ژاپن میگوید ۱.۵ میلیارد دلار کمک به پناهجویان و فعالیتهای صلحطلبانه اختصاص میدهد. هفت اقتصاد بزرگ جهان و کشورهای عربی پیرامون خلیج فارس، نیز تعهد کردهاند که به سازمان ملل در این زمینه کمک کنند.
به گزارش خبرگزاری آلمان، شینزو آبه، نخستوزیر ژاپن، هفتم مهر ماه گفته است توکیو برای یاریرسانی به پناهجویان سوری، عراقی و نیز برای کمک به تلاشهای صلحطلبانه در خاورمیانه و آفریقا، ۱.۵ میلیارد دلار کمک اختصاص خواهد داد.
از این کمکها، ۸۱۰ میلیون دلار آن برای کمک به پناهجویان و آورگان جنگ داخلی در سوریه و نبردها در عراق است.
این رقم سه برابر بیشتر از کمک ژاپن در سال گذشته میلادیست.
۷۵۰ میلیون دلار نیز از طرف توکیو برای یاریرسانی به تلاشهایی اختصاص میگیرد، که هدف آنها «ایجاد صلح» در خاورمیانه و آفریقا است.
ژاپن یکی از مهمترین کشورهای جهان در پرداخت و ارسال کمکهای انساندوستانه به شمار میرود. در آغاز دهه نود سده گذشته، این کشور به تنهایی، پس از ایالات متحده، بالاترین رقم کمکهای انساندوستانه خارجی را به خود اختصاص داده بود.
ژاپن دومین کشور تامینکننده بودجه سازمان ملل نیز به شمار میرود. این کشور در عین حال در تلاش است تا به عضویت دائم شورای امنیت در آید.
به گزارش خبرگزاری فرانسه هفت اقتصاد بزرگ جهانی و کشورهای عربی پیرامون خلیج فارس نیز تعهد کردهاند ۱.۸ میلیارد دلار کمک به سازمان ملل متحد، برای رسیدگی به وضعیت پناهجویان، اختصاص دهند.
مقامهای این کشورها، در دیدار اخیر خود در نیویورک، مقر سازمان ملل، تصمیم به پرداخت این کمک مالی گرفتهاند.
فرانک والتر اشتانمایر، وزیر خارجه آلمان، به خبرنگاران گفته است این کمک به سازمان امور پناهجویان ملل متحد، و «برنامه جهانی غذا» اختصاص داده خواهد شد.
وزیران خارجه هفت اقتصاد بزرگ جهان، آمریکا، ژاپن، ایتالیا، بریتانیا، فرانسه، آلمان و کانادا و کشورهای پیرامون خلیج فارس، کویت، عربستان سعودی، قطر، امارات متحده عربی و نیز اعضای اتحادیه اروپا در دیدار جمعی خود این تصمیم را گرفتهاند.
مشخص نیست این مبلغ، کمکهای ژاپن برای پناهجویان را نیز در بر میگیرد یا جدا از آن است.
سازمان ملل متحد در تلاش است تا به ۶۰ میلیون پناهجو که عمدتا از جنگها و نبردهای داخلی کشورهای خود گریختهاند، کمک کند.
این شمار از پناهجویانی، بحرانی را به وجود آورده، که از زمان جنگ دوم جهانی تا کنون بیسابقه است.
چهار میلیون نفر از پناهجویان، به تنهایی، شهروندان سوری هستند.
در عین حال سازمان ملل متحد با مشکلات گسترده ناشی از کمبود منابع مالی روبهرو شده است.
بازرس ارشد امور پناهندگان ملل متحد گفته است «ما از نظر اقتصادی فرو ریختهایم».
جنگ سوریه و موضوع پناهجویان، از مهمترین مسائلیست که هفتادمین گردهمایی همگانی سازمان ملل متحد، در هفته جاری و روزهای پیشرو، به آن میپردازد.