ترامپ می‌گوید اگر چین در مورد کره شمالی همکاری نکند آمریکا راسا اقدام خواهد کرد

دونالد ترامپ می‌گوید «چین نفوذ عمیقی بر کره شمالی دارد… و تصمیم خواهد گرفت در مورد کره شمالی به ما کمک کند، و یا این کار را نخواهند کرد».

رئیس‌جمهوری آمریکا در مصاحبه‌ای با «فایننشال‌تایمز» چند روز پیش از دیدار برنامه‌ریزی‌شده با همتای چینی خود، گفته اگر پکن در مورد کره شمالی همکاری نکند، واشینگتن، خود، قادر است به وضعیت موجود، «به‌طور کامل» رسیدگی کند.

گفته‌های آقای ترامپ در ۱۳ فروردین ماه، چهار روز پیش از دیدار برنامه‌ریزی‌شده در استراحت‌گاه «مار-ا-لاگو» در فلوریدا، میان او و شی جینگ‌پینگ، رئیس‌جمهوری چین، بیان شده‌است.

ترامپ گفته است «چین نفوذ عمیقی بر کره شمالی دارد… و تصمیم خواهد گرفت در مورد کره شمالی به ما کمک کند، و یا این کار را نخواهند کرد».

او سپس افزوده است اگر همکاری از سوی پکن حاصل شود «برای چین خیلی خوب خواهد شد» اما اگر پکن حاضر به همکاری در این مورد نشود «برای هیچ‌کس خوب نخواهد شد».

رئیس‌جمهوری ایالات متحده می‌گوید کشورش قادر است به‌تنهایی و بدون کمک جمهوری خلق چین،رسیدگی به اوضاع را «کاملا» در دست گیرد.

پکن مهم‌ترین حامی پیونگ‌یانگ به شمار می‌رود. کره شمالی کشوری‌ست مسلح به جنگ‌افزار هسته‌ای و موشک‌های بالستیک، که رهبر آن در مواردی آمریکا و کشورهای هم‌جوار خود را به «حمله پیشگیرانه اتمی» تهدید کرده‌است. این کشور طی ماه‌های گذشته، با وجود منع شورای امنیت سازمان ملل متحد، بارها دست به انجام آزمایش‌های موشکی مختلفی زده‌است. از جمله اهداف نظامی که گفته می‌شود پیونگ‌یانگ در حال حاضر در تلاش برای دستیابی به آن است، کوچک‌کردن کلاهک‌های هسته‌ای برای قراردادن بر موشک‌ها و نیز تولید موشک‌های دوربردی‌ست که قادر باشند به خاک آمریکا برسند.

چین از سوی دیگر در مورد وضعیت در شبه‌جزیره کره ابراز نگرانی کرده و آن را بحرانی توصیف کرده‌است. وزیر خارجه چین به‌تازگی خواستار آن شده تا برای حل این بحران، در گام نخست، کره شمالی اقدامات موشکی و اتمی خود را معلق کند، تا در قبال اقدام پیونگ‌یانگ، رزمایش‌های آمریکا و کره جنوبی نیز متوقف شود. پکن می‌گوید چنین روند متقابلی می‌تواند طرف‌ها را پای میز مذاکره برگرداند.

واشینگتن چه در زمان ریاست‌جمهوری باراک اوباما چه در حال حاضر توقف رزمایش‌ها و فعالیت‌های نظامی خود با ژاپن و یا کره جنوبی، برای آن‌که کره شمالی قانع به مذاکره شود را رد کرده‌است.

در مصاحبه‌ی فایننشال‌تایمز، از دونالد ترامپ پرسیده شده، آمریکا در مورد کره شمالی چه اقداماتی در سر دارد؛ آقای ترامپ پاسخ داده «من به شما نخواهم گفت. می‌دانید! من مانند آمریکا در گذشته (دولت آمریکا در گذشته) نیستم که می‌گفتیم به کجا در خاورمیانه قرار است ضربه بزنیم».

بنا بر پیش‌بینی‌ها، دیدار پیش‌روی آقایان ترامپ و شی تحت تاثیر مذاکرات و گفت‌وگوهای سختی قرار خواهد گرفت که یکی از آن‌ها موضوع کره شمالی و بحران در شبه‌جزیره کره است. در جریان انتخابات ایالات متحده، دونالد ترامپ از حزب جمهوری‌خواه، بارها از سیاست‌های اقتصادی و مالی پکن در قبال آمریکا نیز انتقاد کرده بود. رئیس‌جمهوری آمریکا، چین را در عین حال متهم به «کنترل نرخ ارز» و ارزش یوان در برابر دلار کرده‌است.