«کشت خانگی ماری‌جوانا در کرمان افزایش یافته است»

خبرگزاری مهر از افزایش «کشت خانگی» و «مصرف» ماری‌جوانا در استان کرمان خبر داده است.

این خبرگزاری در گزارشی که روز سه‌شنبه (۱۷ آذرماه) منتشر کرده، میزان کاشت ماری‌جوانا در گلدان‌های خانگی در کرمان را «بسیار نگران‌کننده» ارزیابی کرده است.

آن‌طور که مهر به نقل از علیرضا پریور، معاون اجتماعی نیروی انتظامی استان کرمان نوشته «قاچاقچیان مواد مخدر به‌ فکر انتقال مواد مخدری افتاده‌اند که دارای حجم کمتری باشند و به‌ سادگی بتوان آن‌ها را جابه‌جا کرد.»

ماری‌جوانا ماده‌ای سبز رنگ و گاه خاکستری است که از برگ خشک شده شاهدانه به دست می‌آید و عاملی که پس از مصرف این ماده بر کارکرد مغز تاثیر می‌گذارد، تی.اچ.سی یا تتراهیدروکانابینول‌ نام دارد.

در حال حاضر ماری‌جوانا بانام‌های علف، گرس، وید یا جوینت در ایران مصرف می‌شود.

برخی معتقدند این گیاه گاه کارکردهای طبی نیز دارد و می‌تواند برای درمان برخی بیماری‌ها یا کاستن عوارض ناشی از آنها استقاده شود و به همین دلیل «مصرف طبی» آن در برخی کشورها مانند جمهوری چک، فنلاند یا هلند آزاد است. البته بحث عمومی در مورد خواص طبی آن همچنان در غرب در جریان است.

خرید و فروش ماریجوانا در عمده کشورهای جهان غیرقانونی‌ست.

دو سال پیش نیز ماموران نیروی انتظامی از کشف یک مزرعه ماری‌جوانا در شهر ماهان در نزدیکی کرمان خبر دادند.

خبرگزاری‌های ایران به نقل از نیروی انتظامی ماهان گزارش کرده‌اند در این مزرعه «فردی اقدام به کشت ۵۴ بوته ماری‌جوانا در خانه خود کرده بود که شامل ۶۰ کیلو از این نوع مواد مخدر می‌شد.»

ماریجوانا بیشتر از دیگر مواد مخدر در کل جهان مصرف می‌شود و آن‌طور که دفتر کنترل مواد مخدر سازمان ملل متحد گزارش کرده حدود ۱۶۰ تا ۱۸۰ میلیون نفر در جهان این ماده را مصرف می‌کنند.

کرمان در صدر مناطقی که مخدرهای صنعتی در آن کشف می‌شود

معاون اجتماعی نیروی انتظامی استان کرمان در عین حال گفته است که کرمان در زمینه مصرف مواد مخدر در بین استان‌های کشور در جایگاه دوازدهم قرار دارد اما در زمینهٔ کشف مواد مخدر صنعتی و غیرصنعتی جزو نخستین استان‌هاست.

سعيد صفاتيان، ﻣﺪﻳﺮکل ﭘﻴﺸﻴﻦ «درمان» در «ﺳﺘﺎﺩ ﻣﺒﺎﺭﺯﻩ ﺑﺎ ﻣﻮﺍﺩ ﻣﺨﺪﺭ» ایران، ﺁﻣﺎﺭ ﻭﺍﻗﻌﯽ ﺗﻌﺪﺍﺩ ﻣﻌﺘﺎﺩﺍﻥ در ايران را بیش از «سه ميليون و ۵۰۰ هزار تن» اعلام کرده است.

شهرام رفیعی‌فر، سرپرست دفتر آموزش و ارتقای سلامت در وزارت بهداشت هم خرداد ماه اعلام کرده بود نزدیک به پنج میلیون نفر از جمعیت ایران با آسیب‌های مصرف مواد مخدر دست و پنجه نرم می‌کنند.