ایران میگوید که به دلیل «وقتگیر بودن پروسه صدور ویزا» به تیم بدمینتون زنان آمریکا اجازه ورود به ایران نداده است.
حسن قشقاوی، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی، روز چهارشنبه در دیدار با خبرنگاران اعلام کرد که «تيم زنان بدمينتون آمريکا که قرار بوده برای شرکت در مسابقات بينالمللی دهه فجر به تهران بيايند، ويزا دريافت نکردهاند.»
آقای قشقاوی تصریح کرد که اعضای تيم بدمینتون زنان آمریکا به کنسولگری ايران در دوبی مراجعه کرده اما ويزا نگرفتهاند.
به گزارش خبرگزاری دانشجويان ايران، ايسنا، آقای قشقاوی گفت: «پروسه صدور ويزا در رابطه با اتباع آمريکايی، همانند اقدام خود آمريکايیها، پروسهای زمانبر و طولانی است و بايد گردش کار خود را طی کند.»
به گزارش خبرگزاری آسوشيتدپرس، تيم بدمينتون زنان آمريکا قرار بود روز چهارشنبه از دوبی به سوی تهران پرواز کند.
اين تيم شامل هشت ورزشکار زن و چهار مربی و مدير بود و قرار بود در مسابقات بينالمللی فجر، که از روز جمعه در تهران آغاز میشود، شرکت کند.
از زمان به قدرت رسیدن باراک اوباما، در تاريخ ۲۰ ژانويه، اين نخستين اقدام برای اعزام ورزشکاران آمريکايی به مقصد ايران به شمار میرود.
وزارت خارجه آمريکا روز دوشنبه با انتشار بیانیهای اعلام کرده بود که تيم بدمينتون اين کشور به دعوت فدراسيون بدمينتون ايران در اين مسابقات شرکت میکند و احتمالا در ماه ژویيه نیز تيم ملی بدمينتون ايران به آمریکا سفر میکند.
وزارت خارجه آمریکا در بیانیه خود این اقدام را به عنوان بخشی از برنامه گسترده رئیس جمهوری باراک اوباما برای تماس با مردم ایران از طریق مبادلات علمی و فرهنگی عنوان کرده بود.
دولت آمريکا از سال ۲۰۰۶ و در زمان جرج بوش، رئيس جمهوری سابق آمريکا، نيز تلاش کرد برنامههای تبادل ورزشکاران، هنرمندان و متخصصان میان دو کشور را افزايش دهد.
از سال ۲۰۰۶ تاکنون ۲۰ کشتیگير و مربی آمريکايی به ايران سفر کردهاند و ۷۵ ايرانی نيز، از جمله ورزشکارانی در رشتههای بسکتبال، تنيس و واترپولو، به ايالات متحده سفر کردهاند.
از ۱۳ آبان ۱۳۵۸، به دنبال بحران گروگانگيری در سفارت آمريکا در تهران توسط دانشجويان موسوم به پيرو خط امام، دو کشور با يکديگر روابط ديپلماتيک ندارند.
باراک اوباما در طول مبارزات انتخاباتی خود از ايده گفتوگوی مستقيم و بدون پيششرط با ايران سخن گفته بود.