محسن کاظمینی، فرمانده سپاه «محمد رسولالله» تهران میگوید حمله به سفارت عربستان در تهران «کاملا سازماندهیشده» و «کار بسیار غلط و اشتباهی» بود.
آقای کاظمینی ۱۴ دی ماه گفته است اقدام «زشت» صورتگرفته را «به هیچ روی نمیشود توجیه کرد».
او در عین حال افزوده است «اطمینان داریم که این کار توسط نیروهای مومن و حزب الهی صورت نگرفته و این اقدام کاملا سازماندهی شده بود.»
فرمانده سپاه تهران توضیح بیشتری در این مورد ارائه نکرده است و نگفته که کدام گروه یا گروهها، کار «سازماندهی» حمله به سفارت عربستان را انجام دادهاند.
محسن کاظمینی همچنین گفتههای عادل جبیر، وزیر خارجه عربستان را در مورد «مقابله با ایران در منطقه» رد کرده و گفته است: «جمهوری اسلامی ایران رژیم آل سعود را در حد تهدید برای خودش نمیداند».
گفتههای فرمانده تهران در حالیا ست که برخی دیگر مقامها از جمله رئیسجمهوری ایران ساعاتی پس از حمله به سفارت و کنسولگری عربستان در تهران و مشهد، آن را محکوم کردند.
پیشتر حسین ساجدینیا، رئیس پلیس تهران از «بازداشت» شماری از کسانی که «نیروهای خودسر حملهکننده» به سفارتخانه نامیده، خبر داده بود.
با این همه هویت این افراد هنوز مشخص نشده است.
این نخستین بار نیست که به سفارتخانهای در ایران حمله میشود. روابط تهران و ریاض هم قبلا در مواردی برای سالها قطع شده بود.
حمله و آتشزدن سفارت عربستان که در حاشیه اعتراضات جمهوری اسلامی به اعدام شیخ نمر، روحانی سرشناس شیعه در عربستان، صورت گرفت، بازتاب گستردهای در سطح بینالمللی داشته است.
عربستان سعودی و چند کشور همپیمان آن روابط خود را با تهران قطع کردهاند. ریاض از ایران به شورای امنیت سازمان ملل متحد نیز شکایت برد که در نهایت این شورا در ۱۴ دی ماه «با شدیدترین لحن» حمله به اماکن دیپلماتیک عربستان در ایران را محکوم کرد.
آیتالله خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، هنوز واکنشی به حمله به سفارت و کنسولگری عربستان نشان ندادهاست. او پیشتر گفته بود «دست انتقام الهی گریبان مقامهای سعودی را خواهد گرفت».