وزیر خارجه آمریکا، یک روز پس از دیدار با دیوید کامرون، نخستوزیر بریتانیا، در پاسخ به این پرسش که آیا راه بازگشتی از رای همهپرسی بریتانیا به خروج از اتحادیه اروپا وجود دارد، گفته است «فکر میکنم راههایی وجود دارد».
آقای کری گفت: «خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا ممکن است رخ ندهد.»
به گزارش خبرگزاری فرانسه، جان کری، هشتم تیر ماه، گفته است خود آقای کامرون این قدرت را در خود نمیبیند که دست به مذاکرات خروج با اتحادیه اروپا بزند، چراکه خود خواستار ماندن در اتحادیه است.
به گفته آقای کری این احساس نخستوزیر بریتانیا قابل درک است.
او سپس با اشاره به رهبران کارزار خروج از اتحادیه اروپا، چهرههای محافظهکاری مانند بوریس جانسون که ممکن است جایگزین کامرون شود، افزوده است «در عین حال خیلی از کسانی که به خروج رای دادند هم [حاضر به شرکت در مذاکرات خروج نیستند]».
آقای کری، در جریان جشنواره ایدهها در اسپن، سپس با این پرسش روبهرو شده که آیا از منظر او «راه بازگشتی» از رای خروج وجود دارد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه و روزنامه «اسپنتایمز» او پاسخ داده است «من، به عنوان وزیر خارجه، نمیخواهم آنها را اکنون بیرون بیاندازم. فکر میکنم این کار اشتباه است. ولی راههایی وجود دارد».
آقای کری تاکید کرده که اگر روند جدایی طرفها رو به جلو حرکت کند، واشینگتن دخالتی نخواهد کرد، روند معمول خود را پی میگیرد و با هر دو طرف همکاری خواهد کرد؛ «ارزشهای مشترک بین کشورها، مانند دوره پیش از برگزاری همهپرسیست و عوض نشده است.»
دیوید کامرون روز سهشنبه برای نخستین بار پس از همهپرسی به دیدار سران اروپا در بروکسل رفت. جایی که رسما نتیجه همهپرسی را اعلام کرد و از کسانی مانند مارتین شولتز، رئیس پارلمان اتحادیه اروپا، شنید که «ماهها انتظار کشیدن (برای خروج از اتحادیه)، آنطور که شما گفتید، و گروگان گرفتن آینده یک قاره، فقط به خاطر منافع حزبی، کاملا غیرقابلقبول است».
پارلمان اروپای یک قطعنامه غیرالزامآور را تصویب کرده که خواستار تسریع روند خروج داوطلبانه بریتانیا شده است.
بریتانیا، نزدیکترین و مهمترین متحد ایالات متحده در اتحادیه اروپا به شمار میرود. باراک اوباما، رئیسجمهوری آمریکا و دولت او از هواداران ماندن بریتانیا در اتحادیه بودند.
اکنون نیز متحدان لندن در آن سوی اقیانوس خواستار آرامش در روند خروج بریتانیا شده و از رهبران اروپایی خواستهاند «مسئولانه» رفتار کنند.