چینی: آمريکا متعهد است تا کشور مستقل فلسطينی تشکيل شود

آقای چینی گفته است که دو طرف اسراییلی و فلسظینی باید امتیازات دشواری به یکدیگر بدهند.(عکس:EPA)

ديک چينی، معاون رييس جمهوری آمريکا، روز يکشنبه، در رام الله، پس از دیدار با محمود عباس، رییس تشکیلات خودگردان فلسطینی، گفت: «آمريکا متعهد است تا کشور مستقل فلسطينی تشکيل شود.»


وی افزود:« برای رسيدن به چنين هدفی، دو طرف بايد تلاش زيادی در مذاکرات از خود نشان دهند و برخلاف ميل خود به يکديگر امتيازاتی دشوار دهند.»


وی گفت که مقامات اسرائيلی و فلسطينی بايد برای شکست کسانی که به گفته او «متعهد به خشونت اند» با يکديگر همکاری کنند.


ديک چینی همچنين خطاب به فلسطينی ها گفت: «خشونت و ترور نه تنها موجب کشته شدن غير نظاميان بی گناه می شود بلکه اميدها و آرزوهای مشروع مردم فلسطين را نيز از بين می برد.»


به گزارش خبرگزاری آسوشيتدپرس، صائب عریقات از مشاوران آقای عباس گفت که رييس تشکيلات خودگردان فلسطينی از ديک چينی خواسته تا دولت آمريکا مانع گسترش آبادی های يهودی نشين و حملات اسرائيل عليه شبه نظاميان شود.


آقای چينی در سخنانش اعلام کرد که پايان درگيری بين اسرائيل و فلسطينی ها و برآورد کردن خواسته های مشروع طرفين، ارزشی بی نهايت دارد.


  • «خشونت و ترور نه تنها موجب کشته شدن غير نظاميان بی گناه می شود بلکه «اميدها و آرزوهای مشروع» مردم فلسطين را نيز از بين می برد.»
دیک چینی، معاون رییس جمهوری آمریکا

وی افزود:« هيچکس سزاوار نيست در جو وحشت و ترس زندگی کند.»


ديک چينی روز شنبه نيز، پيش از سفر به مناطق فلسطينی با مقامات اسرائيلی ديدار و گفت و گو کرد.


وی در يک کنفرانس خبری با حضور نخست وزير اسرائيل گفت: «تعهد آمريکا برای امنيت اسرائيل پايدار است و قابل تغيير نيست و اسرائيل حق دارد از خودش در مقابل تروريسم، پرتاب راکت و ديگر حمله ها از سوی نيروهايی که می خواهند اسرائيل را نابود کنند، دفاع کند.»


مذاکرات گروه های فلسطینی در یمن


در همين حال، نمايندگان گرو ه فلسطينی فتح که از محمود عباس پشتيبانی می کند و گروه اسلام گرای حماس که نوار غزه را تحت کنترل دارد، روز يکشنبه، در يمن پيمانی را امضا کردند و متعهد شدند که گفت و گو ها را از سر بگيرند.


ملاقات نمايندگان دو گروه به پيشنهاد علی عبدالله صالح، رييس جمهوری يمن صورت می گيرد.


پس از اين ديدار بيانيه ای منتشر شد که در آن آمده است ما نمايندگان فتح و حماس با پيشنهاد يمن موافقت می کنيم تا گفت و گو را از سر بگيريم تا شرايط فلسطين به پيش از زمان حوادث نوار غزه بازگردد.


بسياری از صاحبنظران معتقدند که اگر چه اين ملاقات گام مهمی برای مذاکره بين گروه های درگير فلسطينی است ولی بسياری از موضوعات مهم مانند آينده کرانه باختری که تحت کنترل فتح است و نوار غزه، مورد بحث قرار نگرفته اند.


محمود عباس تاکنون هر گونه تشکیل دولت وحدت ملی با حضور حماس را رد کرده است.


گروه حماس که تا ابتدای تابستان سال گذشته، هيات دولت را در تشکيلات خودگردان به عهده داشت در ماه ژوئن و در يک اقدامی خونين، کنترل نوار غزه را در دست گرفت و شماری از نيروهای گروه رقيب خود (فتح) را بازداشت و يا مجبور به فرار کرد. تعدادی از نیروهای فتح در این درگیری ها نیز به قتل رسیدند.