چین دیپلماسی را راه حل بحران هسته‌ای ایران دانست

نمايشگاه دستاوردهای هسته‌ای در اصفهان

در ادامه واکنش‌ها به خبر طرح ساخت ده سایت غنی‌سازی دیگر در ایران، سخنگوی وزارت امور خارجه چين روز سه‌شنبه تاکيد کرد که برای حل بحران هسته‌ای ايران بايد به روند ديپلماتيک سرعت بخشيد و تحريم ايران هدف نيست.

به گزارش خبرگزاری رويترز، کين گانگ، سخنگوی وزارت امور خارجه چين، گفت که تمام طرفين درگير در بحران هسته‌ای ايران بايد مذاکرات و گفت‌وگو را سرعت بخشند.

شورای حکام آژانس بين‌المللی انرژی اتمی سازمان ملل روز جمعه به دليل پنهان‌کاری جمهوری اسلامی در فعاليت‌های هسته‌ای، قطعنامه‌ای را با اکثريت آرا در محکوميت ايران صادر کرد.

اين قطعنامه از سوی چين، آمريکا، روسيه، بريتانيا، فرانسه و آلمان به شورای حکام پيشنهاد شده بود.

به گزارش رويترز، سخنان آقای کين نشان می‌دهد که چين چندان مايل به تشديد تحريم عليه ايران نيست. چين دومين مصرف‌کننده نفت در جهان است و حدود ۱۲ درصد از نفت وارداتی خود را از ايران می‌خرد.

پشتیبانی چین از تصویب قطعنامه علیه ایران در شورای حکام آژانس موجب نارضایتی شدید دولت ایران شده است. تهران اعلام کرد که در پاسخ به این قطعنامه «قرار است ۱۰ سايت جديد به اندازه نطنز يعنی با توليداتی به اندازه توليدات نطنز بسازيم».

رامين مهمان‌پرست، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، نیز از روسيه و چين به خاطر دادن رای مثبت به قطعنامه شورای حکام آژانس بين‌المللی انرژی اتمی ابراز نارضايتی کرد.

او در عین حال افزود که با اين حال در روابط استراتژيک جمهوری اسلامی با اين دو کشور تغييری داده نخواهد شد.

رامين مهمان‌پرست گفت که منوچهر متکی، وزير خارجه جمهوری اسلامی، در نامه‌هايی از کوبا، ونزوئلا و مالزی به خاطر دادن رای منفی به قطعنامه قدردانی خواهد کرد و از ساير اعضای شورای حکام آژانس که عليه ايران رای داده‌اند «گلايه» می‌کند.

با صدور قطعنامه شورای حکام آژانس بين‌المللی انرژی اتمی سازمان ملل عليه ايران، راه برای تصويب قطعنامه ديگری در شورای امنيت علیه جمهوری اسلامی هموارتر می‌شود.

تاکنون سه قطعنامه تحریمی علیه ایران در شورای امنیت به تصویب رسیده و تصویب چهارمین قطعنامه تحریمی منوط به رضایت چین و روسیه در این نهاد بین‌المللی است.