نگرانی از وضعيت بانکهای آمريکا و احتمال ملی شدن آنها موجب شده است که روز دوشنبه در بازارهای جهانی، ارزش دلار در برابر ين (ژاپن) و يورو (واحد پول مشترک برخی کشورهای اتحادیه اروپا) سقوط کند؛ گزارشها از ايالات متحده حاکی است دولت فدرال امکان دارد مالکيت ۴۰ درصد از گروه مالی «سيتی» را در اختيار گيرد.
مسئولان اين بانک اميدوارند با اين اقدام، سهم دولت در بانک «سيتی» را زیر ۵۰ درصد نگه دارند و از دولتی شدن کامل بانک جلوگيری کنند.
تزریق بودجه ۷۵ میلیارد دلاری برای نجات بخش مسکن آمریکا
قرار است در هفته جاری، وزارت خزانه داری آمريکا جزئيات بيشتری را در مورد طرح دولت آمريکا برای نجات بانکهای آن کشور ارئه کند.
ميتسورو موراماتسو ريوهيی موراماتسو، يکی از مديران کامرز بانک در توکيو، به خبرگزاری فرانسه میگويد که اگر وزير خزانه داری آمريکا نتواند سرمايهگذاران را متقاعد کند، احتمال سقوط بيشتر سهام در بازارهای بورس جهان وجود دارد و ممکن است وارد مرحله خطرناکی شويم.
ترس از وضعيت متزلزل بانکهای آمريکا، موجب شد تا روز جمعه سهام بازار بورس آمريکا به پايينترين حد خود در شش سال گذشته سقوط کند. سرمايهگذاران آمريکایی در انتظار سخنرانی باراک اوباما رئيس جمهوری اين کشور در مورد وضعيت اقتصادی در کنگره -و برنامههایی که ارائه میدهد- نیز هستند.
روزهای سه شنبه و چهارشنبه، بن برنانکه، رئيس بانک مرکزی آمريکا، نیز در مقابل اعضای کنگره اين کشور در مورد بحران مالی و عملکرد بانک مرکزی توضيح خواهد داد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، موراماتسو میگوید یکی دیگر از نگرانیهای عمده سرمایهگذاران، بحران مالی در اروپای شرقی است.
گزارشهای اقتصادی هفته گذشته، خبر از وضعيت بحرانی اروپای شرقی دادند؛ به نوشته روزنامه انگلیسی زبان هرالد تریبيون، اتحاديه اروپا و بانک جهانی روز جمعه هشدار دادند که بسياری از کشورهای اروپای شرقی وارد رکود اقتصادی شده و کشورهای ثروتمند اروپا بايد به آنها کمک کنند.
بانکهای کشورهای ايتاليا، بلژيک، اتريش و فرانسه، سالها در سيستم بانکی و مالی کشورهای اروپای شرقی سرمايهگذاری کرده و اميد زيادی به رشد سريع اقتصادی اين منطقه داشتند، ولی بحران مالی جهانی بر اروپای شرقی و طبیعتا بر وضعیت این بانکها تاثیر گذاشته است.