کره جنوبی به پیونگ‌یانگ پیشنهاد داد مذاکراتی میان دو طرف انجام شود

سربازان کره جنوبی (نفر جلو) و کره شمالی، در منطقه حائل

وزارت دفاع کره جنوبی می‌گوید سئول به همسایه شمالی پیشنهاد داده‌است تا برای کاهش تنش‌ها و ایجاد امکان دیدار خانواده‌های جداشده از هم در پی جنگ دو کره، مذاکراتی صورت گیرد. در صورت موافقت کره شمالی، نخستین بار طی حدودا سه سال گذشته خواهد بود که چنین مذاکرتی برگزار می‌شود.

به گفته معاون وزیر دفاع کره جنوبی، سئول قصد دارد این مذاکرات را با هدف توقف «تمامی اقدامات خصومت‌آمیز» در منطقه حائل میان دو کشور انجام دهد؛ و از کره شمالی خواسته‌است در صورت موافقت با آن از طریق خط ارتباطی نظامی دو کره پاسخ دهد.

وزارت دفاع کره جنوبی مشخص نکرده مذاکرات احتمالی دقیقا چه جزئیاتی را در برخواهد گرفت و این‌که در چه سطحی ممکن است برگزار شود. آخرین گفت‌وگوها از این دست در سال ۲۰۱۴ انجام شد.

خبرگزاری دولتی کره جنوبی، یون‌هاپ، این احتمال را مطرح کرده که دو طرف در مورد توقف فعالیت‌های تبلیغاتی از طریق بلندگوهای نصب‌شده در مرز، گفت‌وگو کنند و کره شمالی نیز احتمالا خواستار جلوگیری از پخش اعلامیه‌ها علیه حکومت پیونگ‌یانگ، از طریق کنشگران همسایه جنوبی شود.

پیش از این کیم جونگ‌اون، رهبر کره شمالی، در جریان هفتمین کنگره حزب حاکم کارگر در بهار گذشته، ابراز امیدواری کرده بود که مذاکراتی نظامی بین دو طرف صورت گیرد تا از احتمال درگیری در منقطه حائل کاسته شود. البته از آن زمان به این سو فعالیت‌های نظامی پیونگ‌یانگ، از جمله آزمایش یک «موشک بالستیک قاره‌پیما» که گفته می‌شود «به خاک آمریکا می‌رسد» ادامه داشته‌است.

مقام‌های ایالات متحده به‌تاکید نگرانی خود را از فعالیت‌های نظامی پیونگ‌یانگ بیان کرده و حتی وزیر دفاع آمریکا در خرداد ماه طی نشستی در کنگره، کره شمالی را «بزرگ‌ترین و فوری‌ترین تهدید علیه امنیت و صلح» نامیده‌ بود.

خبرگزاری دولتی کره جنوبی در عین حال می‌گوید دولت آن کشور، جداگانه پیشنهاد داده‌است تا مذاکرات «صلیب سرخ» برای فراهم‌کردن امکان دیدار خانواده‌ها در دو طرف مرز، از سر گرفته شود. آخرین باری که اقدامی در این مورد صورت گرفت به سال ۲۰۱۵ باز می‌گردد که خانواده‌های جداافتاده در جریان جنگ ۱۹۵۰-۱۹۵۳ موفق شدند با یکدیگر دیدار کنند.

صلیب سرخ کره جنوبی پیشنهاد داده‌است این مذاکرات در اول ماه اوت، دو هفته دیگر، صورت گیرد.

خبرگزاری یون‌هاپ می‌گوید در دیداری که مون جه‌این، رئیس‌جمهوری کره جنوبی در ماه میلادی گذشته با دونالد ترامپ، هم‌تای آمریکایی خود داشت، موفق شده حمایت واشینگتن را برای اقداماتی در جهت گفت‌وگوی مستقیم با پیونگ‌یانگ کسب کند.

گفته می‌شود کره شمالی احتمالا با مذاکرات نظامی موافقت خواهد کرد، ولی هنوز مشخص نیست واکنش آن کشور به پیشنهاد مطرح شده در مورد دیدار خانواده‌ها چه خواهد بود.