روزنامه‌هاى شنبه ۱۲ تير ۱۳۸۹

اغلب روزنامه هاى شنبه از جمله روزنامه هاى ابرار و آرمان خبر امضاى مصوبه تحريم هاى تازه عليه جمهورى اسلامى از سوى رييس جمهور آمريكا را در صفحه نخست خود منتشر كرده اند.

روزنامه آرمان در اين خصوص نوشته « رئيس‌جمهورى آمريكا با امضاى اين مصوبه تمامى تلاش خود را به كار گرفته است تا ايران را به زعم خود در انزواى بسيار شديد قرار دهند. »

روزنامه كيهان اما واكنش على لاريجانى را منعكس كرده و از « مقابله به مثل مجلس شوراى اسلامى با قطعنامه شوراى امنيت سازمان ملل » خبر داده است.

اين روزنامه از قول رييس مجلس شوراى اسلامى نوشته « ما در مجلس ايران طرحى را دنبال مى كنيم كه به زودى مطرح مى شود و در آن رفتار ايران را در موضوع روشن مى كند و از جمله اين بند طرح مذكور كه كشورهايى كه كشتى هاى ايرانى را بازرسى مى نمايند با آن ها مقابله به مثل خواهد شد.»

اگرچه سپاه پاسداران و دولت محمود احمدى نژاد نيز پيشتر از « مقابله به مثل » به عنوان واكنش جمهورى اسلامى به قطعنامه ۱۹۲۹ شوراى امنيت سازمان ملل به ويژه در صورت بازرسى از كشتى هاى عازم بنادر ايران سخن گفته اند اما به نوشته كيهان على لاريجانى وعده داده كه مقابله به مثل در مورد بازرسى كشتى ها را در مجلس به قانون تبديل مى كند.

روزنامه رسالت نيز تيترهاى اصلى شماره ۱۲ تير خود را به مسئله تحريم ها اختصاص داده و نوشته كه وزير خارجه جمهورى اسلامى در نامه اى به وزراى خارجه كشورهاى عضو اتحاديه اروپا ادعا كرده كه دور تازه تحريم ها « زيان بيشترى براى اتحاديه اروپا در مقايسه با جمهورى اسلامى خواهد داشت. »

به نوشته رسالت نامه منوچهر متكى پس از آن ارسال مى شود كه سران كشورهاى عضو اتحاديه اروپا در ۲۷ خرداد در بروكسل بر سر همراهى با تحريم يكجانبه ايران به توافق رسيدند.

اتهام جديد فرمانده نيروى انتظامى به «زنان بد حجاب»

روزنامه هاى جمهورى اسلامى و كيهان اظهارات تازه فرمانده نيروى انتظامى و امام جمعه تهران درباره برخورد با زنان به اتهام بدحجابى را منتشر كرده اند.

روزنامه جمهورى اسلامى نوشته كه اسماعيل احمدى مقدم زنان بد حجاب را « زنان خيابانى » ناميده و گفته « زنان خيابانى، مزاحمان نواميس، افرادى كه با ظاهر تحريك كننده به خيابان مى‌آيند، در اولويت تذكر و اصلاح هستند و انتظار مردم از پليس برخورد با آن هاست. »

روزنامه كيهان نيز نوشته كه فرمانده نيروى انتظامى در ديدار با تعدادى از استادان با تاكيد براينكه « اساتيد و نخبگان دانشگاهى بايد پشتيبان نيروى انتظامى باشند » ادعا كرده كه « افرادى كه به صورت سازماندهى شده و از طريق فضاى مجازى ضمن ترويج بدحجابى ، جوانان را به پارتى ها و مراسم شبانه دعوت مى كنند از مروجان فساد هستند كه اين نيرو با آن ها برخورد مى كند. »

به نوشته اين روزنامه سرتيپ پاسدار احمدى مقدم همچنين با اشاره به اينكه توليد كنندگان مده هاى جديد پوشاك را به « طراحى فساد » متهم كرده و گفته نيروى انتظامى در مرحله اول به صورت تذكر و ارشاد و در نهايت نسبت به برخورد با اين افراد اقدام مى كند.

روزنامه كيهان همچنين خبر داده كه آيت الله امامى كاشانى امام جمعه اين هفته تهران درباره برخورد نيروى انتظامى با زنان به اتهام بدحجابى گفته « نيروى انتظامى بايد متوجه باشد بر اساس موازين، اخلاق و تعابير اسلام رفتار كند و در الفاظى كه به كار مى رود اين موضوع را در نظر بگيرد، چه بسا كه برخورد پاكيزه، افراد را از كارشان منصرف كند و برخورد تند، آنها را بيشتر به آن سمت سوق دهد. »

به نوشته اين روزنامه امامى كاشانى در عين حال گفته « با كمال تاسف اخلاق جامعه خراب است و روز به روز پرونده ها فراوان تر مى شود و اين به علت مشكلاتى است كه در درون دادگسترى وجود دارد. »

پايان همكارى كره جنوبى در ميدان گازى پارس جنوبى

برخى از روزنامه هاى از جمله روزنامه هاى مردمسالارى و جمهورى اسلامى از قطع همكارى كره جنوبى با شركت ملى نفت ايران در پارس جنوبى خبر داده اند.

روزنامه مردمسالارى نوشته كه شركت ملى نفت ايران شركت كره اى "جى اس" را از ۱ميليارد و ۲۰۰ ميليون يورويى شيرين سازى گاز فازهاى۶ تا ۸ پارس جنوبى به دليل « عدم انجام تعهدات » كنار گذاشته است.

اين روزنامه نوشته كه قرار داد ميان اين شركت نفتى كره جنوبى با شركت ملى نفت ايران كمتر ۹ ماه پيش و در مهرماه ۸۸ منعقد شده بود اما اكنون مقام هاى وزارت نفت مى گويند كه به دليل عدم انجام تعهدات ضمانت نامه شركت جى.اس كره جنوبى را توقيف كرده اند.

وزارت نفت از زمان آغاز به كار دولت محمود احمدى نژاد به ويژه در يك سال اخير اغلب قراردادهاى نفت و گاز را پس از خروج بسيارى از شركت هاى بين المللى نفت به شركت هاى وابسته به سپاه پاسداران و به ويژه به قرارگاه خاتم الانبيا واگذار كرد.


رونامه تهران امروز كمتر از يك ماه پيش گزارش داد كه ارزش قرار داده هاى نفت و گاز واگذار شده به سپاه پاسداران به ويژه قرارداد فازهاى مختلف پارس جنوبى كه با ترك تشريفات قانونى به نيروى نظامى واگذار شده تنها از پاييز ۸۸ تاكنون بيش از ۱۰ ميليارد دلار است.

اظهارات متناقض وزارت نيرو و سازمان هواشناسى

روزنامه تهران امروز تيتر اول شماره شنبه ۱۲ تير خود را به گزارشى از گرماى كم سابقه در تهران و برخى ديگر از شهرهاى كشور اختصاص داده و با تاكيد بر اينكه دماى ۱۶ شهر در آستانه ۵۰ درجه سانتيگراد است ، به نقل از وزير نيرو نوشته « شهروندان تهرانى و ۱۶ شهر ديگر بايد منتظر شوند تا شاهد روزهايى گرم‌تر از تابستان هر سال باشند و خود را براى گذران اين روزها آماده كنند. »

به گزارش اين روزنامه موج افزايش هوا در شهرستان هاى مختلف ايران كه طى چند سال گذشته ، بى سابقه بوده همچنان ادامه دارد و چنين افزايش بى سابقه دمايى كه از ۷۰ سال پيش تا امسال تكرار نشده ، دليلى است تا هشدارهاى جديدى از طرف شركت توزيع نيروى برق تهران به شهروندان تهرانى داده شود.

اين روزنامه نوشته كه به دنبال قطع برق و كمبود آب در برخى شهرهاى كشور مجيد نامجو وزير نيرو اين موارد را به گرماى بى سابقه و افزايش مصرف برق و آب نسبت داده است.

تهران امروز در عين حال نوشته سازمان هواشناسى اظهارات وزير نيرو درباره گرماى ۵۰ درجه اى در ۱۶ شهر كشور را رد و اعلام كرده كه تنها دو شهر اهواز و آبادان ممكن است در روزهاى آينده با چنين وضعيتى مواجه شوند.

روزنامه جام جم نيز از قطع برق در ماطق مختلف كشور خبر داده و نوشته « طى روزهاى گذشته خاموشى‌هاى پراكنده‌اى در تهران و چند استان ديگر به وقوع پيوسته است كه وزير نيرو در حاشيه جلسه هيات دولت، افزايش بيش از حد مصرف را علت وقوع اين خاموشى‌ها عنوان كرد. »

اين روزنامه همچنين نوشته كه شركت آب و فاضلاب شهر تهران نيز از احتمال قطع آب در پايتخت خبر داده و علت آن را « گرما و محدوديت تاسيسات انتقال، تصفيه و توزيع شركت آب و فاضلاب شهر تهران » عنوان كرده است.

عذرخواهى حبيب در صفحه اول روزنامه حامى به دولت

روزنامه راه مردم از روزنامه هاى حامى دولت در شماره شنبه خود براى اولين بار اقدام به انتشار مصاحبه اى با حبيب خواننده موسيقى پاپ پيش از انقلاب كرده و از قول وى نوشته « نظام با ابتذال مخالف است. »

به نوشته این روزنامه از قول حبيب محبيان معرف به حبيب خوننده اى كه پيشتر در سال هاى پس از انقلاب به آمريكا رفته و تا چندى پيش ساكن لس آنجلس بود نوشته كه به خاطر « فشار غربت و علاقه شخصى به وطن و تشويق همسر و فرزندم » به ايران بازگشته و « ضمنا متوجه شدم كه حاكميت نظام با هنر و موسيقى مخالف نيست بلكه با ابتذال و دور شدن از فرهنگ مردم مخالف است. »

به نوشته اين روزنامه نزديك به دولت حبيب همچنين كليه آنچه « هنجار شكنى » در براخى آثارش خوانده را به تهيه كنندگان طرف قرار دادش در گذشته و شبكه هاى تلويزيونى ماهواره اى نسبت داده و با تاكيد براينكه « اثر خريدارى شده به نحوى ميكس شده كه براى فروش در شبكه هاى ماهواره اى جذاب باشد و اين كار به من ربطى نداشته » گفته « از اين بابت از مردم عزيز عذر خواهى كنم. »

اين خواننده همچنين به روزنامه راه مردم گفته به خاطر دفاع در مقابل « تهاجم بى منطق و مبتذل به فرهنگ و به ويژه موسيقى ايرانى » به كشور بازگشته است.