحاتی روسیه، مفید بود.» به گفته پوتین، «تجربه استفاده از نیروهای مسلح، بسیار ارزشمند است.»

نشست سالانه پوتین با مردم روسیه از سال ۲۰۰۱ برگزار می شود و گفت‌وگوی تلویزیونی امسال، ۱۵ امین برنامه از این دست بود، شمار پرسش های مطرح شده در برنامه امسال به یک میلیون و ۸۰۰ هزار پرسش و پیام رسید.