باراک اوباما، رئیسجمهوری آمریکا، شیوع بیماری مرگبار ابولا را «تهدیدی علیه جهان» نامیده و از گسترده شدن نقش آن کشور برای مقابله به این بیماری خبر داده است.
بنا بر گزارشها از آمریکا، واشینگتن برای مبارزه با این بیماری اقدام به اعزام نیروی نظامی، امکانات لازم برای ساخت بیمارستانهای صحرایی، افزایش نیروهای امدادگر و خدمات دارویی و پزشکی مورد نیاز در منطقه غرب آفریقا میکند.
رئیسجمهوری آمریکا، خود روز ۲۵ شهریور ماه طی سخنانی در آتلانتا گفت اکنون مردان و زنان و کودکانی در انتظار مرگ نشستهاند.
اما به گفته رئیسجمهوری آمریکا امیدی وجود دارد؛ «جهان راه مبارزه با این بیماری را میداند. این یک راز نیست. ما از دانش مطلع هستیم. میدانیم چگونه جلوی آن را بگیریم. میدانیم چگونه از کسانی که در ارتباط با آن هستند، مراقبت کنیم. میدانیم که اگر گامهای مناسب برداریم، میتوانیم مردم را نجات دهیم. ولی باید فورا اقدام کنیم».
تازهترین گفتههای رئیسجمهوری آمریکا در زمانی بیان میشود که سازمان بهداشت جهانی میگوید شمار مبتلایان به ابولا میتواند در سه هفته دو برابر شود.
این سازمان تخمین زده است که برای مبارزه با ویروسی که جان دستکم بیش از نیمی از مبتلایان را میگیرد به یک میلیارد دلار هزینه نیاز است.
میلیونها دلار تنها برای خاکسپاری قربانیان نیاز است چرا که ویروس ابولا به راحتی از جسد آنها به دیگران انتقال پیدا میکند.
در عین حال گزارشها حاکیست بیمارستانها در سیرالئون، گینه و لیربیا، مراکز اصلی بیماری در غرب آفریقا، از مبتلایان انباشته شده است.
مارگارت چان، مدیر کل سازمان بهداشت جهانی روز سهشنبه اعلام کرد در تمام کشور لیبریا «حتی یک تخت خالی برای مراقبت از بیماران مبتلا به ابولا وجود ندارد».
ویروس تا کنون دست کم ۲۴۰۰ نفر را کشته است.