اتهام امدادگران بازداشت‌شده: «توزیع مواد غذایی تاریخ مصرف گذشته»

  • فرین عاصمی

امدادگران داوطلب در مناطق زلزله‌زده آذربایجان شرقی

رييس دادگستری آذربايجان شرقی در گفت‌وگو با خبرگزاری ايسنا گفت که بيش از ۳۰ نفر در مناطق زلزله‌زده آذربايجان شرقی به اتهام توزيع اجناس تاريخ مصرف‌گذشته در اين منطقه دستگير شده‌اند.

اين درحالی است که پيشتر اعلام شده بود اين افراد به دليل کار سياسی بازداشت شده‌اند.
مالک‌اژدر شريفی، رييس دادگستری آذربايجان شرقی به ايسنا گفته که اطلاع دقيقی درباره زمان آزادی اين افراد ندارد و پرونده آنها در حال حاضر در مرحله تحقيقات اوليه است.

به گفته يکی از نزديکان بازداشت‌شدگان، حسين رونقی‌ملکی، نويد خانجانی، واحد خلوصی، شايان وحدتی، حسن رونقی، فريد روحانی، مرتضی اسماعيل‌پور، حميدرضا مسيبيان، علی محمدی، محسن سامعی، مسعود وفابخش، هومن طاهری، دانيال حسنی، بهرام شجاعی ، محمد ارجمندی‌راد، اسماعيل سلمان‌پور، محمدامين صالحی، بهروز علوی، ميلاد پناهی‌پور، سپهر صاحبان و امير روناسی بازداشت‌شدگانی هستند که در اعتصاب غذای تر هستند.

يکی از نزديکان بازداشت‌شدگان به راديو فردا گفت که اين افراد از قرنطينه زندان تبريز به محل نامعلومی منتقل شده‌اند.

در همين حال داوطلبان کمک به زلزله‌زدگان که در کمپ سرند در آذربايجان شرقی بازداشت شدند، در نامه سرگشاده‌ای به رييس قوه قضاييه خواستار ادامه روند امداد رسانی به مردم زلزله‌زده و کمک به وضعيت معيشتی آنها شدند.

در اين نامه آمده:« ما صرفنظر از گرايشات مذهبی و سياسی و عقيدتی تنها به قصد کمک به هموطنان آسيب‌ديده به محل وقوع زلزله رفتيم و در بدترين شرايط و کمترين امکانات تلاش کرديم تا با جمع‌آوری کمک‌ها و اقلام اهدايی و رساندن آن به مناطق زلزله‌زده و در نهايت پخش آن بين روستاييان آسيب‌ديده، قدمی در راه امدادرسانی به آنها برداشته باشيم.»

امدادگران داوطلب همچنين در نامه سرگشاده خود به رييس قوه قضاييه نوشته‌اند که نيروهای داوطلب در طول اين مدت ثابت نبوده و به صورت متغير افراد داوطلب ديگر برای کمک‌رسانی به کمپ مراجعه کرده و در کنار ديگران به فعاليت می‌پرداختند.

نويسندگان اين نامه در پايان نوشته‌اند:« اکنون نيز خواسته ما نه آزادی خودمان يا پرداختن به وضعيت بهداشتی و درمانی خود، بلکه ادامه روند امدادرسانی در بهترين شرايط به مردم آسيب‌ديده از زلزله است.»

پيشتر شيرين عبادی، حقوقدان و برنده جايزه صلح نوبل و عبدالکريم لاهيجی، نايب رييس فدراسيون‌ بين‌المللی جوامع حقوق بشر با انتشار بيانيه‌ای خواستار آزادی اين امدادگران شده بودند.

اين دو فعال حقوق بشر در بيانيه خود از مقام‌های ايران خواسته بودند با «کنار گذاشتن اهرم‌های فشار و سرکوب مثل سپاه پاسداران»، راه را برای امدادرسانی فعالان مدنی و اجتماعی و کمک‌های مردمی باز کنند.