بازگشت تيم محمد بنا به سطح اول کشتی فرنگی جهان

تيم منتخب کشتی فرنگی ايران، عنوان نخست جام جايزه بزرگ فيلا به ميزبانی مجارستان را نصيب خود کرد. شاگردان محمد بنا با کسب سه مدال طلا، سه نقره و دو برنز قهرمان شدند. مجارستان و گرجستان در رده‌های بعدی قرار گرفتند.
اين مسابقات در هشت وزن جديد غير المپيکی و با مقررات جديد به انجام رسيد. وزن‌های غير المپيکی در مسابقات جهانی، قاره‌ای و بين‌المللی اعمال می‌شوند. اما مسابقات المپيک فقط در شش وزن انجام خواهد شد. همانطور که در تکواندو نيز تعداد وزن‌های مسابقات المپيک با ساير مسابقات، متفاوت است.
به رغم آنکه اين رقابت‌ها در غياب نامداران روسيه و نفرات سرشناسی از ساير کشورها در اوزان مختلف برگزار شد اما تفاوتی در اصل موضوع برای محمد بنا نداشت. او که مجدداً هدايت تيم ملی را برعهده گرفته، نفراتی دور مانده از ترکيب تيم ملی از جمله سه قهرمان المپيک لندن، همراه با بشير باباجان‌زاده، حبيب اخلاقی و سعيد عبدولی که آنها نيز در المپيک روی تشک رفته بودند را به مجارستان برد.
تورنمنت مجارستان را می‌توان بازگشت مجدد کشتی فرنگی ايران به سطح اول کشتی فرنگی جهان دانست. گرچه حضور ايران در مسابقات جهانی ۲۰۱۳ بوداپست نيز موفقيت‌آميز بود اما پس گرفتن مدال طلای امير علی اکبری در فوق سنگين به خاطر دوپينگ، شوک بزرگی به کشتی فرنگی ايران وارد کرد.
در روز نخست مسابقات و در ۷۵ کيلو سعيد عبدولی ابتدا امره کوش از ترکيه را شکست داد. سپس زپيورکا از مجارستان را مغلوب کرد و در مرحله نيمه نهايی بر ويکتور نمس از صربستان چيره شد. اما در ديدار نهايی مقابل مارک مادسن از دانمارک در حالی که مسابقه با نتيجه صفر بر صفر و وضعيتی کاملاً برابر پيش می‌رفت، توسط داوران سه اخطاره شد.
در ۸۵ کيلوگرم طالب نعمت پور که در همين کشور طلای جهانی را به گردن آويخته، در دور نخست سوروماکی از ژاپن را شکست داد. سپس گيگيشيدزه از گرجستان را برد و راسموس کيورستاد از نروژ را هم۷ بر صفر مغلوب کرد. طالب در ديدار فينال مقابل کوبياشويلی از گرجستان پيروز شد تا روی سکوی نخست بايستد.
در اين وزن نناد زوگاچ از کرواسی و داميان يانيکوفسکی از لهستان مغلوب نماينده گرجستان شدند که نعمت‌پور بر هر دو فرنگی‌کار گرجی غلبه کرد. سامان عزيزی ديگر نماينده ايران با نتيجه ۸ بر صفر مغلوب ويکتور لورينچ از مجارستان شد و از دور رقابت‌ها کنار رفت.
در ۱۳۰ کيلوگرم بشير باباجان زاده ابتدا ژوزف نونايف از مجارستان را شکست داد و در دور بعد نيز از سد بالينت لام از همين کشور گذشت. باباجان‌زاده در نيمه نهايی با نتيجه ۲ بر يک يوهان يورن از سوئد نفر سوم المپيک را برد تا انتقام شکست لندن را از او بگيرد. بشير در فينال مقابل رضا کايالپ قهرمان سال ۲۰۱۱ جهان از ترکيه به دليل مصدوميت حاضر به انجام مسابقه نشد و به مدال نقره دست يافت. بشير در جام جهانی تهران هم از مبارزه با کايالپ سر باز زده بود.
در همين وزن، قاسم رضايی قهرمان المپيک لندن پس از پيروزی مقابل نماينده گرجستان، در دور دوم به دليل آسيب ديدگی با ميهالی ديک باردوس از مجارستان کشتی نگرفت و حذف شد.
اميد نوروزی در ۶۶ کيلو ماکسيموويچ از صربستان را شکست داد و سپس مغلوب داوور اشتفانک از همين کشور شد. با توجه به حضور اشتفانک در فينال، نوروزی در رقابت‌های شانس مجدد با پيروزی بر اوکراين، دانمارک و واليماکی از فنلاند به به مدال برنز رسيد. اشتفانک هم روی سکوی نخست ايستاد.
در روز دوم، حميد سوريان در وزن جديد ۵۹ کيلوگرم، پس از مدت‌ها دوری و در اولين مسابقه بعد از المپيک لندن به روی تشک آمد و موفق شد ۱۰-۱ داويتادزه از گرجستان را شکست دهد. او ديويد ارستيچ از لهستان را ۸-۰ شکست داد. هيثم محمود مصری را ۵-۱ برد و اوتا شينوبو از ژاپن را نيز ۸-۰ مغلوب کرد که به منزله پيروزی با امتياز عالی است.
دارنده شش مدال طلای جهان و المپيک در فينال نيز ۸ بر صفر رحمان بيليچی از ترکيه‌ را مغلوب کرد و با اقتدار صاحب مدال طلا شد. بيليچی در دور مقدماتی، پيتر مودوش مجارستانی برنده محمد فقيری در مسابقات جهانی بوداپست را ۱۰ بر صفر شکست داده بود.
حبيب اخلاقی هم در وزن جديد ۸۰ کيلو آزمايش موفقی پس داد. او ضمن برتری مقابل کشتی‌گيرانی از اسلواکی و ژاپن، پيتر باشکی از مجارستان را تسليم کرد. اين فرنگی‌کار انديمشکی در ديدار پايانی نيز با پيروزی مقابل يوسف قادريان ديگر نماينده ايران به مدال طلا دست يافت. قادريان رقبای اوکراينی، مجار و آذربايجانی را مغلوب کرده بود تا به فينال برسد.
محمد بنا تصميم گرفته بود در اين وزن سه نفر را روی تشک بفرستد و فرشاد عليزاده در دور نخست با شکست مقابل ماساتو سومی از ژاپن حذف شد.
در ۷۱ کيلو محمد کريمی جوان‌ترين نماينده ايران در اين مسابقات هم توانست يکی از مدال‌ها را به سينه بزند. او بر رقبای اهل نروژ، مجارستان و ژاپن غلبه کرد. در نيمه نهايی مقابل منوچهر تسخادايا از گرجستان مغلوب شد اما در ديدار رده‌بندی بر رقيب قزاقستانی پيروز شد تا روی سکوی سوم بايستد. در همين وزن وحيد باباجعفری از دور رقابت‌ها کنار رفت. مدال طلا به تاماش لورينتس دارنده مدال نقره المپيک لندن رسيد.