ناکامیهای متوالی تیم ملی تکواندوی ایران، استعفای سرمربی و مدیر سازمان تیمهای ملی را در پی داشت.
پس از اینکه المپیک ریو برای تکواندوی مردان ایران بدون کسب مدال به پایان رسید، مرحله نهایی جایزه بزرگ جهانی و مسابقات جام جهانی هم عرصه ناکامی این تیم صاحب نام بود.
در این بین، فقط سجاد مردانی در جایزه بزرگ باکو به مدال طلا رسید که او نیز به خاطر مصدومیت، در اغلب اردوها و تمرینات تیم ملی حضور نداشت و مطابق با برنامه خودش پیش میرفت.
بیژن مقانلو در خصوص استعفا از سرمربیگری تیم ملی گفت: سه سال است که در موجهای مخالف کار میکنم و حرکت در این موج بسیار سخت است. حاشیههای پنهان و موجهای منفی تاثیرش را در المپیک گذاشت.
مقانلو به خبرگزاری ایسنا گفت: دوستانی که تئوری میدادند حالا بیایند و تئوری خود را اجرا کنند. تا المپیک وقت زیاد است.
غلامحسن ذوالقدری رییس سازمان تیمهای ملی تکواندو هم از سمت خود استعفا داده.
در طرف مقابل، رضا مهماندوست برای چهارمین بار بهترین مربی جهان شد. او توانست تیم جمهوری آذربایجان را با برتری مقابل تیم قدرتمند کره جنوبی، به مقام قهرمانی جام جهانی برساند.
نیاز به مدیریتی داریم که از مخالفین و منتقدین خود استفاده کند. نه اینکه آنها را یکی پس از دیگری حذف کند. این نتایج ضعیف حاصل دیکتاتوری و خود محوری مدیریت فدراسیون است.رضا مهماندوست
در المپیک نیز شاگردان مهماندوست موفق ظاهر شده بودند. موضوعی که باعث شد سیدمحمد پولادگر رئیس فدراسیون تکواندوی ایران، او را مزدور خطاب کند.
این عبارت، انتقاد قهرمانان صاحب نام تکواندوی ایران را در پی داشت. آنها در مصاحبه با صداوسیما و خبرگزاریها تاکید کردند آقای پولادگر حق ندارد به کسی که خودش از ایران فراری داده، اهانت کند.
مهماندوست، یکی از نخبگانی است که از دایره فعالیت در تکواندوی ایران بیرون مانده. هادی ساعی، یوسف کرمی، بهزاد خداداد، محمد باقری معتمد و چند قهرمان بلند آوازه دیگر نیز وضعیت مشابهی دارند.
رضا مهماندوست سرمربی پیشین تیم ملی تکواندوی ایران، با این تیم توانست به چهار دهه قهرمانی متوالی کره جنوبی خاتمه دهد اما پولادگر با ادامه فعالیتش در تیم ملی مخالف کرد.
آقای مهماندوست درباره احتمال بازگشت خود به ایران، در گفتگویی اختصاصی پاسخگوی سوالات رادیو فردا بود.
او گفت: نیاز به مدیریتی داریم که از مخالفین و منتقدین خود استفاده کند. نه اینکه آنها را یکی پس از دیگری حذف کند. این نتایج ضعیف حاصل دیکتاتوری و خود محوری مدیریت فدراسیون است.
مهماندوست که در سه تیم ملی ایران، تایوان و جمهوری آذربایجان به موفقیت رسیده، یادآور شد: «اگر قرار بود تغییری ایجاد شود باید بعد از المپیک اتفاق میافتاد. حالا باید ببینیم اصلاً میتوانند او را تغییر دهند!»
خبرگزاری ایسنا در گزارشی انتقادی نوشته است: «فدراسیون، ناکامی المپیک را یک اتفاق میدانست اما آیا ناکامی در جام جهانی و شکست حجی زواره، اسبقی و یعقوبی نیز یک اتفاق است؟ چه بر سر این تیم آمده که با تکواندوکاران نامی نیز نمیتواند نتیجه بگیرد؟»
میلاد بیگی که در ایران جایی در جمع نفرات برتر نداشت، حالا در جمهوری آذربایجان به مدال برنز المپیک رسیده و فاتح جام جهانی شده. در حالی که نفرات برتر ایران از المپیک حذف شدند و در حال حاضر نیز شرایط مساعدی ندارند.
بار اول که آقای سلطانیفر به عنوان وزیر پیشنهادی ورزش راهی مجلس شورای اسلامی شد، پولادگر او را همراهی کرد. آیا رابطه نزدیک این دو نفر، چشم وزارت ورزش را به روی ناکامیهای تکواندو بسته؟
ایسنا در این خصوص پرسیده: «آیا مسوولان وزارت ورزش در پی دلایل ناکامیهای تکواندو هستند یا اینکه همه چیز را به روزمرگی سپرده و از شرایط موجود راضیاند؟»
خبرگزاری مهر هم استعفاهای اخیر را حاصل سناریویی از پیش تعیین شده دانسته و نوشته است: «فدراسیون دنبال اجرایی سناریویی بود که کاهش فشار انتقادات را پی داشته باشد.»
فدراسیون تکواندو بعد از المپیک لندن به فریبرز عسگری تا جام جهانی فرصت داده بود. همان ماجرا برای بیژن مقانلو تکرار شد.