واشینگتن‌پست: امارات پشت حملات سایبری به خبرگزاری قطر؛ امارات: دروغ است

در این تصویر از دسامبر گذشته تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر، در جریان نشست شورای همکاری خلیج فارس در بحرین

روزنامه واشینگتن‌پست به نقل از مقام‌های امنیتی ایالات متحده گزارش داده‌است که امارات متحده عربی پشت حمله سایبری به خبرگزاری و دیگر وب‌سایت‌های دولتی قطر قرار دارد. حملاتی که به انتشار «نقل‌قول‌هایی جعلی» از امیر قطر انجامید. سفیر امارات در آمریکا گفته این گزارش «دروغ» است.

در نقل‌قول‌های نسبت‌داده‌شده به امیر قطر در خبرگزاری دولتی و دیگر شبکه‌های اجتماعی آن کشور، تمیم بن حمد آل ثانی، از جمله به انتقاد از حکومت‌های عربی پرداخته و یا از بهبود روابط با حکومت ایران دفاع کرده بود.

قطر فورا اعلام کرد وب‌سایت‌های دولتی‌اش تحت حملات سایبری قرار گرفته‌اند. در هر حال با وجود تکذیبیه دولت قطر در مورد نقل‌قول‌ها، خبرگزاری‌ها و رسانه‌های امارات و نیز عربستان به انتشار اظهارات منسوب به شیخ تمیم ادمه دادند.

اندکی پس از انتشار این «نقل‌قول‌ها» بود که چهار کشور عربی، امارات، عربستان، بحرین و مصر، روابط خود را با قطر قطع کرده، دوحه را در انزوا قرار داده و شروطی برای ازسرگیری مناسبات اعلام کردند.

در ۱۲ خرداد ماه گزارش شده بود که به دنبال درخواست دولت قطر از اداره تحقیقات مرکزی آمریکا در مورد «حملات سایبری»، یک تیم از کارشناسان اف‌بی‌آی به قطر رفته‌اند.

واشینگتن‌پست می‌گوید مقام‌های آمریکایی، هفته گذشته برآورهای‌تازه‌ای از اطلاعات به‌دست آورده‌اند که حاکی‌ست «مقام‌های ارشد دولت امارات، در ۲۳ مه (۲ خرداد) در مورد این موضوع گفت‌وگو کرده‌اند». حملات سایبری یک روز بعد انجام شده‌است. مقام‌های ایالات متحده می‌گویند مشخص نیست آیا هک وب‌سایت‌ها توسط امارات انجام گرفته و یا به گروه یا افرادی برای انجام آن پول پرداخت شده‌است. روزنامه واشینگتن‌پست نامی از مقام‌های امنیتی طرف گفت‌وگو با خود نبرده‌است.

یوسف العطیبه، سفیر امارات در ایالات متحده، در بیانیه‌ای گفته این گزارش «ساختگی» است. آقای عطیبه می‌گوید «آنچه واقعی‌ست، رفتار قطر است. [کشوری که] گروه‌های افراطی، از طالبان تا حماس و قذافی را حمایت می‌کند و هزینه‌های آن‌ها را تامین می‌کند. به پخش خشونت پرداخته، به رادیکالیسم تشویق می‌کند و ثبات همسایگان خود را به خطر می‌اندازد».

بحرین، عربستان سعودی، مصر و امارات متحده عربی، در زمان قطع رابطه با قطر در ۱۵ خرداد ماه، دوحه را به «حمایت از تروریسم» متهم کرده و گفته بودند انزوا برای «حفاظت از امنیت ملی» این کشورها صورت می‌گیرد. قطر اتهام‌های واردشده به خود را رد کرده و چهار کشور، به‌طور مشخص عربستان و امارات، را متهم به تلاش برای دخالت در امور خود و نادیده‌گرفتن حق حاکمیت ملی‌اش کرده‌است.

خبرگزاری رویترز می‌گوید وزارت خارجه ایالات متحده از واکنش به پرسش این خبرگزاری در مورد گزارش منتشرشده در واشینگتن‌پست خودداری کرده‌است.

این نخستین بار نیست که رسانه‌ای در ایالات متحده دست به انتشار خبری در مورد حملات سایبری به قطر می‌زند. برای نمونه شبکه خبری سی‌ان‌ان در میانه خرداد ماه به نقل از مقام‌های اطلاعاتی آمریکا گفته بود «آن‌ها معتقدند هکرهای روسی مسئول انتشار خبرهای جعلی در خبرگزاری رسمی قطر بوده‌اند». مقام‌های روس نیز در همان زمان هرگونه ارتباط با این حملات را رد کرده بودند.