در آخرین ردهبندی «اسکایترکس» از شرکتهای هوایی جهان، که در حاشیه نمایشگاه هوایی پاریس اعلام شد، شرکت هواپیمایی قطر بهترین خط هوایی جهان شناخته شد؛ البته این بررسی شامل موارد جزئیتر مانند بهترین خط هوایی ارزان قیمت، بهترین پرواز اقتصادی یا تجاری هم میشود.
در بخش کلی قطر ایرویز مقام اول، سنگاپور ایرویز مقام دوم، آل نیپون ایرویز ژاپن مقام سوم، امارات مقام چهارم و کتی پاسفیک هنککنگ مقام پنجم را از آن خود کردند.
این ردهبندی نشان میدهد شرکتهای اروپایی و آمریکایی رقابت را به شرکتهای آسیایی واگذار کردهاند.
در میام شرکتهای اروپایی لوفتهانزا در مکان هفتم، ترکیش ایر در مقام دوازدهم، سوییسایر در مکان ۱۴ و ایر فرانس در مکان ۱۸ قرار دارند.
شرکت قطر بهتازگی توانسته است رکورد طولانیترین پرواز جهان را از آن خود کند. طولانیترین پرواز تجاری جهان با طی مسافت ۱۴ هزار و ۵۳۵ کیلومتر، از دوحه به اوکلند توسط شرکت قطرایرویز انجام میشود. این پرواز توسط هواپیما بویینگ ۷۷۷ سری ۲۰۰ ال آر انجام میشود.
هم اکنون قطر و امارات متحده عربی با توسعه خطوط هوایی و توسعه زیرساختهای بسیار قوی به ویژه فرودگاههای مدرن به کانون پروازی و ترانزیتی در منطقه خاورمیانه تبدیل شدهاند. فرودگاه بینالمللی دبی به تنهایی در سال توان پذیرش ۷۰ میلیون مسافر را دارد این در حالی است که، برای نمونه فرودگاه بینالمللی امام خمینی تنها میتواند سالی ۶ میلیون مسافر را پذیرش کند.
شرکت قطر البته پس از تحریم هوایی کشورهای عربی به آسمان ایران وابسته شده است.
به دلیل عبور تقربا بیشتر پروازهای قطر از آسمان ایران ترافیک پروازی ایران حدود ۲۰ درصد افزایش یافته است.
شرکت هواپیمایی قطر که یکی از بزرگترین و پردرآمدترین شرکتهای هواپیمایی جهان است به بیش از ۱۷۳ شهر جهان پروازمیکند. این شرکت ۴۰ هزار کارمند دارد که ۲۴ هزار نفر از آنها در دوحه کار میکنند.
شرکت قطر ایرویز طی چند سال اخیر همیشه در میان بهترین خطوط هوایی جهان قرار داشته است. این شرکت هم اکنون ۱۹۲ هواپیما دارد و ۲۲۲ هواپیما هم سفارش داده است.
در دیگر تقیسم بندیها در بخش بهترین مهماندارها شرکت گارودا ایندونزیا مقام اول،آلنیپونایرویز ژاپن مقام دوم، «ایویای» تایوان مکان سوم را بهدست آوردهاند.
هر سه شرکت در این بخش از جنوبشرقی و شرق آسیا هستند و این نشان میدهد مهمانداران در شرق آسیا بیشترین احترام را به مسافران میگذارند.
در بخش بهترین سرگرمیهای موقع پرواز شرکت امارات اول، قطر ایر دوم و سنگاپور ایر سوم شدهاند.
در بخش تمیزی کابین پرواز شرکت ایویای تایوان اول، آل نیپون ایرویز ژاپن مقام دوم و هواپیمایی ژاپن (جپنایر) مکان سوم را در اختیار دارند. باز هم هر سه شرکت در شرق آسیا و دو شرکت ژاپنی هستند.
در بخش بهترین خطوط ارزان قیمت، ایر آسیا مکان اول، نروجینایر مکان دوم و جتبلو در مکان سوم قرار گرفتهاند.
در بخش فرست کلاس هم هواپیمایی اتحاد امارات اول، امارات دوم و لوفتهانزا در مکان سوم قرار دارند.
شرکت هواپیمایی اتحاد در نوامبر ۲۰۰۳ به فرمان شیخ خلیفه بن زاید آل نهیان راهاندازی شد و در حال حاضر روزانه به حدود ۱۰۰ مقصد، در خاورمیانه، اروپا، آمریکای شمالی، آفریقا، آسیا و استرالیا پروازهای مستقیم دارد.
در بخش فرست کلاس هواپیمایی اتحاد با بهرهگیری از فضای مناسب و بزرگ در ایرباس ۳۸۰ توانسته برای هر سرنشین ثروتمند این کلاس یک اتاق کوچک بسازد.
در بخش تجاری یا بیزنسکلاس هم شرکت قطر ایر اول، آل نیپون ایرویز ژاپن مقام دوم و هواپیمایی سنگاپور مقام سوم را بدست آوردهاند.
در بخش اقتصادی یا اکونومی هم شرکت تایایر تایلند مقام اول، قطر مقام دوم و آشیانا ایرلاین مکان سوم را کسب کردهاند.