حزب راست افراطی «جبهه ملی» فرانسه، در نخستین انتخابات پس از حملات مرگبار پاریس که «حکومت اسلامی» مسئولیت آن را بر عهده گرفت، به پیروزیهایی تاریخی دست پیدا کرده است؛ آنچه ممکن است صحنه سیاسی فرانسه را دستخوش تغییراتی کمسابقه کند.
پیروزی راست افراطی در ۶ منطقه از ۱۳ منطقه انتخابات منطقهای فرانسه، گستردهترین پیروزی انتخاباتی «جبهه ملی» به شمار میرود.
انتخابات منطقهای فرانسه برای هدایت شوراهای ناحیهای فرانسه، ۱۳ منطقه داخل مرزهای کشور و جزیره کرس و پنچ منطقه خارج از آن، انجام میشود.
«جبهه ملی» به عنوان حزبی ضد اتحادیه اروپا و مخالف مهاجران شناخته میشود. پیروزی عمده این حزب در انتخابات منطقهای عرض اندامی در برابر دو حزب عمده فرانسه، محافظهکاران و سوسیالیستها، است که تا کنون قدرت را به طور متناوب در دست داشتند.
مارین مارشل لوپن، دختر ۲۵ ساله خاندان لوپن، که حزب «جبهه ملی» را بنیاد گذاشته و رهبری میکنند، به شبکه تاف۱ فرانسه گفته است «این نتایج، تاریخی و فولالعاده است… سیستم قدیمی، امشب مُرد».
آبی پررنگ «جبهه ملی»، صورتی «سوسیالیستها» و آبی کمرنگ محافظهکاران به رهبری سرکوزی.
برآوردها نشان میدهند که او در منطقه جنوب شرق فرانسه ۴۲ درصد آرا را از آن خود کرده است. این نتیجه دو برابر بهتر از نتیجهایست که پدربزگ او، ژان ماری لوپن، در سال ۲۰۱۰ به دست آورده بود.
حزب تحت رهبری خانم مارین لوپن، خاله مارین مارشال لوپن، مجموعا حدود ۳۰ درصد کل آرا را به دست آورده است.
دور دوم انتخابات هفته آینده برگزار میشود. هر حزبی که ۱۰ درصد آرا را به دست آورد، میتواند در دور دوم شرکت کند.
خبرگزاری فرانسه از قول یکی از نامزدهای حزب سوسیالیست که مجبور شد از انتخابات کنارهگیری کند، نقل کرده است «نتیجهای که جبهه ملی کسب کرده، تهدیدی برای ارزشهای فرانسه است».
دبیر حزب سوسیالیست، ژان-کریسفت کامبادلی، خواستار تشکیل ائتلافی بزرگ برای جلوگیری از قدرت گرفت «جبهه ملی» شده است. همین نیز سبب شد تا سوسیالیستها دو تن از نامزدهای خود را از گردونه انتخابات خارج کنند.
اما نیکلا سرکوزی، رئیسجمهوری پیشین فرانسه و رهبر محافظهکاران، گفته است حزب او حرکتی در جهت کمک به پیروزی سوسیالیستها در برابر «جبهه ملی»، نخواهد کرد و نامزدی را از انتخابات بیرون نمیآورد.
تحلیلها نشان میدهد که نتیجه انتخابات منطقهای به طور عمدهای تحت تاثیر تهدیدهای گروه موسوم به «حکومت اسلامی»، حملات پاریس، بحران پناهجویان و مسئله مهاجران و نیز وضعیت اقتصادی و بیکاری قرار گرفته است.
این انتخابات تحت تدابیر شدید امنیتی برگزار شد.