به گفته مدیر حفاظت و بهره برداری از منابع آب البرز هر سال هشت دهم تا یک متر از سطح آبهای زیرزمینی این استان کاسته میشود.
به گزارش ایسنا، این کاهش، نشست ۲۲ تا ۳۰ سانتیمتری زمین را در پی داشته است.
Your browser doesn’t support HTML5
حمید منصوری همچنین اظهار داشته است که بر اساس آمارگیری سالهای گذشته در حال حاضر حدود ۱۲ هزار چاه غیرمجاز در البرز وجود دارد که تنها ۳۰ درصد از آنها به دلیل کم عمقی برای آبهای زیرزمینی خطری ندارند.
به گفته این این مسئول از سال ۱۳۹۲ تا کنون سازمان آب منطقهای البرز هزار چاه غیر مجاز را مسدود کرده است که در ادامه و ظرف ۶ ماه آینده ۵۰۰ چاه غیر مجاز دیگر نیز مسدود خواهد شد.
وی با اشاره به راهاندازی اکیپهای گشت و بازرسی منابع آب در استان البرز در سال ۹۲، افزود: تا قبل از سال ۹۲ هیچ اکیپ گشت و بازرسی در استان وجود نداشت؛ در سال ۹۲ پنج اکیپ گشت و بازرسی منابع آب در استان البرز شکل گرفت و در حال حاضر تعداد این اکیپها به 20 مورد افزایش یافته است.
مساله کمبود آب که نتیجه طبیعی افت بارش است در ایران به یک تهدید جدی تبدیل شده است و این مساله با استفاده بی رویه از منابع آبهای زیرزمینی بر شدت مساله میافزاید.
مدیر حفاظت و بهره برداری از منابع آب البرز همچنین به نصب ۲۴۵ کنتور هوشمند بر روی چاه های مجاز این استان اشاره کرد و دلیل آن را تعادل بخشی به منابع زیرزمینی استان دانست.
سخنان این مقام سازمان آب در حالی منتشر میشود که یک مقامدادگستری کل استان البرز با اعلام این که مزارعاین استان با فاضلاب آبیاری میشود گفت: باید با استفاده کنندگان فاضلاب برای آبیاری مزارع شدیدا برخورد قانونی شود.
مهدی جوهری،معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل البرز گفت بر اساس ماده ۶۸۸ قانون مجازات اسلامی استفاده غیرمجاز فاضلاب خام یا پساب تصفیه خانهها فاضلاب برای مصارف کشاورزی تهدید علیه بهداشت عمومی معرفی شده است.
وی همچنین خاطرنشان کرد که آبیاری مزارع زیر کشت در بسیاری از سایر استانهای کشور نیز شایع است.
به گفته مدیر حفاظت و بهره برداری از منابع آب البرز در نشست شورای عالی آب کشور ۱۵ پروژه برای احیا و تعادل بخشی به منابع آب زیرزمینی کشور، تعریف و به دستگاههای مربوطه ابلاغ شده است.
منصوری با بیان اینکه هر استان باید با توجه به وضعیتی که دارد برای اجرای این پروژهها برنامهریزی کند، ادامه داد: سه پروژه به جهاد کشاورزی، یک پروژه به سازمان زمینشناسی و ۱۱ پروژه نیز به وزارت نیرو مربوط میشود.