«عراق در سرکوب شورشیان کرد به ترکیه کمک می کند»

آقای زیباری که خود یک کرد است شدیدا با استفاده از زور برای سرکوب شورشیان مخالفت کرده است.

هوشيار زيباری، وزير امور خارجه عراق، روز سه شنبه، ۲۳ اکتبر، پس از ملاقات با همتای ترک خود علی باباجان در بغداد، اعلام کرد که عراق برای سرکوب شورشيان کرد وابسته به پ ک ک به ترکیه کمک می کند.


به گزارش خبرگزاری آلمان،علی باباجان قرار است روز سه شنبه در دیدار با جلال طالبانی، رييس جمهوری عراق، و نوری المالکی، نخست وزير اين کشور، در مورد پايان دادن به فعاليت های شورشيان کرد بحث و گفت و گو کند.


آقای زيباری و آقای طالبانی هر دو کرد تبار هستند ولی از سوی دولت مرکزی عراق با ترکيه مذاکره می کنند.


دولت ترکيه حاضر به مذاکره با مقامات استان نيمه خودمختار کردستان عراق نيست و مسئولان آن را متهم به همکاری با حزب کارگران کردستان ترکيه «پ ک ک» می کند.


  • «راه های متعددی برای مبارزه با تروريسم وجود دارد و ترکيه هر وقت که مناسب بداند آنها را به کار می گيرد.»
وزیر امور خارجه ترکیه

حزب کارگران کردستان ترکيه از اوايل دهه ۸۰ ميلادی برای جدايی مناطق کردنشين ترکيه با دولت مرکزی در حال جنگ چريکی است.



آنکارا می گوید که شورشيان «پ ک ک» در کوهستان های تحت کنترل نيروهای کردستان عراق پنهان شده اند و از اين منطقه به نيروهای دولتی ترکيه حمله می کنند.


ترکيه تهديد کرده که اگر دولت عراق شورشيان کرد جدايی طلب «پ ک ک» را سرکوب نکند، اين کشور برای نابودی پايگاه های آنها نیروهای نظامی خود را از مرز با کردستان عراق عبور خواهد داد.


وزير امور خارجه ترکيه گفت: «راه های متعددی برای مبارزه با تروريسم وجود دارد و ترکيه هر وقت که مناسب بداند آنها را به کار می گيرد.»


آقای باباجان اعلام آتش بس «پ ک ک» را رد کرده و گفت که «آتش بس بين دولت ها ممکن است ولی مشکل آن است که طرف مقابل ما يک سازمان تروريستی است.»


آقای زيباری ابراز اميدواری کرد که ترکيه به کردستان عراق که تنها منطقه تقريبا با ثبات و آرامش اين کشور است حمله نکند.


مقامات آمريکايی و اتحاديه اروپا از ترکيه خواسته اند که از خود خويشتنداری نشان دهد.


«اولی رهن» از مسئولان اتحاديه اروپا، روز سه شنبه اعلام کرد که ما از عراق و ترکيه می خواهيم که اين مشکل را از طريق صلح آميز و در چارچوب قوانين بين المللی حل کنند.


در درگیری هایی که هفته گذشته میان شورشیان کرد و ارتش ترکیه رخ داد، کردهای جدایی طلب ، ۱۵ سرباز ترک را در جنوب غربی استان هکاری، در مرز ایران و عراق به قتل رساندند.


این اقدام باعث خشم ترکیه و افزایش نگرانی ها در منطقه درباره واکنش نظامی آنکارا به کشته شدن سربازان خود توسط شورشیان شد.