بهداد سلیمی، وزنهبردار ایرانی، با ثبت رکورد جدید در حرکات یک ضرب، دوضرب و مجموع، مدال طلای بازیهای آسیایی اینچئون را به گردن آویخت. این پنجمین طلای کاروان ایران در بازیهای آسیایی ۲۰۱۴ است. با طلای سلیمی، ایران در رتبه ششم جدول ردهبندی مدالها قرار گرفت.
چین با ۹۱ مدال طلا، ۴۹ نقره و ۳۹ برنز پیشتاز بیرقیب بازیهای آسیایی است. کره جنوبی که از ژاپن عقب افتاده بود حالا با ۳۱ طلا و یک نشان زرین برتری نسبت به ژاپن، در رده دوم قرار دارد. قزاقستان با ۸ طلا چهارم است، کره شمالی هم با شش طلا در جایگاه پنجم قرار گرفته. ایران تاکنون ۵ طلا، ۶ نقره و چهار مدال برنز را به دست آورده است.
در آخرین روز رقابتهای وزنهبرداری بازیهای آسیایی، نماینده فوق سنگین ایران با بالابردن وزنههای ۲۱۰ و ۲۵۵ کیلوگرم و ثبت مجموع ۴۶۵ کیلوگرم ضمن شکستن رکورد بازیها مدال طلای خود را به دست آورد.
تاماش آیان، رئیس فدراسیون جهانی وزنهبرداری درباره بهداد سلیمی به خبرگزاری ایسنا گفت: «بهداد وزنهبردار شماره یک دنیا است و اگر بخواهم او را با کسی مقایسه کنم باید بگویم او مثل راجر فدرر ستاره تنیس و یا میخائل شوماخر در اتومبیلرانی است.»
سلیمی در حرکت یکضرب وزنه ۲۰۰ و سپس ۲۱۰ کیلوگرم را بالای سر برد و توانست رکورد یکضرب بازیهای آسیایی را بشکند. او در آخرین حرکت برای شکستن رکورد جهان که در اختیار خودش است اقدام کرد، اما در مهار وزنه ۲۱۵ کیلوگرمی ناموفق بود.
قهرمان المپیک لندن در حرکت دو ضرب وزنه ۲۴۱ کیلوگرم را بالای سر برد و توانست رکورد بازیها را به نام خود ثبت کند. این رکورد پیش از این در اختیار حسین رضازاده بود که در بازیهای آسیایی ۲۰۰۲ پوسان، وزنه ۲۴۰ کیلوگرم را بالای سر برده بود. به این ترتیب سلیمی رکورد مجموع را نیز به ۴۵۱ کیلوگرم افزایش داد.
پس از حرکت ناموفق وزنهبردار چینی برای مهار ۲۴۵ کیلو، سلیمی بار دیگر روی تخته آمد تا با وزنه ۲۵۵ کیلوگرم دست و پنجه نرم کند. بهداد سلیمی که در حرکت اول زیر وزنه ۲۴۵ کیلوگرم به زحمت افتاده بود، بدنش که کاملاً گرم شد با قدرت این وزنه را هم زد تا رکورد را به ۴۶۵ کیلوگرم افزایش دهد. او از حرکت سوم دو ضرب انصراف داد.
در این دسته ۹ وزنه بردار حضور داشتند که برای ایران بهادر مولایی نیز روی تخته رفت. مولایی که نایب قهرمان جهان است، در حرکت یکضرب وزنه ۱۷۷ کیلوگرم را بالای سر برد اما تشدید مصدومیت به او اجازه نداد تا در حرکت دوضرب روی تخته برود. به این ترتیب او که از امیدهای کسب مدال ایران در این دسته بود از جدول مسابقات حذف شد.
با پایان رقابتهای وزنه برداری، بهداد سلیمی تنها مدال طلای این رشته را به دست آورد تا ایران با یک طلا و یک نقره که کیانوش رستمی کسب کرد، ضمن رقم خوردن نتایجی که نسبت به دوره قبلی ضعیف ارزیابی شده، به کار خود پایان دهد.
بهداد سلیمی پس از پایان مسابقات گفت: این مدال را به ملت ایران تقدیم میکنم. هرچند ما هر چه داریم از مردم است و احتیاجی به تقدیم کردن این مدال به آنها نیست. امیدوارم این طلا به همه مردم ایران چسبیده باشد. نتیجه زحماتم را گرفتم و توانستم رکورد بازیها را جابجا کنم. تا حالا به مجموع ۴۶۵ کیلوگرم نرسیده بودم.
سلیمی درباره انصراف از حرکت سوم گفت: «۵۰ روز دیگر باید در مسابقات جهانی شرکت کنم و وزنههای سنگین ریسک بالایی دارد. تمام تلاشم این است که آمادگیام را حفظ کنم تا بتوانم وزنههای سنگینتری بزنم. متاسفانه با فشاری که روی زانوی بهادر آمد نتوانست مسابقه را ادامه دهد و هم خودش و هم من از این موضوع ناراحت شدیم. حق او حداقل کسب یک مدال بود.»
پیش از برگزاری مسابقات فوق سنگین، رقابتهای دسته ۱۰۵ کیلوی با حضور هفت وزنهبردار از جمله نواب نصیرشلال نایب قهرمان المپیک لندن برگزار شد.
نصیرشلال در اولین حرکت، وزنه ۱۷۶ کیلویی را مهار کرد. سپس ۱۸۱ کیلو را بالای سر برد، برای سومین بار وزنه ۱۸۴ کیلویی را برگزید که این بار در مهار آن ناموفق بود.
نصیرشلال حرکات دوضرب را با ناکامی در مهار وزنه ۲۱۷ کیلو آغاز کرد. سپس وزنه ۲۱۹ کیلویی را انتخاب کرد که باز ناکام ماند. برای بار سوم نیز وزنه ۲۱۹ کلیویی را نتوانست بالای سر ببرد و از دور رقابتها کنار رفت. وزنه برداران چین، کره جنوبی و ازبکستان رتبههای اول تا سوم را به خود اختصاص دادند.
این وزنه بردار خوزستانی اگر وزنه کمتری انتخاب میکرد، به راحتی روی سکوی سوم میایستاد اما تلاش برای کسب مدال طلا باعث شد فرصت ایستادن روی سکو را از دست بدهد.
بهمن زارع سرمربی تیم ملی وزنهبرداری درباره انتقادات از نتایج تیمش گفت: پیشبینی ما کسب دو مدال طلا بود، متعجبم از اینکه چرا این نتایج رقم خورد، وزنههایی که بچههای ما نزدند، در تمرینات به راحتی ثبت شده بود. دنبال این هستیم که چرا این طوری شد، سوالی است که خودم به جوابش نرسیدهام. بچهها ۱۰ کیلو کمتر از رکوردشان زدند و باید دنبال دلیل این موضوع باشیم.