اتحادیه اروپا طرحی برای کمک به امنیت و بازسازی سوریه ارائه کرد

کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل، در آغاز سال هفتم این جنگ بیانیه‌ای صادر کرده و آن را «بدترین فاجعه شکل‌گرفته به‌دست بشر از زمان جنگ دوم جهانی» نامیده‌است

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا طرحی ارائه کرده‌است که هدف از آن کمک به حفظ امنیت، نظارت بر آتش‌بس و بازسازی سوریه، در صورت توافق میان طرف‌های درگیر برای پایان دادن به نبردها و تمرکز بر گذار سیاسی در آن کشور است.

اتحادیه اروپا در حال حاضر مهم‌ترین نهاد یاری‌رسان به سوریه است و از زمان آغاز جنگ داخلی در این کشور، بالغ بر ۱۰ میلیارد دلار هزینه‌ کمک‌های انسان‌دوستانه، بازسازی و مساعدت‌های اقتصادی کرده‌است.

↯​برای دریافت تازه‌ترین خبرها و گزارش‌ها به تلگــــرام رادیو فردا بپیوندید

جنگ داخلی سوریه اکنون وارد هفتمین سال پیاپی شده‌است؛ در حالی‌که صدها هزار نفر جان خود را از دست داده و میلیون‌ها نفر آواره شده‌اند. هم‌اکنون مذاکراتی در آستانه قزاقستان، با حضور روسیه، ترکیه و ایران، هیئت دولت بشار اسد و گروه‌هایی از شورشیان، و همچنین مذاکراتی نیز با مدیریت سازمان ملل متحد در ژنو، در جریان است.

هرچند تازه‌ترین دور از مذاکرات قزاقستان با تحریم هیئت اصلی مخالفان اسد روبه‌رو شده و بر نتیجه و ثمربخش بودن آن سایه افکنده‌است.

در کنار همه این‌ها قرار است نشستی نیز در پنجم آوریل (ماه آینده) در بروکسل برپا شود.

فدریکا موگرینی، مسئول ارشد سیاست خارجی و دفاعی اتحادیه اروپا، ابراز امیدواری کرده‌است که مذاکرات آستانه و مذاکرات ژنو بتوانند به یافتن راه‌حلی برای پایان دادن به جنگ داخلی کمک کنند.

خانم موگرینی ۲۴ اسفند ماه در جمع خبرنگاران گفته است «بارها و بارها جامعه بین‌المللی برای دوره پساجنگ، هیچ برنامه‌ای آماده نکرده‌است. اکنون ما می‌خواهیم برای چنین دوره‌ای، آماده باشیم».

این مقام ارشد اتحادیه اروپا می‌گوید ۲۸ کشور عضو آماده هستند تا، با پایان یافتن نبردها و آغاز روندی سیاسی، دست به اقدامات لازم بزنند.

امروز، سوریه، به‌کلی، به تالار شکنجه تبدیل شده‌: جایی که درندگی دهشت‌بار و بی‌عدالتی کامل، حاکم شده‌است.
کمیسر عالی حقوق بشر ملل متحد

کمیسیون اروپایی طرحی ارائه کرده است که مدیریت جمع‌آوری و کمک‌رسانی برای پشتیبانی از اقداماتی مانند کمک‌های انسان‌دوستانه، کمک به حفظ امنیت، مین‌روبی و نظارت بر آتش‌بس را در بر می‌گیرد.

در این طرح پیشنهاد یاری‌رسانی در زمینه‌هایی مانند بازگرداندن خدمات اولیه: آب آشامیدنی، بهداشت و آموزش نیز ارائه شده‌است.

در مارس سال ۲۰۱۱، در پی سرکوبی‌های اعتراضاتی عمدتا مسالمت‌آمیز علیه حکومت بشار اسد بود که جنگ داخلی سوریه آغاز شد.

زید رعد حسین، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل، در آغاز سال هفتم این جنگ بیانیه‌ای صادر کرده و آن را «بدترین فاجعه شکل‌گرفته به‌دست بشر از زمان جنگ دوم جهانی» نامیده‌است.

کمیسر عالی حقوق بشر ملل متحد گفته است «موج خون‌ریزی و بی‌رحمی» سوریه را فرا گرفته‌است: «امروز، این سرزمین، به‌کلی، به تالار شکنجه تبدیل شده‌: جایی که درندگی دهشت‌بار و بی‌عدالتی کامل، حاکم شده‌است».

صندوق کودکان ملل متحد، یونیسف، نیز اعلام کرده که در سال گذشته میلادی شمار «کشته‌ها، قطع عضو و سربازگیری از میان کودکان، به‌طور مشخصی رشد کرده» و به وضعیتی، بدتر از هر زمان دیگر در جنگ داخلی سوریه، رسیده‌است.