یک عضو جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا، در جلسهای مربوط به فعالیتهای حزبالله لبنان، در پیوند با حملات اخیر در تهران که «داعش» مسئولیت آن را برعهده گرفته، پرسیده است «آیا این چیز خوبی نیست که آمریکا نهایتا از سنیهایی که به حزبالله و شیعه، که تهدیدی علیه ما هستند حمله میکنند، حمایت کند؟»
آقای روراباکر در جلسه ۱۹ خرداد ماه گفته است «ما اخیرا شاهد حملهای به ایران بودیم، و به دولت ایران و ملاها؛ بهعقیده من نیروهای سنی حمله کردهاند».
اشاره این عضو مجلس نمایندگان آمریکا، به حملات به مجلس شورای اسلامی و آرامگاه بنیانگذار جمهوری اسلامی، با ۱۷ کشته و دهها زخمیست، که گروه موسوم به «حکومت اسلامی» مسئولیت آن را برعهده گرفتهاست. شورای امنیت سازمان ملل متحد در بیانیهای این حملات را «وحشیانه و بزدلانه» نامیده و محکوم کرده است. وزارت خارجه آمریکا نیز «حملات تروریستی در تهران را محکوم» کرده و به بستگان قربانیان و مردم ایران تسلیت گفتهاست.
روراباکر در نشست کنگره پرسیده است «آیا این چیز خوبی نیست که آمریکا نهایتا از سنیهایی که به حزبالله و شیعه، که تهدیدی علیه ما هستند حمله میکنند، حمایت کند؟» و سپس پیشنهاد داده است «شاید» برای دولت این یک «استراتژی» باشد تا آنطور که این نماینده میگوید «از یک گروه تروریستی علیه گروه تروریستی دیگری استفاده» شود.
سخنان روراباکر با اعتراض کارشناسان در جلسه روبهرو شده و یکی از آنها گفته است حملات تهران از سوی گروه موسوم به حکومت اسلامی انجام شده «و ما باید آن را مانند هر حمله تروریستی دیگری محکوم کرده و هرگز نباید از آن حمایت کنیم، حتی اگر ایران مسئولیت…».
دینا روراباکر در میان این سخنان گفته است «ما میدانستیم که جو[زف] استالین آدم بسیار بدی بود و ما هرگز نباید با آدم بدی مانند او همکاری کنیم، اما با این وجود بهخاطر مقابله با هیتلر… شاید فکری بدی نباشد که اجازه دهیم گروههای تروریستی مسلمان علیه یکدیگر بجنگند».
در اینجا یکی دیگر از کارشناسانی که در جلسه حضور دارد به این سخنان اعتراض میکند و میگوید «این کار به معنی حمایت از داعش است و ما باید برای نابودی گروه داعش جدیت کامل داشته باشیم».
دینا روراباکر، نماینده بخشی از ایالت کالیفرنیا، از حزب جمهوریخواه است. او پیش از این نیز برخی سخنان یا اظهاراتی را بیان کرده که جنجالبرانگیز شدهاند؛ برای نمونه در سال ۲۰۱۴ از «حق پیوستن» شبهجزیره کریمه اوکراین به خاک روسیه دفاع کرده و گفته بود «آنمقدار که من میدانم حتی یک نفر هم در کریمه کشته نشدهاست». این سخنان با واکنشهای نسبتا گستردهای در رسانههای ایالات متحده روبهرو شده بود.
او در عین حال زمانی نامهای به وزیر خارجه وقت، هیلاری کلینتون، نوشته بود که در آن خواستار حمایت از جداییطلبی در منطقه آذربایجان ایران شده بود؛ آنچه با واکنش سخگوی وزارت خارجه ایالات متحده روبهرو شده و او بر مواضع آمریکا در مورد احترام به تمامیت ارضی کشورهای تاکید کرده بود. نامه رورباکر در سال ۱۳۹۱ با واکنشها و انتقادهای گروهی از کنشگران ایرانی در آمریکا نیز روبهرو شده بود.