هیئت امنای قلعه احمد آباد (محل آرامگاه محمدمصدق نماد «نهضت ملی ایران» و نخست وزیر در سالهای ۱۳۳۰ تا ۱۳۳۲) به تازگی در اطلاعیهای اعلام کردند که مسئولان حکومتی حساب بانکی مخصوص اداره امور نگهداری و مرمت این قلعه در بانک ملی ایران را بستهاند.
این هیئت همچنین در این اطلاعیه از دوستداران محمد مصدق خواسته است که دیگر به این حساب مبلغی واریز نکنند. حساب بانکی یادشده به نام محمود مصدق نوه محمد مصدق و حسین شاه حسینی عضو «جبهه ملی» و فعال پیشکسوت طیف «ملیون»، باز شده بود.
رادیو فردا از آقای شاهحسینی پرسیده است که آیا خبر بسته شدن حساب بانکی ویژه اداره آرامگاه محمد مصدق صحت دارد؟
بله. بسته شده است.
دلیلش مشخص است که چرا بسته شده؟
تا ا لان به ما جوابی ندادهاند و ما را دعوت کردهاند که چهارشنبه برویم به ما پاسخ بدهند.
چه کسی از شما این دعوت را کرده؟
آنچه به من نشان دادند «بازپرسی شعبه دوم دادسرای ناحیه سه شهید مقدس» در اوین است.
این دادسرا چطور دخیل شده در اینکه به بانک بگوید ببندند؟
هیچ اطلاعی نداریم. هیچ. روز چهارشنبه قرار شده جناب دکتر محمود مصدق و من در خدمتشان برویم ببینیم مسئله چیست.
تا حالا از این حساب چه استفادهای میشد؟ آن مرمتهایی که شده...؟
خیلی. حساب ساختمان ساخته. یک کتابخانه ساخته. البته نگذاشتند. ساختمانش تمام شد کاملا آماده از هر حیث. کتابهایی هم کسانی هدیه دادهاند و گذاشتهاند آنجا. البته خود قلعه ماهیانه حدود حداقل بین ۱۰ تا ۱۵ میلیون هزینه دارد. نگهداریاش. چهار دیوار چهار طرفش دارد. این قلعه دیوارهایش کاهگلی است و ما میخواهیم حفظ آثار هم شود. خود ساختمان خشتی است و رطوبت کشیده. طاق شیروانی قدیمی است. خب اینجا درخت دارد، آبیاری دارد، پاک کردن دارد، تلفن دارد، گاز دارد، برق دارد. سرایدار دارد که همیشه آنجا هست. یک کارگر همیشه هست. الان ایامی است که باید نهر را بیل زد، علفها را کند، شاخهها را تراش کنیم، سمپاشی باید باشد. برگریزان آنجا، تمیز کردن آنجا...
تا حالا این مخارج چطوری تامین میشده؟
مردم. همین مردم. حسابی بوده اعلام میکردیم به نام «هیئت امنای قلعه احمدآباد جهت نگهداری قلعه احمدآباد علاقمندان میتوانند به این شماره در بانک نادری پول بریزند.»
ولی آن حساب دیگر بسته شد؟
این حساب را اینها بستند. ۱۲ میلیون تومان موجودی بود که بستند.
این هیات امنا از قلعه احمدآباد چه استفادههایی میکرد تا حالا؟
بعضی مواقع سفارتخانههای خارجی از طریق وزارت خارجه میرفتند اجازه میگرفتند، آنها مراجعه میکردند وقتی اجازه وزارت خارجه صادر میشد من یا جناب دکتر محمود خان یا من یا یکی دوتا از امنا به سرایدار آنجا میگفتند و آنها میرفتند آنجا داخل مقبره عکسی برمیداشتند یا ادای احترام میکردند و میرفتند. بعضی مواقع تا سه سال پیش هیئت امنا دخالتهای مستقیمی میکرد و دولت وقت اجازه داده بود روز چهاردهم اسفند و روز بیست و نهم اردیبهشت که روز تولد و فوت مرحوم مصدق بود اعلام میکردند که در قلعه باز است و مردم میتوانند برای احترام و گل گذاشتن تشریف بیاورند. حدود هزار تا هزار و پانصد نفر و دولت هم اجازه داده بود و ماموران امنیتی هم گذاشته بودند، میآمدند. الان البته دستور دادند دو سه ماه قبل از اینکه درش را ببندند و به هیچ وجه کسی را راه ندهند حتی خود خانواده مرحوم هم نباید بیایند. تا همان موقع هم بعضی شبهای جمعه یک عده میرفتند و فاتحه میخواندند و در بعضی اعیاد یک عده میرفتند. مراعات میکردند. دولت هم اجازه میداد. ولی الان سه چهار سال است دولت اجازه نداده چهاردهم اسفند و بیست و نهم اردیبهشت در آنجا برنامهای اجرا شود.
بیست و نهم اردیبهشت امسال آیا مراسمی برگزار خواهد شد؟
امسال نامه را نوشتیم و فرستادیم برای آقایان. آقایان باید اجازه بدهند. همانطور که دفعه پیش چهاردهم اسفند ۹۴ را به مناسبت مرگ دکتر مصدق ندادند، حالا هم بیست و نهم اردیبهشت را که تولد دکتر مصدق است یقینا احتمال دارد و پیشبینی میکنیم جوابی ندهند.