دو شهروند آمریکایی «در جریان دفاع از دو دختر مسلمان» در پورتلند کشته شدند

تصویری از تالیسین مردین نمکای مچه، یکی از قربانیان واقعه، که در صحفه فیس‌بوک مادر تالیسین منتشر شده‌است

دو شهروند آمریکایی در جریان مقابله با آنچه بنا بر گزارش‌ها «آزار و اذیت دو دختر مسلمان توسط یک فرد نژادپرست» عنوان شده، جان خود را از دست داده‌اند. فردی که در جریان واقعه بازداشت شده، با چاقو به مدافعان دو دختر حمله کرده‌است.

بنابر گزارش‌ها، فردی به‌نام جرمی کریستین، شـشم خرداد ماه، در پی حمله‌ای در قطار شهری پورتلند، بازداشت شده‌است. این فرد متهم به قتل دو شهروند آمریکایی به‌نام‌های ریکی جان بست ۵۳ ساله، و تالیسین مردین نمکای مچه، ۲۳ ساله، و زخمی کردن نفر سومی‌ست که در حال حاضر در بیمارستان بستری‌ست.

پلیس پورتلند می‌گوید در حال انجام تحقیقات در مورد سابقه فرد بازداشت‌شده و احتمالات موجود در مورد افکار نژادپرستانه او است.

به گفته پلیس، واقعه زمانی رخ داده که جرمی کریستین، فرد مهاجم، شروع به ناسزاگویی و «نفرت‌پراکنی لفظی» علیه دو دختر کرده‌است، که یکی از آن‌ها حجاب بر سر داشته‌است.

به گزارش آسوشیتدپرس، مادر یکی از دخترها که شهروندی آفریقایی‌آمریکایی‌ست، گفته او همراه دوستی که حجاب بر سر داشت بود، که فرد مهاجم شروع به ناسزاگویی کرده‌است. به گفته خانم دیجوانا هادسون، مهاجم گفته است «مسلمانان باید بمیرند» و «آن‌ها (مسلمانان) سال‌هاست در حال کشتن مسیحیان هستند».

بنا بر گزارش‌ها دو مردی که هدف حمله جرمی کریستین قرار گرفته‌اند در تلاش برای دفاع از دو دختر بوده‌اند.

واقعه اخیر، در آستانه آغاز ماه رمضان، رخ داده‌ و قرار است مراسم یادبودی برای کشته‌شدگان برگزار شود.

تد ویلر، شهردار پورتلند، گفته دو مردی که در جریان حمله کشته شده‌اند «قهرمان» هستند و در جریان یک «خشونت نژاپرستانه وحشتناک» جان خود را از دست داده‌اند.

پلیس فدرال آمریکا، اف‌بی‌آی، که همراه پلیس پورتلند در حال انجام تحقیقات است، می‌گوید هنوز نمی‌توان در مورد علت واقعه و این‌که آیا «جرم ناشی از نفرت، در سطح فدرال» بوده، تصمیم‌گیری کرد. با این حال فرد بازداشت‌شده، پیش‌تر با اتهام‌هایی که می‌تواند اقدامات ناشی از نفرت تلقی شود، روبه‌رو شده بود. او ۱۵ سال پیش به اتهام دزدی و آدم‌ربایی نیز مدتی را در زندان گذرانده بود.

«شورای روابط اسلام و آمریکا» در بیانیه‌ای که منتشر کرده می‌گوید وقایع یا حملات علیه مسلمانان در ایالات متحده، از سال ۲۰۱۵ تا سال ۲۰۱۶ میلادی، ۵۰ درصد رشد کرده‌است. این شورا از دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری ایالات متحده، نیز خواسته است علیه افزایش اسلام‌هراسی در آن کشور موضع‌گیری کند.

آقای ترامپ روز گذشته در پیامی، فرا رسیدن ماه رمضان را به مسلمانان تبریک گفته و نیز با «شرورانه» خواندن حملات تروریستی اسلام‌گرایان در بریتانیا و مصر، آن‌ها را در «تناقض مستقیم» با روح رمضان توصیف کرده بود.