در بیست و سومین دوره رقابتهای کاراته قهرمانی جهان به میزبانی اتریش، بهترین نتیجه تاریخ کاراته ایران در مسابقات جهانی به ثبت رسید.
تاکنون دو مدال طلا و سه مدال برنز برای ایران به دست آمده است. در حالی که تیم «کومیته» ایران هم در دیدار نهایی به مصاف ژاپن میرود تا یکی از دو نشان طلا یا نقره را نصیب خود کند.
پیش از این بهترین عملکرد ایران مربوط به سال ۲۰۰۶ بود که دو مدال طلا و دو برنز در کومیته به دست آمده بود.
طلاییهای ایران در رقابتهای قهرمانی جهان تا قبل از سال ۲۰۱۶ مهدی عموزاده، حسین روحانی، جاسم ویشگاهی و امیر مهدیزاده بودند.
کومیته تیمی ایران نیز سال ۲۰۱۴ با ترکیب ذبیحالله پورشیب، سجاد گنجزاده، سامان حیدری، ابراهیم حسن بیگی، ایمان سنچولی، بهمن عسگری و سیعد احمدی روی سکوی قهرمانی جهان ایستاد.
در رقابتهای امسال که بیش از هزار کاراته کای از ۱۱۸ کشور حضور دارند، اولین طلای ایران در فینال سنگین وزن به دست آمد.
سجاد گنجزاده مقابل حریف مراکشی قرار گرفت و پس از تساوی ۳ بر ۳ در وقت قانونی، با رای داوران برنده شناخته شد تا صاحب نخستین مدال طلای کومیته انفرادی در پیکارهای جهانی شود.
گنجزاده تا پیش از رسیدن به فینال، حریفانی از ولز، تونس، کرواسی، ماکائو و بوسنی را شکست داده بود.
امیر مهدیزاده دیگر مرد طلایی ایران است. دارنده مدال طلای سال ۲۰۱۲ و مدال برنز ۲۰۱۴ توانست سومین نشان جهانیاش را هم به گردن بیاویزد.
او در فینال به مصاف نایب قهرمان جهان از هلند رفت و با نتیجه ۹ بر یک به برتری رسید تا با برتری کامل صاحب نشان زرین شود.
مهدیزاده که ابتدا موفق شده بود نماینده کرواسی را از پیش رو بردارد، کاراته کایی از کره جنوبی را شکست داد. لوکا مارسکای از ایتالیا، نماینده اردن و سپس رزمیکار فرانسوی، سایر حریفانی بودند که در برابر مهدیزاده تسلیم شدند.
در ۷۵ کیلوگرم علی اصغر آسیابری نماینده هلند را برد تا روی سکوی سوم بایستد. او پیشتر حریفانی از رواندا، اتریش، اکوادور و اسلوونی را شکست داده بود اما مسابقه نیمه نهایی را به رافائل آقایف از جمهوری آذربایجان واگذار کرد.
سایت فدراسیون کاراته ایران به نقل از او نوشت «در برابر آقایف حقم پیروزی بود.
با این حال راضی هستم. وزن من وزن ستارههاست ولی میشود پرچم ستارهها را پایین کشید و روی سکوی نخست جهان ایستاد.»
ذبیحالله پورشیب کاپیتان تیم ملی ایران نیز با برتری بر نماینده ونزوئلا صاحب مدال برنز شد.
پورشیب در برابر ریتارو آراگا از ژاپن شکست خورده و بخت حضور در فینال را از دست داده بود.
او درباره فینال کومیته تیمی گفت: «یک کار ناتمام داریم. جنگ قهرمانی بین دو ابرقدرت برتر کاراته جهان برگزار خواهد شد و امیدوارم با قدرت از سد ژاپن عبور کنیم.»
در مسابقات زنان، حمیده عباسعلی که سابقه کسب نشان نقره جهانی را دارد، این بار روی سکوی سوم ایستاد. او برای کسب مدال برنز در جدول شانس مجدد، به مصاف نماینده کرواسی رفت و با حساب دو بر صفر پیروز شد.
عباسعلی حریفانی از دانمارک، کلمبیا و آمریکا را شکست داد اما در نیمه نهایی مقابل کاراته کای ژاپنی با رای داوران باخت.
شهرام هروی سرمربی تیم ملی کاراته درباره نتایج تیمش گفت: من و همکارانم امانتدار جامعه کاراته هستیم و اگر موفقیتی در مسابقات جهانی حاصل شود، دسترنج تمام مربیان و زحمتکشان این رشته ورزشی است.