رد و بدل شدن اتهامات ميان نمايندگان اسرائيل و ايران

نشست دوشنبه شورای امنيت سازمان ملل متحد به صحنه رد و بدل شدن اتهامات ميان نمايندگان اسرائيل و جمهوری اسلامی ايران بدل شد.

از يکسو سفير اسرائيل خواهان قاطعيت بيشتر در برابر دولت محمود احمدی نژاد شد، و ازسوی ديگر هيات نمايندگی جمهوری اسلامی، خواهان برخورد با اسرائيل بدليل «جنايات جنگی عليه ملت مظلوم فلسطين» شد.

نشست شورای امنيت برای بررسی امور خاورميانه با نگاه بر آخرين رخدادهای مرتبط با فلسطينی ها برگزارشد.

نماينده ويژه دبير کل سازمان ملل در سخنان خود خواهان آن شد که اسرائيل از شهرک سازی برای يهوديان در زمين هائی که فلسطينی ها مالکيت خود را بر آن مطرح می کنند دست بردارد، ديوار حائل را که موجب لطمه به سيادت فلسطينی ها بر ده درصد از کرانه باختری شده برچيند و فلسطينی ها را به خاطر خانه سازی های بدون مجوز در شرق بيت المقدس مجازات نکند.

اسکار فرناندز تارانکو درعين حال تاکيد کرد که دولت اسرائيل در ماههای اخير گامهای خوبی نيز برای آسان کردن زندگی روزمره مردم فلسطينی کرانه باختری برداشته که موجب بهبود وضع اقتصادی و آسايش فلسطينی ها شده و اين تسهيلات، به تحکيم جايگاه محمود عباس درانظار مردم کرانه باختری کمک کرده است.

اما نشست به رد و بدل شدن اتهامات ميان گابريلا شالو سفير اسرائيل در سازمان ملل با اسحاق آل حبيب معاون محمد خزاعی سفيرجمهوری اسلامی در سازمان ملل کشيده شد.

خانم شالو رژيم ايران را در يد حاکميت احمدی نژاد «بزرگ ترين تهديد» برای صلح و ثبات جهان توصيف کرد و گفت «حکومت ايران همچنان اصلی ترين سرچشمه تامين ترور درجهان است، رژيم ايران عامل اصلی اخلال در روند صلح خاورميانه و حمايت از افراطيون و گروههای مسلح است و نمی گذارد صلح اسرائيل و فلسطينی ها پيشرفت کند، و سياست های تروريستی دولت ايران تهديد جدی برای ثبات خاورميانه است».

خانم شالو گفت: «حمايت احمدی نژاد و حاکميت افراطی ايران از تروريست ها، از جنوب لبنان تا غزه را دربرمی گيرد، نيروهای رژيم ايران تروريستها را مورد آموزش قرارمی دهند و در جريان ارسال پول از تهران برای سران گروههای تروريستی وقفه ای رخ نداده است».

سفيراسرائيل افزود «سرچشمه شرارت ها و حمايت ها از ترور در يکجا قرار دارد، راه های حماس و حزب الله به يک شهر ختم می شود؛ تهران».

خانم شالو گفت «در کنار اين رفتارهای شرورانه، احمدی نژاد و حاکميت افراطی ايران به طرح های هسته ای با اميد رسيدن به بمب اتم ادامه می دهند، و موشک های دوربرد برای مجهزکردن آن به سلاح کشتار همگانی توليد می کنند».

سفير اسرائيل گفت «شورای امنيت تا به حال جز قطعنامه هائی که اثر بخشی آن معلوم نيست، اقدام موثری برای مقابله با رفتارهای خطرناک رژيم ايران انجام نداده است».

خانم شالو با اشاره به انفجار دو هفته پيش در يک انبار تسليحاتی حزب الله در جنوب رودخانه ليتانی، درروستای «حربت سلم» که ۱۵ کيلومتر با شمال اسرائيل فاصله دارد، خواهان آن شد که شورای امنيت برای اجرای قطعنامه ۱۷۰۱ خود تلاش کند و نگذارد کاروان تسليحات رژيم ايران برای حزب الله به لبنان برسد.

درغياب محمد خزاعی رئيس دائم هيان نمايندگی جمهوری اسلامی درسازمان ملل، معاون اواسحاق آل حبيب به نمايندگی از ايران سخن گفت. آل حبيب گفت ««اتهامات اسرائيل درمورد تلاش ايران برای رسيدن به سلاح هسته ای، نخ نما، مضحک و بی اساس است».

آل حبيب اتهام حمايت ايران از تروريسم را نيز اتهامی رنگ باخته وحقه ای که اثری ندارد، توصيف کرد.

آل حبيب در دفاع از ملت فلسطين گفت: «جامعه بين المللی دربرخورد با اسرائيل قصورکرده و بايد اقدامی فوری و قاطع برای احقاق حقوق فلسطينی ها، پايان اشغالگری بر سرزمين های فلسطينی، لبنانی و سوری و خاتمه سريع شهرک سازی های يهودی و پايان فوری محاصره غزه انجام دهد».

نشست شورای امنيت بدون هيچ تصميمی به پايان رسيد.