پرسش از وزیر دفاع بریتانیا درباره فروش خاطرات ملوانان

وزير دفاع بريتانيا مسئولیت کامل تصمیم گیری درباره فروش خاطرات ملوانان بریتانیایی را بر عهده گرفته است.

دس براون، وزير دفاع بريتانيا روز دوشنبه، ۱۶ آوريل، بايد به سوالات نمايندگان مجلس عوام در مورد اجازه فروش خاطرات نظاميان بازداشتی در ايران پاسخ دهد.


انتشار خاطرات ملوانان بریتانیایی که سوم فروردین ماه گذشته توسط سپاه پاسداران جمهوری اسلامی بازداشت شده بودند موجی از انتقاد احزاب مخالف دولت تونی بلر و گروه های سیاسی این کشور برانگیخته است.


وزير دفاع بريتانيا که هدف اصلی این انتقادات قرار دارد مسئوليت اين تصميم گيری را به عهده گرفته است.


خبرگزاری فرانسه نیز در این رابطه گزارش داده که تونی بلر، نخست وزير بريتانيا نيز به دس براون گفته بود که فروش داستان اين ۱۵ ملوان و تفنگدار بريتانيايی به رسانه ها «ايده خوبی» نيست.


ديويد کامرون، رهبر حزب محافظه کار بريتانيا که مهمترين حزب مخالف دولت است، روز يکشنبه اعلام کرد که وزير دفاع بايد توضيح کامل دهد که چگونه چنين اشتباهی اتفاق افتاده است.


به گفته آقای کامرون، دس براون بايد نشان دهد که هنوز نيروهای مسلح کشور به وی اعتماد دارند يا نه؟


آقای کامرون افزود که در صورتی که وی نتواند چنين امری را ثابت کند بايد استعفا دهد.


بازداشت ملوانان بریتانیایی دو هفته پر خبر را در روابط میان تهران و لندن بوجود آورد و بریتانیا حتی روابط رسمی خود را با ایران قطع کرد.


مقامات جمهوری اسلامی اعلام کردند که اين ملوانان وارد آب های ايران شده بودند ولی مقامات بريتانيايی و عراقی اعلام کردند که آنها هنگام دستگیری در آب های عراق بودند.


نظامیان بریتانیایی حدود دو هفته پس از دستگيري شان آزاد شدند و محمود احمدی نژاد، رييس جمهوری ايران، آزادی آنها را هديه ای به مردم بريتانيا اعلام کرد.


تعدادی از اين ملوانان در تلويزيون دولتی جمهوری اسلامی اعتراف کردند که در آب های ايران دستگیر شدند، اما پس از آزادی و بازگشت به بريتانيا اعلام کردند که در ایران مجبور به چنين اعترافاتی شدند.


پس از بازگشت نظامیان بريتانيا به لندن، دو نفر از آنها داستان خود را با اجازه وزارت دفاع اين کشور به رسانه ها فروختند.


گفته می شود که في ترنی تنها ملوان زن حاضر در میان بازداشتی ها، خاطرات خود را به مبلغ ۲۰۰ هزار دلار فروخته است.


دولت بريتانيا اعلام کرده بود که به دليل استثنايی بودن شرايط، چنين اجاز ه ای را به اين ۱۵ نفر داده است.


بسياری از سياستمداران، نظاميان و خانواده های سربازان کشته شده از تصميم دولت بريتانيا به شدت به انتقاد کردند و گفتند اين تصميم حيثيت ارتش اين کشور را لکه دار کرده است.