«ایران حاضر به مذاکره برپایه دوستی و عدالت است»

محمود احمدی نژاد

محمود احمدی نژاد، پنجشنبه، در نشست مطبوعاتی در جمهوری آذربایجان بار دیگر تحریم ها علیه ایران را بی تاثیر دانسته و گفت ایران حاضر به مذاکره با ۱+۵ برپایه دوستی و عدالت است.

آقای احمدی نژاد در این نشست گفت: «در دور جديد گفت‌وگوها، زمان گفت‌وگو مشخص شده است و مکان گفت‌وگو را ما استانبول می‌گوييم و آن‌ها ژنو را مطرح کرده‌اند؛ بايد با هم صحبت کنيم تا به نتيجه برسيم. من به آن‌ها توصيه می‌کنم دست از تفکر استعماری بردارند و برپايه عدالت و احترام متقابل و شرايط برابر وارد گفت‌وگو شوند تا نتيجه بگيريم.»

وی همچنین افزود: «آن‌ها وقتی تحريم ها را عليه ما صادر کردند فکر می‌کردند که ايران در عرض پنج ماه دگرگون می‌شود اما بايد بدانند که ملت ايران راه خود را می‌رود و تحت تاثير بداخلاقی‌ها قرار نمی‌گيرد.»

سخنان محمود احمدی نژاد در مورد بی‌تاثیر بودن تحریم‌ها بر اقتصاد ایران در حالی بیان می شود که رابرت گیتس،‌ وزیر دفاع ایالات متحده آمریکا،‌ از «اختلاف روزافزون میان محمود احمدی‌نژاد و آیت الله علی خامنه‌ای،‌ رهبر جمهوری اسلامی» بر سرکارآیی تحریم‌ها خبر داده و گفته است،‌ شواهدی در دست است که نشان می‌دهد،‌ آیت الله خامنه‌ای کم کم در این باره دچار تردید شده است که محمود احمدی‌نژاد «درباره تاثیر تحریم‌ها بر اقتصاد ایران» به وی راست می‌گوید.

محمود احمدی نژاد در بخشي از سخنان خود به مذاكرات هسته اي ايران در گذشته اشاره كرد و افزود: «زمانی در اين مذاكرات به گروه مذاكره كننده ايران می‌گفتند به شما حتی اجازه داشتن يک راكتور تحقيقاتی را هم نمی‌دهيم، اما امروز ۶ هزار سانتريفيوژ كار غنی‌سازی را در كشور انجام می‌دهند.»

هر چند انتظار می‌رود دور تازه گفت و گوهای هسته‌ای میان ایران و کشورهای عضو گروه ۱+۵ یعنی اعضای دائمی شورای امنیت (آمریکا، روسیه، چین، بریتانیا و فرانسه) به اضافه آلمان،‌ پس از بیش از یک سال وقفه در آن، در روز چهاردهم آذر ماه برگزار شود،‌ اما تاکنون محل انجام این گفت و گوها تعیین نشده است.

به گزارش خبرگزاری رویترز، یک مقام عالی‌رتبه روسی روز چهارشنبه اعلام کرد، دمیتری مدودف، رئیس جمهور روسیه قصد دارد،‌ در دیدار روز پنج‌شنبه خود با محمود احمدی‌نژاد، رهبران جمهوری اسلامی را به از سرگیری گفت و گوهای هسته‌ای ترغیب کند.

کشورهای غربی و به ویژه ایالات متحده آمریکا جمهوری اسلامی را به تلاش برای ساخت جنگ‌افزارهای هسته‌ای متهم می‌کنند و همراه با شورای امنیت سازمان ملل متحد، خواستار توقف فعالیت‌های حساسی مانند غنی‌سازی اورانیوم که قابلیت کاربرد در ساخت بمب اتمی را نیز دارد، شده‌اند.

احمدي‌نژاد همچنین درباره اجلاس درياي خزر گفت: نشستي كه امروز برگزار مي‌شود به ابتكار الهام علی‌اف است. دريای خزر بايد فضای صلح و دوستی و همكاری سازنده باشد و همه بايد از ظرفيت‌های اين دريا استفاده كنند. در نشست‌های قبلی كارهای خوبی در جهت رسيدن به اين اهداف برداشته شد و اميدوارم در اجلاس امروز نيز نتايج خوبی داشته باشيم.

سخنان رئیس دولت دهم در حالی بیان می شود که ایران از زمان انحلال اتحاد شوروی، و شکل گرفتن چهار کشور ساحلی در خزر به جای آن، از تأمین حقوق خود در آب‌های خزر بازمانده است. ایران در تازه‌ترین بازبینی از حقوق خود در خزر مدعی حدود و حقوق مساوی با چهار کشور دیگر و برخورداری از سهم ۲۰ در صدی از منابع کف دریای خزر است.

محمود احمدی‌نژاد همچنین درباره‌ موضوع سكينه آشتيانی گفت: مسئله پرونده آشتيانی در مراحل رسيدگی و داوری قرار دارد. تيم دادرسی كشور ما بسيار مستحكم است و تا پنج مرحله ميیتوان درخواست رسيدگی مجدد كرد.

انتشار محکومیت خانم محمدی آشتیانی به سنگسار موجی از اعتراضات را در ایران و جامعه جهانی بر انگیخت که به دنبال بالا گرفتن این اعتراض ها، رئیس دادگستری آذربایجان شرقی اعلام کرد که «با وجود قاطعیت و لازم‌الاجرا بودن حکم» و با دستور ریاست قوه قضائیه، اجرای حکم سنگسار خانم محمدی آشتیانی به طور موقت متوقف شده است.