سفر رییس جمهور چپگرای بولیوی به تهران

رييس جمهوری چپگرای بوليوی خواستار نزديکی روابط اين کشور با تهران است (عکس: EPA)

ایو مورالس، رييس جمهوری بوليوی روز دوشنبه در راس هيئتی وارد تهران شد تا با مقامات ايرانی در مورد سرمایه گذاری تهران در بخش های اقتصادی این کشور آمریکای لاتین مذاکره کند.


محمود احمدی نژاد، رييس جمهوری ايران، در سپتامبر سال ۲۰۰۶ ميلادی در بازديد از لاپاز، پايتخت بوليوی، از سرمايه گذاری يک ميليارد دلاری در صنايع اين کشور در پنج سال آينده خبر داد.


چنین امری با توجه به ذخاير طبيعی گاز در اين کشور و نياز بوليوی به جلب کمک و سرمايه گذاری خارجی برای بهره برداری از اين منابع با اهميت تلقی می شود.


رييس جمهوری چپگرای بوليوی خواستار نزديکی روابط اين کشور با تهران است و اين امر موجب نگرانی واشينگتن شده است.


آمريکا خواستار منزوی کردن هر چه بيشتر ايران است تا اين کشور برنامه غنی سازی اورانیوم خود را متوقف کند.


دفتر نمايندگی ايران اواخر سال ۱۳۸۵ در بوليوی گشايش يافت و دو کشور در شهريور ماه سال ۱۳۸۶ موافقتنامه همکاری های دو جانبه را به امضا رساندند.


در حال حاضر لايحه موافقتنامه جامع همکاری بين جمهوری اسلامی و جمهوری بوليوی در نوبت بررسی در مجلس شورای اسلامی قرار دارد.


آقای مورالس پيش از ديدار با محمود احمدی نژاد، با علی اکبر محرابيان، وزير صنايع و معادن و فلزات ايران ملاقات کرد.


ديويد چوکوانکا، وزير امور خارجه بوليوی در زمینه سفر رییس جمهوری این کشور به تهران گفت که ایو مورالس خواستار سرمايه گذاری ايران در بخش های صنعتی و توليدی اين کشور است.


دولت چپگرای بوليوی در ماه اوت اعلام کرد که يک کارخانه دولتی سيمان با حمايت مالی ونزوئلا و ايران در اين کشور ساخته می شود.


برخی ناظران بر اين باورند که ايران تلاش دارد با نزديک شدن به ونزوئلا و بولیوی نفوذ خود را در آمريکای لاتين افزايش دهد اما ایو مورالس چندين بار در موقعيت های مختلف به شوخی گفته که او نيز بخشی از «محور شرارت» است.


صرف نظر از اينکه هم احمدی نژاد و هم مورالس از منقدان جدی سياست های آمريکا هستند، برخی تحليلگران می گويند که اين دو نقاط مشترک بسيار کمی با يکديگر دارند.


آقای مورالس پيش از سفر به تهران، در ليبی با مقامات اين کشور ديدار کرده و از آنها خواست تا در بخش گاز اين کشور سرمايه گذاری کنند.


بوليوی دارای منابع غنی گاز است ولی به دليل عدم سرمايه گذاری کافی با مشکلاتی برای صدور آن به برزيل و آرژانتين روبرو شده است.