شورای امنیت سازمان ملل متحد، به اتفاق آرا، قطعنامه پیشنهادی رئیسجمهوری آمریکا را برای مقابله با حضور پیکارجویان خارجی در کشورهای دیگر و جلوگیری از پیوستن آنها به کشمکشها در نقاط مختلف جهان، تصویب کرد.
در قطعنامه شماره ۲۱۷۸، مسافرت به خارج از کشور برای جنگیدن برای گروههای افراطی، و نیز استخدام چنین افرادی یا تهیه منابع مالی برای آنها منع و جرم تلقی شده است.
به گزارش خبرگزاری رویترز این قطعنامه به طور عمومی برای مقابله با پیکارجویانیست که به نبردها در کشورهای دیگر جهان میپیوندند. این قطعنامه اجازه استفاده از نیروهای نظامی برای مقابله با چنین موضوعی را پیشبینی نکرده است.
قطعنامه تازه شورای امنیت سازمان ملل میگوید «پیکارجویان خارجی شدت و مدت کشمکشها را افزایش داده و در عین حال میتوانند به خطری جدی برای کشورهایی که ساکن آنند، کشورهایی که از طریق آنها و کشورهایی که به آنها سفر میکنند، تبدیل شوند.»
باراک اوباما، رئیسجمهوری آمریکا، که در جلسه دوم مهر ماه شورای امنیت حضور داشت، گفته است قطعنامه به تنهایی کافی نیست؛ «کلماتی که اینجا از آنها استفاده میکنیم باید به عمل تبدیل شوند».
به گفته رئیسجمهوری آمریکا تخمین زده میشود که طی سالهای اخیر، ۱۵ هزار پیکارجوی خارجی از ۸۰ کشور جهان، به سوریه رفته باشند.
اوباما با اشاره به قتل شهروند فرانسوی به دست گروه نزدیک به «حکومت اسلامی» در الجزایر، به عنوان «یک قتل وحشیانه دیگر»، بر مبارزه با شبکه ترور تاکید کرده است.
اسلامگرایان الجزایری گروه «جندالخلیفه» که نزدیک به گروه حکومت اسلامی به شمار میروند، یک شهروند فرانسوی را که راهنمای کوهنوردی بود، سر بریدند و ویدئویی از آن که شبیه ویدئوهای سر بریده شدن دو روزنامهنگار آمریکایی و یک امدادگر بریتانیاییست، منتشر کردند.
خبرگزاری رویترز میگوید قطعنامه جدید شورای امنیت سازمان ملل در فصل هفتم منشور ملل متحد جای گرفته، برای همه ۱۹۳ کشور عضو الزامآور است.