گوردون براون، نخست وزير بريتانيا، روز سه شنبه، دوم اکتبر اعلام کرد که یک هزار تن دیگر از نيروهای بريتانيايی را تا پايان سال جاری ميلادی از عراق خارج می کند.
نخست وزيربريتانيا، صبح روز سه شنبه بدون اعلام قبلی، وارد بغداد، پایتخت عراق، شد و با نوری المالکی، نخست وزير این کشور ديدار و گفت و گو کرد.
- بريتانيا ۵۵۰۰ نیروی نظامی در عراق دارد که بخش اعظم آنها در یک پايگاه هوايی در نزديکی بصره مستقرند.
نوری المالکی گفت که عراق آماده است طی دو ماه آينده مسئوليت برقراری امنیت در بصره را از نيروهای بريتانيایی تحويل بگيرد.
بريتانيا ۵۵۰۰ نیروی نظامی در عراق دارد که بخش اعظم آنها در یک پايگاه هوايی در نزديکی بصره مستقرند.
آقای براون اعلام کرد: وی اميدوار است که هزار سرباز بريتانيايی تا تعطیلات کريسمس به کشور بازگردند.
نخست وزير بريتانيا افزود: در این مورد که نيروهای بريتانيايی بيشتری از عراق خارج خواهند شد يا نه، سال آينده تصميم گيری می شود.
گوردون براون پس از ملاقات با ژنرال ديويد پتراوس، فرمانده ارتش آمريکا در عراق، راهی بصره شد تا با نیروهای این کشور دیدار کند.
کريم مياهی، رييس «کميته امنيت بصره» و از اعضای شورای استان بصره به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفته است که «عقب نشينی نيروهای بريتانيايی از بصره تاثير منفی بر امنيت اين شهر داشته است و نيروهای عراقی قادر به کنترل آن نيستند.»
وی افزود: در سه هفته گذشته خشونت در بصره افزايش يافته و تعداد بيشتری از نيروهای پليس و رهبران مدهبی ترور شده اند.
نگرانی از تسلط ایران بر بصره
در اواخر ماه سپتامبر با کامل شدن عقب نشينی نيروهای بريتانيايی مستقر در بصره کنترل اين شهر پس از گذشت بيش از چهار سال به دست نيروهای عراقی افتاد.
به گزارش خبرگزاری ها، ساعاتی پس از خروج نيروهای بريتانيايی از اين شهر و عقب نشينی به سمت فرودگاه بصره، سربازان عراقی پرچم ملی اين کشور را بر فراز کاخ سابق صدام حسين برافراشتند.
از زمان حمله نيروهای آمريکايی به عراق از ماه مارس سال ۲۰۰۳ تاکنون حدود ۱۶۰ سرباز بريتانيايی در این کشور کشته شده اند.
برخی از ناظران ابراز نگرانی می کنند که نيروهای امنيتی عراق نتوانند اين منطقه نفت خيز را کنترل کنند و نيروهای شبه نظامی شيعه هوادار ایران بر بصره تسلط يابند.