کوين مک کارتی: امکان يک توافق بهتر با ايران وجود دارد

کوین مک کارتی، رهبر اکثریت جمهوریخواه در مجلس نمایندگان آمریکا

کوین مک کارتی، رهبر اکثریت جمهوریخواه در مجلس نمایندگان آمریکا، در سفر به اسرائیل، پیش بینی کرده که در کنگره اکثریت کافی از آرای نمایندگان برای رد توافق جامع هسته‌ای میان ایران و قدرت‌های جهانی وجود دارد.

به گزارش جروزالم پست، کوین مک کارتی این سخنان را پنجشنبه ۲۲ مرداد در مصاحبه‌ای با رسانه‌های اسرائیل بیان کرد.

۳۶ نماینده جمهوریخواه کنگره، آقای مک کارتی را در این سفر همراهی می‌کنند.

وی در توئیتی نوشت:«طبق اطلاعاتی که ما داریم،من متقاعد شدم که این توافق بدی برای آمریکا و جهان است.»

مک کارتی این ادعا را نیز عنوان کرد که اگر توافق رد شود، با قرار دادن شرط‌های بهتر، «امکان رسیدن به یک توافق بهتر با ایران» وجود دارد.

مک کارتی گفت، با رد توافق، تحریم‌های یکجانبه آمریکا باقی می‌ماند و در آن صورت، کشور‌ها و کمپانی‌های جهانی به جای تلاش برای بازگشت به فعالیت تجاری با ایران، از ترس تحریم شدن از سوی آمریکا، از مراوده با ایران دوری خواهند کرد.

سخنان آقای مک کارتی در حالی است که دولت آمریکا می‌گوید با رد توافق در کنگره، نه تنها ایران به مسیر مذاکرات بازنمی گردد بلکه کشورهای دیگر نیز حاضر به تمدید دوباره تحریم‌ها علیه ایران نخواهند بود.

مک کارتی و هیاتی از جمهوریخواهان در روزهای گذشته در سفری که هزینه آن از سوی ایپک، کمیته روابط عمومی آمریکا و اسرائیل، تامین شده بود، به اسرائیل رفتند.

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، در دیدار با این هیات جمهوریخواهان و در روزهای پیش از آن نیز در ملاقات با شماری از اعضای حزب دموکرات آمریکا، مخالفت سرسختانه خود با توافق هسته‌ای بدست آمده میان ایران و گروه کشورهای ۱+۵ را تکرار کرد.

اما مک کارتی مدعی شد که نتانیاهو به آن‌ها نگفته است رای مخالف بدهند بلکه تنها خطرات ناشی از توافق کنونی با ایران را توضیح داده است.

قرار است کنگره آمریکا ۱۷ سپتامبر، ۲۶ شهریور، در باره رد این توافق رای گیری کند.

پیش از اظهارات کوین مک کارتی، جان بوینر، رییس جمهوریخواه مجلس نمایندگان نیز در روزهای گذشته نسبت به رد توافق با ایران در کنگره ابراز «اطمینان» کرده بود.

زاخی هانگبی، رییس کمیسیون سیاست خارجی و امور دفاعی مجلس اسرائیل، نیز در روزهای گذشته گفت کنگره با اکثریت بالایی توافق با ایران را رد خواهد کرد.

باراک اوباما گفته است، اگر کنگره توافق را رد کند، وی از حق وتوی خود استفاده خواهد کرد تا مصوبه کنگره عملی نشود و توافق با ایران ضمانت اجرایی بگیرد.

اما آرای دو سوم از اعضای سنا، ۶۷ نفر از یکصد سناتور، می‌تواند وتوی رییس جمهوری را باطل کند.

مخالفت آشکار نخست وزیر اسرائیل با آمریکا بر سر ایران، تنش در مناسبات آمریکا و اسرائیل را افزایش داده است.