تحقیقات از صلاح عبدالسلام، مظنون اصلی و زندهمانده حملات پاریس با ۱۳۰ قربانی، از روز جمعه ۳۱ اردیبهشت آغاز شد.
با اینکه او از مهمترین سرنخهای باقیمانده از حملات است، اما وکیلان گروهی از قربانیان در مورد چشمگیر بودن نتیجه تحقیقات ابراز تردید کردهاند.
عبدالسلام در ۲۸ اسفند سال گذشته در جریان یک عملیات بزرگ در بروکسل، پایتخت بلژیک، زخمی و دستگیر شد و ماه پیش تحت تدابیر و حفاظتهای شدید امنیتی به زندانی در جنوبشرق پاریس انتقال داده شد.
پلیس فرانسه از او به عنوان مظنون اصلی در بزرگترین حملات تروریستی در تاریخ آن کشور نام میبرد.
عبدالسلام ۲۶ ساله، تبار مراکشی و ملیت فرانسوی دارد و در بلژیک بزرگ شده است. تحقیقات از او میتواند هم سرنخهایی در مورد طراحی و اجرای حملات پاریس بدهد و هم ممکن است رابطه بین این حملات و حملات بروکسل که توسط شبکهای مرتبط با گروه «حکومت اسلامی» طراحی شدهاند را روشن کند. در حملات بروکسل ۳۲ نفر کشته شدند.
او دوست دوران کودکی عبدالحمید اباعود است؛ بلژیکی مراکشیتبار دیگری که عنوان «سرحلقه» حملات پاریس به او داده شدهاست. اباعود در جریان تهاجم پلیس در پاریس کشته شد.
بر اساس آنچه تحقیقات تا این لحظه مشخص کرده، او احتمالا سه تن از انتحاریکنندگان پاریس را با خودرو به استادیوم ملی فرانسه در پایتخت آن کشور برده بود تا خود را منفجر کنند. او مستقیما از عملیات انتحاری حمایت کرده و در نزدیکی یکی از اماکنی که حضور داشته، کمربند انفجاری پیدا شدهاست. احتمالا کسیست که خودرو و خانه برای مهاجمان اجاره کرده بود. تصاویر دوربینهای مداربسته نشان داده بودند که دو نفر او را به بروکسل بردهاند.
فرانک برتون، وکیل عبدالسلام به خبرگزاری فرانسه گفته او قصد دارد توضیحاتی در مورد خودش ارائه کند.
با این همه تردیدهایی نیز در مورد چشمگیر بودن نتیجه تحقیقات اصلی پلیس در مورد خود عبدالسلام مطرح شدهاست. ژرار شملا، وکیل نزدیک به ۵۰ نفر از قربانیان حملات پاریس به خبرگزاری فرانسه میگوید «او ممکن است همکاری کند یا برخی از نشانهها و یافتهها را تائید کند یا سرنخی بدهد». با این همه به گفته آقای شملا «نباید به هر حرفی که خواهد زد، اعتماد کرد و منتظر نتیجه خارقالعادهای بود».
ژان رینارت، دیگر وکیل قربانیان نیز میگوید انتظار ندارد عبدالسلام «خلوص نیت خاصی» نشان دهد.
اسون ماری، وکیل عبدالسلام در بلژیک، پیش از آنکه به فرانسه انتقال داده شود، او را «احمق کوچکی» توصیف کرده بود که «هوشی در حد یک زیرسیگاری خالی» دارد.
آقای ماری در عین حال گفته بود او بیشتر از آنکه «رهبر» جریان باشد، «رهرو» بودهاست.
عبدالسلام دروغهایی نیز گفته که مشخص شدهاست حقیقت ندارند، از جمله آنکه گفته بود اباعود را تنها یک بار دیدهاست در حالیکه آنها سابقه انجام جرایم مشترکی در دوران نوجوانی خود دارند.
در پی تحقیقات از عبدالسلام، مقامهای فرانسوی در ۲۴ و ۲۶ ماه مه در پاریس با خانواده و دوستان قربانیان نیز دیدار خواهند کرد تا توضیحاتی به آنها ارائه کنند.