یک قاضی فدرال آمریکا روز ۲۸ ژانویه (به وقت محلی) با صدور حکمی اضطراری، از اخراج (دیپورت) افرادی که با روادید معتبر از کشورهای مشمول فرمان منع ورود، وارد فرودگاههای آمریکا شدهاند، موقتاً جلوگیری کرد.
«اتحادیه آزادیهای مدنی» آمریکا گفته است این حکم شامل نزدیک به ۲۰۰ نفر میشود، که در حال حاضر در فرودگاههای آمریکا بازداشت شدهاند، یا در بخش ترانزیت هستند.
وزارت امنیت داخلی آمریکا گفته است جلوی بیش از ۱۰۹ نفر برای ورود به خاک آمریکا در ۲۳ ساعتی که از صدور فرمان اجرایی دونالد ترامپ میگذرد، گرفته شدهاست.
وزارت امنیت داخلی گفته هنوز حکم اضطراری صادرشده از سوی قاضی فدرال آمریکا را رویت نکرده، اما در عین حال تاکید کرده به احکام قانونی احترام گذاشته و آنها را اجرا خواهد کرد.
آقای ترامپ شامگاه جمعه فرمانی اجرایی صادر کرد که که بر اساس آن صدور روادید برای شهروندان هفت کشور، از جمله ایران، برای مدت دستکم ۹۰ روز متوقف شده و جلوی ورود شهروندان این کشورها که روادید دارند و نیز پناهجویان، به خاک آمریکا، گرفته شدهاست.
|برای دریافت تازهترین خبرها به تلگــــرام رادیو فردا بپیوندید|
حکم قاضی فدرال پس از آغاز اجرای این فرمان صادر شدهاست.
رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی میگوید نخستین دادخواست علیه این فرمان، در دادگاهی فدرال در بروکلین و از سوی دو شهروند عراقی که با نیروهای آمریکایی ارتباط دارند و در نیویورک بازداشت شدهاند، مطرح شدهاست. هر دو شهروند عراقی پس از مدتی آزاد شدند. «اتحادیه آزادیهای مدنی» آمریکا نیز شکایتی را مطرح کرده است.
طی ساعتهای گذشته شماری از شهروندان، پژوهشگران، برندگان جایزه نوبل، و نیز متحدان غربی ایالات متحده از فرمان آقای ترامپ انتقاد کرده یا به آن واکنش نشان دادهاند.
در مقابل رئیسجمهوری ایالات متحده در دفاع از دستور منع ورود گفته هدف از صدور آن «حفاظت از مردم آمریکا» است و عملکرد این فرمان نیز «خیلی خوب» بوده.
شماری از نمایندگان کنگره آمریکا نیز به صف منتقدان پیوستهاند، در عین حال پل رایان، رئیس ِ جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا، نیز در بیانیهای گفته است «رئیسجمهوری ترامپ کاملا حق دارد دست به همه کار بزند تا دقیقا ببینیم چه کسانی وارد کشور ما میشوند». ⇦در مورد واکنشها و تازهترین رخدادها بیشتر بخوانید