محمد مهدی گویا، رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت ایران، از «نخستین» مورد مرگ در ایران در پی ابتلا به ویروس عفونتی تنفسی کرونا («سندرم تنفسی خاورمیانه») خبر داد.
به گفته دکتر گویا این فرد در شهر کرمان درگذشته است.
پایگاه اطلاعرسانی وزارت بهداشت، هشتم خرداد ماه از قول این مقام امور بهداشتی، ابتلای ۹ نفر دیگر به این ویروس را تکذیب کرده است.
دکتر گویا گفته است موارد مشکوک، دلیل قطعی بودن این بیماری کشنده نیست.
این تازهترین گفتهها پس از آن بیان میشود که خبرگزاریهای ایران، طی روزهای گذشته از «وجود» موارد مشکوک به ابتلا به این ویروس خبر داده بودند.
در همان روز هشتم خرداد ماه خبرگزاری مهر به نقل از یکی از مسئولان بهداشتی کرمان گفته بود موارد مشکوک به ابتلا به کرونا، افزایش یافته است.
دکتر گویا در عین حال از بیمار دومی گفته است که «از حال عمومی خوبی برخوردار» و «از بیمارستان مرخص شده است».
به گفته این مقام بهداشتی کسی که جان خود را از دست داده است «با وضعیت عمومی بسیار بدی به بیمارستان مراجعه کرده بود».
پیش از این محمود نبوی، معاون مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، به خبرگزاری کار ایران (ایلنا)، گفته که برای نخستین بار ۲ نفر به بیماری «کرونا» مبتلا شدهاند.
به گفته آقای نبوی این دو نفر، دو خواهر کرمانی بودهاند.
به نظر میرسد اشاره دکتر گویا به دو بیمار که یکی از آنها درگذشته نیز همین دو خواهر است.
بنا بر گزارشها منشاء بیماری «کرونا» عربستان سعودی است. این ویروس بر اثر تماس انسان با شتر انتقال پیدا کرده و زائران و مسافران مکه و مدینه برای نخستین بار آن را به دیگر کشورها به ویژه کشورهای منطقه خاورمیانه انتقال دادهاند.
به گفته وزرات بهداشت ایران، این ویروس می تواند با علائم خفیف تنفسی و اسهال آغاز شود و تا علائم شدید تنفسی ادامه پیدا کند. در صورت عدم مراجعه به موقع و یا ابتلا به بیماریهایی قلبی، ریوی، دیابت و فشارخون، کرونا میتواند جان بیمار را بگیرد.
معاون مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت به ایلنا گفته است که این بیماری داروی ضد ویروس یا واکسن ندارد.