وزارت خارجه ایران از انتخابات اوکراین استقبال کرد

مرضیه افخم، سخنگوی وزارت خارجه ایران، برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری در اوکراین را «گامی مثبت در جهت استقرار صلح، ثبات و امنیت» در آن کشور عنوان کرد.

روز دوشنبه ۵ خرداد ماه، نتایج شمارش آرای نیمی از حوزه‌های انتخاباتی اوکراین نشان‌دهنده پیروزی پترو پروشنکو، با کسب نزدیک به ۵۴ درصد آرا بودند.

این میلیاردر اوکراینی که صاحب شرکت‌های شکلات‌سازی است، خود در سخنانی گفته خواستار پایان دادن به جنگ و بازگرداندن صلح به آن کشور است.

به گزارش ششم خرداد ماه خبرگزاری رسمی ایران، ایرنا، سخنگوی وزارت خارجه می‌گوید این کشور «امیدوار است انتخاب رئیس‌جمهوری جدید اوکراین موجب پایان بخشیدن به بحران سیاسی، استقرار آرامش و تفاهم ملی در آن گردد.»

باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا، از دیگر سیاستمدارانی است که از انتخابات اوکراین استقبال کرده است.

آقای اوباما گفته است «مردم اوکراین بارها تمایل خود را برای انتخاب رهبران مستقل نشان داده‌اند و برای زندگی در کشوری دمکراتیک، جایی‌که بتوانند عاری از خشونت و ارعاب آینده خود را تعیین کنند.»

او ابراز امیدواری کرده است که این انتخابات به متحد شدن اوکراین کمک کند.

سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، نیز روز گذشته گفت مسکو «آماده گفت‌وگو با نمایندگان کی‌یف و با پترو پروشنکو است».

البته گروهی از کارشناسان و تحلیلگران نیز در مورد احتمال تغییر مسیر ناگهانی ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه، در قبال اوکراین «تردید عمیقی» ابراز کرده‌اند.

روسیه، که شبه‌جزیره کریمه اوکراین را به خاک خود الحاق کرده است، از سوی غرب متهم به ایجاد آشوب در شرق اوکراین است. آنچه مسکو خود، آن را رد کرده است.

وزارت خارجه ایران پیشتر در مورد «تشدید درگیری‌ها» در شرق اوکراین ابراز نگرانی کرده و «بر حل مسالمت‌آمیز و دور از کاربرد ابزار قهرآمیز نظامی» تاکید کرده بود.

تهران و مسکو در مورد برخی مسائل مربوط به سیاست خارجی، از جمله در قبال حمایت از بشار اسد، رئیس‌جمهوری سوریه، متحد به شمار می‌روند.

ایران، در کنار ۵۶ کشور دیگر از جمله اسرائیل، به بی‌اعتباری همه‌پرسی در شبه‌جزیره کریمه برای استقلال از اوکراین، «رای ممتنع» داد.

۱۱ کشور، از جمله سوریه، در حمایت از روسیه، به آن قطع‌نامه «رای منفی» داده بودند.