نشست عمومی نمایندگان اعضای سازمان ملل متحد در روز پنجشنبه ۱۹ شهریور ماه، با اکثریت آرا به برافراشته شدن پرچم فلسطین در مقر این سازمان در نیویورک، «آری» گفت.
آنچه برخی رسانهها، گامی دیگر در تلاشها برای رسیدن به کشور مستقل فلسطینی توصیف میکنند.
۱۱۹ عضو سازمان ملل به این قطعنامه رای «آری» دادند، هشت عضو، از جمله اسرائیل و ایالات متحده، به آن «نه» گفتند و ۴۵ عضو نیز در رایگیری حاضر نشدند.
قطعنامه تصویبشده اجازه میدهد پرچمهای فلسطین و «سریر مقدس»، اسقفنشین کلیسای کاتولیک در رم (واتیکان)، در کنار پرچم دیگر اعضای این سازمان برافراشته شوند.
هم فلسطین و هم «سریر مقدس» اعضای ناظر ملل متحد به شمار میروند.
فرصتی ۲۰ روزه برای اجرا شدن طرح وجود دارد که به گفته خبرگزاری فرانسه همزمان با دیدار محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی، از سازمان ملل در پایان ماه سپتامبر، خواهد شد.
نماینده فلسطین در سازمان ملل در گفتوگو با خبرنگاران، این قطعنامه را یک حرکت نمادین، اما مهم در تثبیت چهارچوب شکلگیری کشور فلسطین توصیف کرده است.
از سوی دیگر سامانتا پاور، نماینده آمریکا در سازما ملل، گفته است برافراشتن پرچ فلسطین در مقر این سازمان، جایگزینی برای مذاکره (بین اسرائیل و فلسطینی) نیست و به نزدیکتر شدن دو طرف نیز نمیانجامد.
کشورهای اروپایی در رایگیری برای این کار دو دوسته شده بودند. فرانسه و سوئد از جمله کشورهای موافق و آلمان، هلند یا بریتانیا از جمله کشورهای مخالف بودند.
روسیه و چین نیز هر دو با قطعنامه موافقت کردهاند.
علاوه بر آمریکا و اسرائیل، کانادا و استرالیا نیز به قطعنامه رای «نه» دادند.
ایران، کشورهای عربی و تقریبا همه کشورهای آسیایی و آفریقایی به آن رای «آری» دادند.