اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیسجمهوری پیشین ایران و نامزد انتخابات ریاستجمهوری در سال ۱۳۸۴، میگوید «هیچ تمایلی» به نامزدی در آن انتخابات نداشته، ولی با «شناختی» که از افراد داشته، میدانسه «اوضاع خراب میشود».
به گزارش خبرگزاری ایرنا، رئیس فعلی مجمع تشخیص مصلحت نظام، روز ۲۶ آذر در دیدار با گروهی از اعضای خانه صنعت ایران، گفته است «در سال ۸۴ یک ذره هم تمایل به حضور مجدد در قوه مجریه نداشتم، لذا با توجه به شناختی که از تفکرات و عملکرد افراد داشتم، میدانستم اوضاع کشور خراب میشود و در مقاطع مختلف هم هشدار میدادم، اما تندروها حمل بر سیاسی کاری میکردند».
او در جریان نامنویسیها برای انتخابات ریاستجمهوری سال ۱۳۹۲ نیز سخنان مشابهی را گفته و تاکید کرده بود «اگر مطمئن بودم کسی غير از من نمی تواند شرايط کشور را تغيير دهد، لحظهای ترديد نمیکردم و وارد عرصه میشدم».
در نهایت صلاحیت او در سال ۱۳۹۲ برای نخستین بار از سوی شورای نگهبان تائید نشد و آقای هاشمی رفسنجانی و محمد خاتمی از حسن روحانی حمایت کردند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، روز چارشنبه، در ادامه سخنان خود در مورد انتخابات و دولتهای پیشین گفته است «وقتی به قول رئیسجمهوری متاسفانه ۴۰ درصد تمام اسکناسهای تاریخ انتشار پول را دولتمردان قبلی ظرف چند سال گذشته صرف یک پروژه ناتمام و غیرکارشناسی کردند، اوضاع کشور این می شود که مردم ناراضی و مسؤولین ناراحت می شوند.»
حسن روحانی، چندین بار از سیاستهای پولی و اقتصادی دولتهای محمود احمدینژاد انتقاد کرده و طرحهایی مانند طرح مسکن مهر را عامل تورم ۴۰ درصدی در ایران توصیف کرده است.
با ادامه انتقادهای گسترده مقامهای ارشد دولت فعلی، برخی مقامهای دولت پیشین نیز واکنشهایی نشان دادهاند.
از جمله محمود بهمنی، رئیس کل بانک مرکزی در دوران ریاستجمهوری محمود احمدینژاد، گفته بود «خوشبختانه ذخاير ارزی کشور بسيار خوب و وضعيت درآمدهای ارزیمان نيز بسيار مطلوب است». او مقدار ذخيره ارزی ایران را هم «بالای ۱۰۰ ميليارد دلار» عنوان کرده بود.
اکبر هاشمی رفسنجانی به موضوع تحریمها نیز پرداخته است؛ رئیسجمهوری پیشین ایران میگوید تحریم کشوری را فلج نمیکند «اما کسی نمیتواند تعامل جهانی را در شرایط کنونی نادیده بگیرد».
از سوی دیگر در سخنان روز چهارشنبه خود تاکید کرده است که شمار فقیران در ایران کم نیست و باید در این زمینه چارهاندیشی شود.
انتخابات سال ۱۳۸۴ که به نخستین پیروزی محمود احمدینژاد در دور دوم، در برابر اکبر هاشمی رفسنجانی، انجامید، آغاز ریاست هشت ساله آقای احمدینژاد بر دولت در ایران است.