محکومیت یک زوج ایرانی تبار ساکن آمریکا به اتهام پول‌شویی

دادگاهی در واشینگتن دی سی، عکس تزئینی است

يک زوج ايرانی‌تبار ساکن آمريکا به نام های حسين لاهيجی و نجمه وحيد که پيشتر به نقض تحريم‌های اين کشور عليه ايران از طريق ارسال یک ميليون هشتصد هزار دلار متهم شده بودند، روز چهارشنبه در اين پرونده مجرم شناخته شدند.

Your browser doesn’t support HTML5

گفتگوی محمد ضرغامی با پیمان رئوفی، مدیر بنیاد کودک


پيشتر در کنار نام اين دو متهم، اتهام‌هايی نيز متوجه مهرداد يثربی مدير سابق بنياد کود آمريکا شده بود.

بر اساس کيفر خواست آقای يثربی متهم بود که بين سال‌های ۱۳۸۰ تا ۱۳۸۴ مبلغ پنج ميليون و ۴۰۰ هزار دلار، از جمله مبلغ متعلق به خانواده آقای لاهيجی را به حساب احمد ايرانشاهی مدير بنياد کود تهران ارسال کرده است. احمد ايرانشاهی که اکنون ساکن ايران است، از نظر دولت آمريکا فراری به حساب می‌آيد.

رادیو فردا درباره اين پرونده و ارتباط آن با بنياد کودک آمريکا نظر پيمان رئوفی رييس کنونی اين بنياد را که برای کنفرانسی در اتريش به سر می برد جويا شده است

بنياد کودک و مدير اسبق آن آقای ابوتراب يثربی به عنوان مؤسس اين بنياد در سال ۱۹۹۴ ميلادی، در ماه مارس سال ۲۰۱۲ ميلادی، در دادگاه حاضر شدند.

اين دادگاه مربوط به چه چيزی بود؟

اين دادگاه، مربوط به نقض قوانين تحريم‌ها بود که هم آقای يثربی و هم بنياد کودک اين موضوع را پذيرفته بودند که در سال‌های گذشته نقض قوانين مربوط به تحريم اتفاق افتاده بود و قاضی دادگاه فدرال، بنياد کودک را به پرداخت پنجاه هزار دلار جريمه و دو سال آزادی مشروط (probation) محکوم کرد که حکم نظارت به اجرا درآمد وکل جريمه هم پرداخت شد.

اما من به ياد دارم در همان زمان، آقای ايرانشاهی تمام تلاش خود را کردند که اصلاً مسئله دور زدن تحريم‌ها در ميان نبوده است.

آقای ايرانشاهی، مدير اسبق دفتر رفاه کودک در ايران بودند که ايشان هم استعفا کردند و مديريت خود را دو سال است کنار گذاشته‌اند و از آن زمان به بعد هم در دادگاهی هم در آمريکا حضور نداشتند و در هيچ دادگاهی شرکت نکردند و هيچ گاه هم تفهيم اتهام نشده بودند.

اما به هر حال اين مسئله دور زدن تحريم‌ها يک موضوع انجام شده بود و محرز شده بود که بنياد رفاه کودک در آن تاريخ، اين کار را انجام داده بود.

البته دور زدن تحريم‌ها کمی متفاوت با اين موضوع است. آنچه در گذشته اتفاق افتاده بوده انتقال پول نقد بود که بر طبق قوانين تحريم‌ها در سال گذشته- سال ۲۱۲ ميلادی- اين موضوع را پذيرفت و به دادگاه رفت، جريمه را هم پرداخت کرد و پرونده هم بسته شد.
جالب است که مقامات امنيتی و دادستانی پورتلند بر اين تصميم بودند که اين‌گونه نشان بدهند که بنياد کودک فعاليت‌های تروريستی انجام می‌داده، با عوامل حزب الله و نيروهای دولتی در ارتباط بوده و به آن‌ها مستقيماً کمک می‌داده است.

صراحتاً قاضی دادگاه گفتند مدارکی را که توسط دادستان به بنده ارائه شده هيچ‌کدام دال بر اثبات اين اتهامات نيست.

اما آنچه که امروز مطرح است مربوط می‌شود به آقا و خانمی که قبل از سال ۲۰۰۸ کمک و اعانه ای داشتند و تنها اسم بنياد کودک اينجا مطرح نيست و مطالب و مسايل ديگری هم بوده که در دادگاه آن‌ها مطرح بوده است که البته من در آن دادگاه حضور نداشتم و نمی‌توانم درباره آن موضوع توضيح دهم و اساساً پرونده اين زوج به بنياد کودک و آقای يثربی ارتباطی ندارد.

آقای رئوفی! پس چطور ردپای آن‌ها در همان پرونده پيدا شد و در همان زمان خانم نجمه وحيد و آقای حسين لاهيجی همراه با آقای يثربی نامشان در يک رديف قرار گرفتند و نامشان در پرونده بنياد کودک آمد؟

اسمشان مطرح شد ولی هيچ وقت بنياد کودک در آن زمينه، مورد سؤال قرار نگرفت.
اما همان زمان با آقای ايرانشاهی در اين زمينه صحبت شد.

ببينيد، آقای ايرانشاهی در آمريکا نيستند.
مگر نه اينکه شما در زير يک چتر فعاليت می‌کنيد.


بله. ما دو شرکت مختلف هستيم با دو هيئت مديره مختلف، بنياد کودک در آمريکا يک موسسه خيريه ثبت شده ای است که در اورگان فعاليت می‌کند و تحت پوشش قوانين است.

به هر حال، ببينيد الآن رد پای آقای لاهيجی و خانم وحيد در رابطه با آقای يثربی و ايرانشاهی چيست؟

اين زوج که از تگزاس بودند، اهدا کننده بودند و آنچه که من مانند شما شنيدم اين است که اين زوج اهدا کردند به بنياد کودک آمريکا و بنياد کودک آمريکا اين مبالغ را به رفاه کودک در ايران انتقال داده و صرف هزينه ای شده است که قرار بود بشود.

قرار بوده صرف چه کاری شود؟

تا جايی که من می‌دانم ساختمان دفتری اين بنياد که بيش از ده سال است در اختيار اين موسسه قرار دارد از محل کمک‌هايی ساخته شده که اين زوج انجام داده بودند.

و در حال حاضر اين اتهامی که قضات آمريکايی متوجه اين زوج می‌کنند، برای اين است که اين‌ها کمک کرده بودند تا يک دفتر ساخته شود؟

از همان کانالی اين پول انتقال پيدا کرده که آقای يثربی و بنياد کودک هم در سال ۲۰۱۲ پذيرفتند.

ببينيد برای خود من هم به عنوان يک خبرنگار، اصلاً پذيرفته نشده که خانم وحيد و آقای لاهيجی به هر حال فعاليتشان را از طريق شما انجام دادند و به هر حال به گفته شما کمک آن‌ها صرف ساخت ساختمان اداری بنياد رفاه کودک در تهران شده است. اگر اخبار را ملاک قرار دهيم، می‌شود اين طور نتيجه گيری کرد که مبلغی بدون پرداخت ماليات به دولت ايالات متحده آمريکا به ايران انتقال داده شده و صرف اموری شده است.

ببينيد، اين شفاف سازی را اين زوج بايد انجام بدهند.

و شما پرونده خانم وحيد و آقای لاهيجی را از بنياد به طور کامل منفک می‌دانيد.

کاملاً جدا و مجزاست. بنده اولاً ايشان را نديده‌ام و در هيچ ارتباطی هم با آن‌ها نيستم.