«علی شیمیایی» به اعدام محکوم شد

«علی شیمیایی» در یکی از جلسه های دادگاه گفته بود که وی دستور تخریب روستاهای کردستان را داده و پشیمان نیست.

دادگاهی در عراق روز یکشنبه ۲۴ ژوئن، علی حسن المجید معروف به علی شیمیایی و دو نفر دیگر از فرماندهان سابق نظامی عراق را به جرم نسل کشی در کردستان عراق در سال ۱۹۸۸ به اعدام محکوم کرد.


دادگاه رسیدگی کننده به پرونده موسوم به «انفال» در عراق به جز«علی شیمیایی»، سلطان هاشم ال طایی، وزیر سابق دفاع عراق و حسین رشید التکریتی از فرماندهان سابق ارتش عراق را به جرم نسل کشی در کردستان عراق، جنایت علیه بشریت و جنایت جنگی محکوم به اعدام کرد.


دادگاه حکم به دار آویختن این سه نفر را صادر کرده است.


به گزارش رویترز، رشید التکریتی سخنان قاضی را در زمان خواندن حکم قطع کرد و گفت «ما از عراق دفاع می کردیم، ما جنایتکار نیستیم.»


دو نفر دیگر از متهمان نسل کشی در کردستان که از فرماندهان امنیتی نظامی دولت سابق عراق بودند به حبس ابد محکوم شدند.


قاضی دادگاه در مورد ششمین متهم این پرونده، فرماندار سابق موصل، اعلام کرد که مدارک کافی برای محکوم کردن وی وجود ندارد. وی به احتمال زیاد به زودی آزاد خواهد شد.


کشتار حلبچه


این افراد در رابطه با کشتار حلبچه و کشتار در کردستان در سال ۱۹۸۸ محاکمه شدند. صدام حسین، رییس جمهوری سابق عراق، از دیگر متمهمان این پرونده بود که در دسامبر سال گذشته به جرم جنایت علیه بشریت اعدام شد.


«علی شیمیایی» در یکی از جلسه های دادگاه گفته بود که وی دستور تخریب روستاهای کردستان را داده و پشیمان نیست.

در جریان حمله شیمیایی به حلبچه در کردستان عراق در سال ۱۹۸۸پنج هزار نفر کشته شدند. حمله به این شهر زمانی رخ داد که پیشمرگ های کرد عراق با حمایت از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی این شهر را به تصرف در آوردند.


هواپیماهای ارتش عراق روز ۱۶ مارس ۱۹۸۸ به مدت پنج ساعت این شهر را با مواد شیمیایی بمباران کردند. گفته می شود ترکیبی مرگ آور از گاز خردل و گاز اعصاب در این حمله مورد استفاده قرار گرفت.


صدام حسین در سال ۱۹۸۷ «علی شیمیایی» را به عنوان مسئول تحت کنترل در آوردن کردستان انتخاب کرد. تمامی نیروهای مسلح عراق در منطقه تحت کنترل وی بودند.

«علی شیمیایی» در یکی از جلسه های دادگاه گفته بود که وی دستور تخریب روستاهای کردستان را داده و پشیمان نیست. وی همچنین گفت که از دستور اطاعت می کرده و فقط «شورشیان کرد را سرکوب می کرده است.»



علی شیمیایی در سال ۱۹۹۰ پس از اشغال کویت توسط عراق به عنوان فرماندار کویت منصوب شد.