وزارت خزانهداری بریتانیا، در اطلاعیهای که هشتم تیر ماه منتشر کرده میگوید یک شخصیت حقیقی و هشت شخصیت حقوقی را از فهرست تحریمهای مربوط به ایران خارج کرده است.
به گفته این وزارتخانه این اشخاص دیگر تحت قانون مسدودیت دارایی قرار ندارند.
همزمان اطلاعات مربوط به ۶ شخصیت حقوقی دیگر در فهرست تحریمهای آن کشور علیه ایران اصلاح شده، ولی آنها همچنان تحت تحریم قرار دارند.
اصلاحیه جدید در ۲۶ ژوئن سال جاری در روزنامه رسمی اتحادیه اروپا منتشر شده و یک روز پس از آن شکل اجرایی گرفته است.
شخصیت حقیقی خارج شده از فهرست تحریمها محمود جنتیان نام دارد.
آقای جنتیان از مقامهای دولتی ایران، معاون پیشین سازمان انرژی اتمی بود.
او در سال ۲۰۰۸ میلادی، همراه با شماری از مقامهای نظامی سپاه پاسداران در وزارت دفاع ایران و برخی دیگر از مقامهای ارشد مراکز و شرکتهای هستهای و الکترونیک در فهرست تحریمهای اتحادیه اروپا قرار گرفت.
محمود جنتیان در سال ۱۳۸۶، بنا بر گزارش رسانههای ایران، از سمت معاونت سازمان انرژی اتمی برکنار شده بود.
در آن زمان روزنامه کیهان خبرهای منتشر شده در رسانههای روسی در مورد برکناری آقای جنتیان را به دلیل مدیریت نادرست پروژه نیروگاه هستهای بوشهر، رد کرده و گفته بود او «بازنشسته شده است».
شرکتهای «برایت نورد»، «سیاف شارپ اند کمپانی»، «کوزی-ایست»، «گریت وست»، «هپی-سود»، «پراسپر بیسیک»، «اناچال بیسیک» و «اناچال نوردلند» از شخصیتهای حقوقی هستند که از فهرست تحریمها خارج شدهاند.
ایران به دلیل پیشبرد برنامههای اتمی خود، در مواردی بر خلاف خواسته شورای امنیت سازمان ملل، از سوی این شورا تحت تحریمهایی قرار دارد. علاوه بر آن آمریکا، کانادا، بریتانیا، از سوی دیگر اتحادیه اروپا و نیز متحدان آنها نیز تحریمهای جداگانهای را علیه شخصیتهای حقیقی و حقوقی ایرانی به اجرا گذاشتهاند.
در حال حاضر مقامهای ایرانی و شش قدرت جهانی در گروه ۵+۱ در حال مذاکره برای تدوین سندی برای «برنامه جامع اقدام مشترک» هستند که بنا دارد راهکاری عملی برای راستیآزمایی هویت صلحآمیز برنامه هستهای و از سوی دیگر برونرفت از تحریمها باشد.