دفاع اوباما از سیاست‌های دولتش در مبارزه با تروریسم‎

رئیس‌جمهوری ایالات متحده در جریان سخنرانی خود در مورد امنیت ملی، با انتقاد از تشبیه «داعش» به عنوان نماینده مسلمانان جهان، از سیاست‌های دولت در نبرد با تروریسم دفاع کرده است.

او گفته «نبرد با تروریست‌ها نباید طوری انجام شود که تروریست بیشتری تولید کند».

باراک اوباما، ۱۶ آذر ماه در پایگاه هوایی تامپا در فلوریدا، مرکز استقرار «فرماندهی عملیات ویژه» آمریکا، گفته در زمان دولت او، هیچ گروه تروریستی خارجی، موفق نشد دست به برنامه‌ریزی و اجرای حمله‌ای در ایالات متحده بزند. آقای اوباما افزوده «و نه چون آن‌ها قصد این کار را نداشتند».

او در عین حال از ممنوعیت شکنجه و «واتربوردینگ» دفاع کرده و تاکید کرده هیچ‌کسی که با او در طی هشت سال گذشته همکاری کرده، موثر بودن این‌گونه اعمال را تائید نکرده‌است.

رئیس‌جمهوری آمریکا در بخشی دیگر از سخنان خود افزوده است «باید طوری با تروریست‌ها نبرد کنیم، که تروریست بیشتری تولید نکنیم… اگر تهدید خیلی جدی وجود دارد، که لازم است برای مقابله با آن زنان و مردان نظامی خود را به خطر بیاندازیم، آن‌وقت کنگره باید حداقل جرات این کار را داشته باشد که خیلی روشن و واضح تصمیم خود را اعلام کند. نه اینکه کنار بکشد و حرفش را در شوهای تلویزیونی بیان کند».

آقای اوباما می‌گوید، ما با تروریست‌هایی می‌جنگیم که می‌گویند نماینده اسلام هستند. اما او تاکید کرده نه شبه‌نظامیان گروه موسوم به حکومت اسلامی و نه دیگر افراطیون، نماینده جمعیت یک میلیارد نفری مسلمانان جهان و مسلمانان آمریکا نیستند: «اگر ما به خوار کردن مسلمانانِ خوبِ وطن‌پرست بپردازیم، فقط برای لفاظی تروریست‌ها خوراک جور کرده‌ایم».

شبکه‌های خبری مانند ای‌بی‌سی می‌گویند گفته‌های رئیس‌جمهوری آمریکا در عین حال اشاره‌ای به سخنان و سیاست‌های وعده‌داده‌شده از طرف دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری منتخب آمریکا است. آقای ترامپ در زمان کارزار انتخاباتی‌اش گفته‌هایی را -برای نمونه در مورد مسلمانان- مطرح کرد که حتی انتقادهایی را از سوی جمهوری‌خواهان همراه داشت.

از سوی دیگر شبکه‌های خبری نزدیک به محافظه‌کاران، مانند «فاکس» می‌گویند گزارش تازه کنگره نشان می‌دهد که «آمریکا در حال حاضر، و از زمان حملات یازده سپتامبر ۲۰۰۱ به این سو، با بیشترین تهدید ناشی از تروریست‌های اسلام‌گرا روبه‌رو است».

رئیس‌جمهوری آمریکا از تلاش‌های دولت خود در مبارزه با تروریسم، به ویژه گروه داعش دفاع کرده و می‌گوید افراطیون در این زمان «نیمی از مناطق تحت کنترل خود را از دست داده‌اند».

در سوی دیگر صحنه سیاسی آمریکا، مایکل مک‌کال، رئیس جمهوری‌خواه کمیته امنیت ملی مجلس نمایندگان آمریکا، روز سه‌شنبه در بیانیه‌ای گفته است «ما در حال حاضر با تهدیدی مرگبارتر از هر زمان دیگری روبه‌رو هستیم. نه فقط چون دشمنان ما حیله‌گرتر شده‌اند، ولی چون فشار ما بر آن‌ها کم شده‌است».

گروه موسوم به حکومت اسلامی، که مقام‌های دولت اوباما تشکلیات آن را «بسیار سازمان‌یافته» و «فراتر از هر‌آنچه تا کنون وجود داشته» توصیف کرده‌اند، در جریان جنگ داخلی سوریه قدرت گرفت. مرزهای این خلافت خودخوانده از سوریه نیز گذشت و به بخش‌های مهمی از عراق گسترش پیدا کرد. طی این زمان، این گروه دست به برنامه‌ریزی و اجرای حملاتی مرگبار و بی‌سابقه‌ای زد. در عین حال شماری از افرادی که به نظر می‌رسد تحت تاثیر آن قرار گرفتند نیز دست به حملات منفردی زدند، که خود بخشی از مهم‌ترین خبرهای سال میلادی رو به پایان را رقم زد.