دولت نظامی حاکم بر تایلند، انفجار مرگبار در معبد بانکوک را که شمار کشتهشدگان در آن به ۲۱ نفر رسیده است را، بدترین حمله انجامشده از این دست در تاریخ آن کشور نامید.
پرایوت چاناوچا، رهبر شورای نظامی تایلند که ریاست هیئت دولت را نیز بر عهده دارد، ۲۷ مرداد ماه، به خبرنگاران گفت حمله به معبد هندوها که در میان گردشگران محبوب است «بدترین حمله تاریخ» به پادشاهی تایلند است.
چاناوچا گفته است نیروهای امنیتی به دنبال یک مظنون میگردند که تصویرش به وسیله دوربینهای شهری در نزدیکی محل انفجار ثبت شده است، اما این تصویر واضح نیست.
به گفته نخستوزیر تایلند این گمان وجود دارد که این فرد از «افراد ضد دولتی در شمال شرق» باشد.
شمال شرق تایلند خواستگاه بسیاری از «سرخپوشان»، یعنی افراد و گروههای مخالف دولت فعلی تایلند است، که با کودتا قدرت را در دست گرفته است.
رسانههای تایلندی از قول وزیر دفاع آن کشور نقل کردهاند که انفجار «گردشگران خارجی» را هدف گرفته بود و هدف از آن «ضربه به اقتصاد» ناشی از توریسم در آن کشور بود.
صنعت گردشگری، به طور مستقیم ۹ درصد و در مجموع بیش از ۲۰ درصد کل تولید ناخالص داخلی تایلند را تشکیل میدهد.
فیلم و تصاویری از لحظه انفجار نیز ثبت شده که بر شبکههای اجتماعی قرار گرفته است.
هنوز مشخص نیست چه فرد، افراد یا گروهی مسئول این بمبگذاری هستند.
تایلند، به ویژه بانکوک، پایتخت آن، طی سالهای گذشته بارها صحنه تظاهرات و اعتراضات ضد دولتی بوده است که به طور عمده دو گروه مردم از روستاها و شهرهای کوچکتر (سرخپوشان) و از طرف دیگر طبقه متوسط شهری را در برابر هم قرار داده است.
در جریان آن اعتراضات خشونتها و از جمله انفجارهای مرگباری صورت گرفته است.
تایلند در عین حال صاحب اقلیتی مسلماننشین نیز هست که گروهی از آنها با اهدافی جداییطلبانه، در گذشته دست به اقداماتی خشونتبار زدهاند.