اتحاديه اروپا که مقر آن در بروکسل است، روز سه شنبه ۱۱ سپتامبر ، اعلام کرد که هواپيماهای شرکت ايرانی «ماهان» و يک شرکت اوکراينی از پرواز به ۲۷ کشور اين اتحاديه منع شده اند.
به گزارش آسوشيتدپرس، مقامات حمل و نقل اتحاديه اروپا اعلام کردند که خط هوايی «مديترانه ای» کشور اوکراين و «ماهان» ايران به دليل عدم رعايت استانداردهای امنيتی لازم به ليست سياه اتحاديه اروپا اضافه شده اند و نه می توانند وارد حريم هوايی ۲۷ کشور عضو اين اتحاديه شوند و نه از آن خارج شوند.
شرکت هواپیمایی ماهان هنوز به این اقدام اتحادیه اروپا واکنشی نشان نداده است.
مقامات اتحادیه اروپا می گویند: برخی از کشورهای اروپايی به آنها گزارش هايی در مورد اين دو خط هوايی ارايه داده و در مورد مسايل امنيتی ابراز نگرانی کرده اند.
کميسيون اروپا که مهمترين مرکز تصميم گيری در اتحاديه اروپا است، پيش از اضافه کردن اين دو خط هوايی به ليست سياه از مقامات دو شرکت ايرانی و اوکراينی پرس و جو کرده است.
ليست سياه اتحاديه اروپا معمولا با دريافت اطلاعات تازه از کشورهای عضو به روز می شود.
اين ليست در سال گذشته به وجود آمده و بخشی از تلاش اتحاديه اروپا برای بهبود بخشيدن به وضعيت امنيت هوايی است.
ليست یاد شده شامل بيش از ۱۵۰ شرکت هوايی می شود که اجازه ورود به حريم هوايی اتحاديه اروپا را ندارند و اکثر آنها نیز متعلق به کشورهای آفريقايی هستند و عمدتا به کنگو تعلق دارند.
متخصصين اروپايی در زمينه امنيت هوايی می گويند: اين شرکت ها اگر مسايل امنيتی را رعايت کنند از ليست سياه اتحاديه اروپا خارج خواهند شد.
ممنوعیت دولت بریتانیا
این اقدام اتحادیه اروپا پس از آن صورت می گیرد که در ماه ژوئیه گذشته، وزارت حمل ونقل بريتانيا نیز به مسئولان شرکت ماهان اطلاع داده بود که پروازهای اين شرکت را به شهر منچستر در شمال انگلستان، به دلايل ايمنی تا اطلاع ثانوی قطع می کند.
در واکنش به این اقدام، حميد عرب نژاد، مديرعامل شرکت هواپيمایی ماهان گفت: ادعای وزارت حمل ونقل بريتانيا درمورد سطح نازل کنترل عملياتی، برنامه ريزی و مديريت ايمنی پروازهای اين شرکت، بی پايه است.
هواپيمايی ماهان پروازهای خود از تهران به شهرمنچستر را به پنچ بار در هفته افزايش داده بود.